Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Geri Dönüsüm Kutusu > Çöp Kutusu
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Çöp Kutusu Yenilenemeyecek konular buraya

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 08-05-2007, 19:31   #1
Üye
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Mesajlar: 50
Tesekkür: 0
2 mesajina 3 kez tesekkür edildi
 dertli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Exclamation Fırat Aydınus'un Derbideki Hataları

Herkes derbinin hakemi Fırat Aydınus'un kararlarını övdü ama, eski Hakem Metin Tokat, tek tek hatalarını saydı.
siteadi.com - Fırat Aydınus'un Derbideki Hataları
Metin Tokat/Milliyet
Toraman'ın kırmızı kartı yanlış
Metin TOKAT
TRABZON / SİVAS


(Hüseyin GÖÇEK)
Görüntüsü, koşu stili ile sahaya yakışıyor. MHK mecbur kaldığından görev veriyor. Devamlı hata yapan hakemlere verilen şans ona verilmedi. Son iki hafta yönettiği başarılı müsabakalarla öne çıktı. Avantajlara dikkat ederek oyunun tempo kazanmasını sağladı. Faul ve disiplin uygulamalarında başarılıydı.


K.ERCİYES / Ç.RİZE


( Vedat YÜKSEL )
Haftanın en önemli müsabakalarından biriydi. Tartışmalı pozisyonların hepsinde Lazarov var. Serhat-Lazarov mücadelesinde verdiği ilk penaltı kararı doğru. Hemen akabinde aynı oyuncuların ceza alanı dışındaki mücadelesine verdiği faul kararı ile bariz gol şansı doğabilecek K.Erciyesspor atağını engelledi. İkinci devre Victoria'nın, İlhan'a yaptığı kartlık faulü değerlendiremeyince atağın dönüşünde saha karıştı. Ceza alanı içinde topsuz oyunda Bashir-Lazarov mücadelesine verdiği penaltı kararı ve kırmızı kart yardımcı hakemi Nihat Mızrak'ın uyarısı ile oldu. O sırada sarı kartı bulunan Anderson'un kendisini protesto amaçlı olarak alkışlamasını göz ardı etti. İ.Said -Lazarov mücadelesinde verdiği faul ve bariz gol şansını engellemeden gösterdiği kırmızı kart yanlıştı. Müsabakanın berabere bitmesi şansıydı.


BEŞİKTAŞ / FENERBAHÇE


( Fırat AYDINUS )
Futbolcular aşırı iyi niyetliydi. Bu da müsabaka boyunca işini kolaylaştırdı. Pozisyonları yakından izlemeye çalıştı. Sert futbola izin vermedi. Kartlarını yerinde ve zamanında kullanmaya çalışsa da, kırmızı kart da hatalıydı. Taç çizgisi kenarında İ.Toraman-Serkan mücadelesinde kendisi pozisyonu devam ettirdi. Oyuncular topu taca atınca 4. hakemin uyarısı ile kırmızı kart gösterip oyunu faulle başlattı. Hâlbuki İ.Toraman'ın hareketi rakibe karşı şiddetli bir hareket değildi. Rakibinin geçmesini engellemek üzere kollarını açınca Serkan'ın yüzüne çarptı. Faul ve sarı kart yeterliydi. Müsabakanın başında Lugano-Runje mücadelesine verdiği faul kararı hatalıydı. Gol olsaydı çok tartışılırdı. Golde pozisyonu çok iyi oynatan yardımcı hakem Serkan Ok'un katkısı vardı. Tümer-M.Doğan mücadelesindeki sarı kart uygulaması doğruydu. Bariz gol şansı yoktu. Ceza sahası içinde topa hakim olan G.Zan'a, Kezman'ın arkadan yaptığı hareketin karşılığı sarı kart olmalıydı. Alex'in pasında ceza alanı içine girmeye çalışan Baki'nin, Kezman'ın koşu yolunu kapatmasına faul ve sarı kart vermeliydi.


DENİZLİ / BURSA


( Kamil ABİTOĞLU )
İki takım içinde büyük önem taşıyan müsabakayı, kendinden emin, pozisyonları yakından izleyerek, konsantrasyonunu kaybetmeden başarılı şekilde yönetti.


V.MANİSA / KAYSERİ


( Bünyamin GEZER )
Karşılıklı ataklar halinde geçen müsabakada başarılıydı. Bilhassa ceza alanında penaltı tartışmaları yapılabilecek pozisyonları yakından izleyerek doğru kararlar verdi.


A.GÜCÜ / SAKARYA


( Cemil ŞENSÖZ )
Ev sahibi takım için büyük önem taşıyan müsabakaya sezon boyunca Süper Lig'de 5. maçına çıkan bir hakemi atarsanız tartışılırsınız. Bebbe'nin, kaleci Martinez'e herhangi bir müdahalesi yok. Gol kararı doğru. Sakaryaspor'un beraberlik golünün iptali yanlış. Oyuncunun herhangi bir ihlali yok.


GAZİANTEP / ANKARA


( İsmet ARZUMAN )
Oyun berabere devam ederken Gaziantep kalecisi Mahmut'un ceza alanı dışında Murat'a yaptığı hareketin karşılığı faul ve bariz gol şansını engellemeden kırmızı kart olmalıydı.


KONYA / G.BİRLİĞİ


( Barış ŞİMŞEK )
İkili mücadelelere prim vererek oyuna tempo kazandırdı. 12. kural ve disiplin uygulamalarında başarılıydı. Objektif kararları ile oyunculara kendini kabul ettirdi.


GALATASARAY / ANTALYA


( Yunus YILDIRIM )
Her zamanki standart yönetimini sergileyemedi. Oyunun başında taç çizgisi kenarında M.Güven'e, Şenol'a yaptığı ciddi faullü hareketinden dolayı kırmızı kart göstermeliydi. Ceza alanı içinde Dziewicki'nin, Ü.Karan' yaptığı harekete verdiği endirekt serbest vuruş kararı doğruydu. Köşe vuruşu sırasında Şenol'un, Necati'yi formasından çekmesine penaltı vermeliydi. Önü açıktı. Avantajlara dikkat etmedi. Bu da oyunun temposunu düşürdü. Oyuncuların koşu yolunu kapatmamaya özen göstermeli.



Dördüncü hakemler

Futbol oyun kuralları dördüncü hakemin en önemli görevinin, hakemin oyuna devam edememesi halinde onun yerini alacağını veya hakemin ya da yardımcı hakemlerin görüşü dışında meydana gelen şiddetli hareketler olduğunda hakeme haber vermek zorunda olduğunu bildirir. Bu sayılanların haricinde üzerindeki birçok idari görevleri de yerine getirir.
Son haftalarda MHK'nin, Süper Lig müsabakalarına atadığı dördüncü hakemlere bakınca, bunun sadece yasak savmak adına yapıldığı izlenimi doğuyor.
Sonucu şampiyonluk düğümünü büyük ölçüde çözecek olan, geçtiğimiz hafta büyük tartışmalara ve olaylara neden olan kupa maçından sonra sezonun en önemli maçına dördüncü hakem olarak Çetin Sarıgül atanıyor.Yani Fırat Aydınus sakatlanırsa yerine geçecek ve maçı yönetecek.
Aynı şekilde K.Erciyesspor-Ç.Rizespor arasında oynanan ve küme düşme mücadelesini yakından ilgilendiren müsabakanın dördüncü hakemi lig A klasmanında görev yapan Yıldıray Aslan.
Bu tarz müsabakalarda hiç görev almamış hakemlerin bu tür maçlara verilmesi tam bir kayıtsızlık. Müsabakalara hakem atanırken gösterilen özenin 4.Hakem atamalarına da gösterilmesi gerekir.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 08-05-2007, 21:35   #2
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Eklenecek başka bişi kalmamış..Hakem işte!!!Beşiktaşımıza Türkiye kupasında başarılar

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
aydınusun, derbideki, fırat, hataları


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:16 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1