Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Kitaplar > E-book Paylaşımı
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 15-02-2018, 13:01   #21
Dost
Üyelik Tarihi: Nov 2013
Bulunduğu Yer: adana
Mesajlar: 4,995
Tesekkür: 0
238 mesajina 282 kez tesekkür edildi
 trelma isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow Ken Kesey Guguk Kuşu Pdf


Ken Kesey Guguk Kuşu Pdf E-kitap indir


Büyük Hemşire, çelik kapıdaki düğmelerden birini çevirerek duvar saatini dilediği hıza ayarlayabiliyor. Kimi zaman canı her şeyi hızlandırmak istiyor; düğmeyi çeviriveriyor. Saatin akrebiyle yelkovanı yarışıyorlar sanki. Paravanalarla örtülü pencerelerde gündüz, gece birbirini kovalıyor. Bu düzmece zamanın geçmesiyle herkes birbirine giriyor. Yarım yamalak tıraş olup kahvaltı masasına balıklama dalıyorsun, daha ağzına bir lokma koymadan öğlen oluyor, ilaç veriliyor, yerinden kalkıp dinlenme odasına giderken akşam zili çalıyor, yatağa giriyorsun, on dakika sonra gene sabah olmuş. Büyük Hemşire herkesin kırılma ya da dağılma noktasına geldiğini görünce, düğmeyi yeniden çeviriyor. Her şey eski hızına dönüyor. Film makinesini olağan hızının on katına çıkarıp perdede herkesin akıl almaz biçimde koşuşmasını izleyen, bir süre sonra bıkan, eski düzeni geri getiren küçük bir çocuğu hatırlatıyor bana Büyük Hemşire'nin bu davranışı.

Guguk Kuşu, günümüz insanının toplumla çelişkilerini ortaya koyan bir roman. Kimin dediği olacak? Toplumun mu, gönlüne göre yaşayanın mı? Bir akıl hastanesindeki özgür ruhlarla disiplin sağlamaya çalışan yönetim arasındaki mücadeleyi olağanüstü bir ustalıkla anlatan Ken Kesey, bu ilk yapıtıyla Amerikan 'karşıt-kültürünün' efsanelerinden biri oldu. Roman 1975 yılında Milos Forman tarafından sinemaya aktarıldığında, başta delişmen dalavereci McMurphy rolüyle şeytani ve karizmatik oyunculuğunun temellerini atan Jack Nicholson ile katı ve sadist ruhunu taş bebek güzelliğinin altında saklayan Büyük Hemşire Ratched'ı canlandıran Louise Fletcher olmak üzere, film 5 Oscar ödülü kazanarak, bir başyapıt haline geldi.



http://turbobit.net/b9qlafrpn47p/Ken...kKusu.zip.html

  Alıntı ile Cevapla
Eski 15-02-2018, 13:02   #22
Dost
Üyelik Tarihi: Nov 2013
Bulunduğu Yer: adana
Mesajlar: 4,995
Tesekkür: 0
238 mesajina 282 kez tesekkür edildi
 trelma isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow Gina L. Maxwell Gardını Asla Düşürme Pdf


Gina L. Maxwell Gardını Asla Düşürme Pdf E-kitap indir


Tatlı kekler, sıkı yumruklar ve beklenmedik bir aşk.

Kaybetmeyi bilmeyen eski kafes dövüşçüsü Xander James, eski formunu yakalayıp tekrar şampiyon olmak istiyor. Ama inatçı Xander tam işleri yoluna koydum derken, spor salonu kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Şampiyonluk maçından önce, hayatın Xander'ın karşısına çıkardığı başka bir mücadele var.

Sophie Caldwell'in ise tek istediği, keklerinin kabarması. Tabii bir de büyükannesinden kalan pastane. Ancak pastanenin onun olabilmesi için küçük bir engel var: Bekârlık. Mavi saçları, her yerini kaplayan dövmeleri ve topuklu ayakkabılarıyla mutfakta harikalar yaratan bu kadının zor bir karar verme zamanı geldi.

Hayatın hamuruna hangi malzemeleri katacağını bazen bilemezsin. Ya da ringe çıktığında her zaman rakibini seçemezsin. Tıpkı âşık olacağın kişi gibi.

(Tanıtım Bülteninden)

Baskı Yılı : 2017
Sayfa Sayısı : 336

Gina L. Maxwell - Gardını Asla Düşürme - Fighting for Love Serisi 4



http://turbobit.net/234y1r1r3yhy/Gin...risi4.zip.html

  Alıntı ile Cevapla
Eski 15-02-2018, 13:03   #23
Dost
Üyelik Tarihi: Nov 2013
Bulunduğu Yer: adana
Mesajlar: 4,995
Tesekkür: 0
238 mesajina 282 kez tesekkür edildi
 trelma isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow Jodi Meadows Ayna Kral Pdf


Jodi Meadows Ayna Kral Pdf E-kitap indir


Wilhelmina'nın hikâyesi tüm hızıyla sarpa sardı.

Arkadaşları ona sırtını döndü. Felaket sırasında kimliği açığa çıkınca, Indigo Krallığı Wilhelmina'yı esir aldı. Balık Kartalları'nın lideri olabilecek en kötü anda ortaya çıkınca, Wil'e Kara Bıçak olmaktan başka seçenek kalmadı. Sihri kontrol edilemez bir hal aldı. Tılsımlı topraklarda kendini koruması için yönlendirdiği bir tılsım bulutu daha sonra kendi başına cisim kazandı. Artık tılsımdan yapılmış, yaşayan bir çocuk var; yıkıcı ve ölümcül, onun için her şeyi yapabilecek bir varlık. Kalbi paramparça. Tahta çıkmaya hazır olsa da kendini kraliçe ilan etmesi, savaş çıkması demek. İstediği ile doğru olanı yapma arasında sıkışıp kalan Wilhelmina, sonunda tahtın o kadar da önemli olmadığına karar veriyor. Indigo Krallığı'nın köylerini şimdiden yok etmeye başlamış olan tılsımı kontrol edemezse, yakında yönetecek toprak kalmayacak çünkü.

Wilhelmina'nın sokaklardaki yetim bir suçludan sihir güçleri olan bir kraliçeye doğru nefes kesici, cesur yolculuğu, Yetim Kraliçe'nin ardından Ayna Kral'la sona eriyor.

Jodi Meadows - Yetim Kraliçe 2 - Ayna Kral



http://turbobit.net/6c88ayjzewu4/Jod...aKral.zip.html

  Alıntı ile Cevapla
Eski 15-02-2018, 13:04   #24
Dost
Üyelik Tarihi: Nov 2013
Bulunduğu Yer: adana
Mesajlar: 4,995
Tesekkür: 0
238 mesajina 282 kez tesekkür edildi
 trelma isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow Paul Kalanithi Son Nefes Havaya Karışmadan Pdf


Paul Kalanithi Son Nefes Havaya Karışmadan Pdf E-kitap indir


Otuz altı yaşında başarılı bir beyin cerrahı olarak yıllarını verdiği yüksek tıp ihtisasını tamamlayıp tam emeklerinin karşılığını almak üzereyken, dördüncü evre akciğer kanseri olduğunu öğrenen Paul Kalanithi, kendini bir anda ölümle yüz yüze bulmuştu. Düne kadar ölümcül hastalıkları tedavi eden bir hekimken, bugün hasta yatağında yaşam mücadelesi veren kendisiydi. Karısıyla hayalini kurdukları ve ulaşmaya çok yaklaştıkları gelecek bir anda buharlaşıvermişti. Paul, herkesin bir başına yüzleştiği ve hiç kimsenin muaf olmadığı o en büyük eşitleyiciye birinci elden tanıklık etmek üzereydi. "Yaşayan her şey ölmeye mahkûmken, hayatı anlamlı kılan nedir?" Hayatı boyunca bu soruya kafa yoran Paul Kalanithi, yazdığı ilk ve son kitapta, insan hayatını ölüm ve yok oluş karşısında bile anlamlı kılan şeyin ne olduğunu sorgularken, her ikisini de bizzat tecrübe etmiş yetenekli bir yazarın gözünden doktor-hasta ilişkisine ışık tutuyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 200
Baskı Yılı: 2016

Dili: Türkçe
Yayınevi: Altın Kitaplar



http://turbobit.net/dafzwekblkad/Pau...madan.zip.html

  Alıntı ile Cevapla
Eski 16-02-2018, 13:52   #25
Dost
Üyelik Tarihi: Nov 2013
Bulunduğu Yer: adana
Mesajlar: 4,995
Tesekkür: 0
238 mesajina 282 kez tesekkür edildi
 trelma isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow Dino Buzzati Tanrı Görmüş Köpek Pdf


Dino Buzzati Tanrı Görmüş Köpek Pdf E-kitap indir


İtalyan edebiyatının en onemli romanlarından birisi olan Buzzatinin kitaplarından birisidir Tanrı Görmüş Köpek Çağdaş İtalyan edebiyatının en önemli yazarlarından Dino Buzzati, roman, oyun, şiir beneri birçok kanalda yazmış olmakla birlikte, asıl öyküleriyle çok ünlü olmustur. Bu tür kitaplar izsanların toplumsal gelişmişlik düzeyini arttırır. Saniy toplumunun güzünmüz insanı üstüne bir karabasan gibi çöken baskısını, zaman zaman gerçeküstücü, zaman zaman soyut bir yaklaşımla işleyen bu öykülerin kaynaklarını, eleştirmenler bir yandan Poe ile Kafka'ya bir yandan da Dostoyevski'ye bağlıyorlar ve Dünya edebiyatıtla bir sekilde karsılastırılmış hale gelmiştir.



http://turbobit.net/dhklqpwjrke9/Din...Köpek.zip.html

  Alıntı ile Cevapla
Eski 16-02-2018, 13:53   #26
Dost
Üyelik Tarihi: Nov 2013
Bulunduğu Yer: adana
Mesajlar: 4,995
Tesekkür: 0
238 mesajina 282 kez tesekkür edildi
 trelma isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow Becky Albertalli Simon Homo Sapiens'e Karşı Pdf


Becky Albertalli Simon Homo Sapiens'e Karşı Pdf E-kitap indir


"Okurlar Simon'a sırılsıklam âşık olacak."
-Publishers Weekly-

"Seni seviyorum, SIMON. SENİ SEVİYORUM! Tabii bu taptaze, komik, ses getirecek romanı da seviyorum."
-Jennifer Niven, The New York Times çoksatanı Hayatın Kıyısında'nın yazarı-

"Mükemmel bir hediye gibi. Kimi zaman eğlenceli kimi zamansa yürek burkuyor. Okurlar Simon'la üzülecek, minik zaferleriyle sevinecek ve hepsinden önemlisi ona âşık olacak."
-Andrew Smith, Michael L. Printz ödüllü yazar-

"Duygularınıza hitap eden harika bir eser. Gördüğünüz an alıp hemen okumaya başlayın."
-Oprah's Magazine-

Her şey gizli bir e-postayla başladı.
Bugüne dek eşcinsel olduğunu kimseye açıklamamış on altı yaşındaki Simon çalkantılı bir hayattan uzak durmaya çalışmaktadır. Ama attığı e-posta yanlış ellere ulaşınca sırlarının açığa çıkma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Simon aslında şantaj kurbanıdır: Sınıfın soytarısı Martin ile hoşlandığı kızın arasını yapmazsa, cinsel kimliği açığa çıkacaktır. Daha da kötüsü e-posta üzerinden iletişim kurduğu, takma ismi Mavi olan çocuk da ifşa olacaktır.
Bir zamanlar aralarından su sızmayan arkadaş grubunda yaşanan beklenmedik olaylar ve Mavi'yle yazışmalarının gün geçtikçe flörtleşmeye dönmesiyle Simon'ın hayatı karman çorman olur. Değişimden hiç hoşlanmayan Simon rahat ettiği bölgeden zorla atılmadan önce kendi rızasıyla çıkabilmenin bir yolunu bulmak zorundadır. arkadaşlarını küstürmeden, kendisini tuhaf duruma düşürmeden ve şimdiye dek tanıştığı en kafa karıştırıcı ama en tatlı erkekle mutluluk şansını kaçırmadan önce.

"Akıllardan çıkmayacak bir öykü. Hissettirdiklerinden ötürü neredeyse gözyaşlarına boğulacaktım."
-Howling For Books-

"Dünyanın bu kitaba ihtiyacı var. Senin bu kitaba ihtiyacın var."
-Pop Goes The Reader-

"Bir solukta okudum ve kesinlikle hayran oldum."
-Sugarscape-

"Dokunaklı ve tutkulu. Empati kurmaya teşvik edecek, hayranlık uyandırıcı bir eser."
-Observer-

"Bu kitaba çok fena âşık oldum."
-Nina LaCour-

"Becky Albertalli en güzel türden bir aşk hikâyesi kaleme almış: Karakterler birbirine âşık olurken siz de karakterlere âşık olacaksınız."
-Alex Sanchez-

"John Green ve Rainbow Rowell'ın aşk çocuğu."
-Teen Vogue-

"Komik, dokunaklı ve duygusal açıdan dopdolu."
-Kirkus Reviews-

"Becky Albertalli gerçekten üç boyutlu, klişelerden uzak bir dünya ve unutulmaz karakterler yaratmış. Tadını çıkarın. Aynı Yıldızın Altında kadar bağımlılık yapıcı."
-Entertainment Weekly-

"Becky Albertalli'nin son derece gözlemci bir ergenin günlüğünü çalmadığından emin miyiz? Bu romandan zekâ fışkırıyor ve hem zamansız hem de hiç çaba sarf etmeden günümüzü yansıtıyor."
-Tim Federle-

"Gerçekçi lise ilişkileri ve dram dolu, kahkahanın da eksik olmadığı bu yetişkinliğe adım atma öyküsünde pek çok genç kendisini bulacak."
-School Library Journal-

(Tanıtım Bülteninden)

Baskı Yılı : 2017
Sayfa Sayısı : 320



http://turbobit.net/pkjycxgycllf/Bec...Karşı.zip.html

  Alıntı ile Cevapla
Eski 16-02-2018, 13:54   #27
Dost
Üyelik Tarihi: Nov 2013
Bulunduğu Yer: adana
Mesajlar: 4,995
Tesekkür: 0
238 mesajina 282 kez tesekkür edildi
 trelma isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow Kristin Cast Kehribar Dumanı Pdf


Kristin Cast Kehribar Dumanı Pdf E-kitap indir


YERİN ALTINI ÜSTÜNE GETİREN KÖTÜ RUHLAR, ÖLÜMSÜZ BİR SAVAŞÇI VE HENÜZ GÜÇLERİNİN FARKINDA OLMAYAN SON DELFİ KÂHİNİ.
Ölüler Diyarı Tartaros zindanlarındaki kötü ruhların ebedî cezalarını çekmesini sağlayan Furialar ve tek oğulları Alek, birinin kafesleri açmasıyla Ölümlüler Diyarı'na kaçan kötü ruhları geri getirmek için her yolu denerler. Dünyayı cehenneme çevirmeden Alek onları durdurmak zorundadır ancak ne kadar güçlü olursa olsun, bu işi tek başına başaramayacaktır. O yüzden Delfi kâhinlerinin soyundan gelen son kâhini bulup uyandırmalı, ikili güçlerini birleştirerek hem yeraltı dünyasını hem yeryüzünü yok oluştan kurtarmalıdır.
Ne var ki hiçbir şeyin farkında olmayan müstakbel kâhin Eva, intikam peşindeki kötü ruhlardan birinin eline düşmüştür ve ölüm kalım savaşı vermektedir. Bir seri cinayet davasını soruşturan dedektiflerin yolu Eva ve Alek'le kesişince olaylar daha da karmaşık bir hal alır. Alek ile Eva artık hem iki dünyayı hem de birbirlerini kurtarmak zorundadır.

"Cast'in ince zekâsı, yaratıcılığı ve yeteneği âdeta ışıldıyor!
Tadına doyulmaz bir anlatım!"
- The New York Times ve USA Today çoksatan yazarı Gena Showalter -

"Heyecan verici bir okuma deneyimi. Her sayfada ölümle burun buruna gelen kahramanları ve sürükleyici olay örgüsüyle patlamaya hazır bir seri."
- RT Book Reviews -

"Yunan mitolojisi ile baş döndürücü bir aksiyonu birleştiren Kehribar Dumanı'nı son sayfasına kadar elinizden bırakamayacaksınız."
- The New York Times çoksatan yazarı Jennifer L. Armentrout -

(Tanıtım Bülteninden)

Baskı Yılı : 2017
Sayfa Sayısı : 272

Kristin Cast - Kehribar Dumanı - Firar 1. Kitap



http://turbobit.net/lqsa7wnejepv/Kri...Kitap.zip.html

  Alıntı ile Cevapla
Eski 16-02-2018, 13:55   #28
Dost
Üyelik Tarihi: Nov 2013
Bulunduğu Yer: adana
Mesajlar: 4,995
Tesekkür: 0
238 mesajina 282 kez tesekkür edildi
 trelma isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow Katie Heaney Müzmin Bekar Pdf


Katie Heaney Müzmin Bekar Pdf E-kitap indir


"Hayatım boyunca yalnızdım. Bir erkek arkadaşım, kısa süreli bir ilişkim, hatta düzenli olarak görüştüğüm ve yanağından öptüğüm tek bir kişi bile olmadı."

Aşk arayışını anlattığı anılarına böyle başlayan Katie aşkın kıyısından bile geçmez. Yirmi beş yaşında, üniversite mezunu, bir yığın arkadaşı ve mutlu bir aile yaşantısı olmasına rağmen daha önce hiç kimseyle çıkmamış, hatta kimseyle ikinci kez buluşmamıştır.
Bu eğlenceli kitapta Katie'nin, flörtöz ve dışadönük Rylee dahil sadık kız grubuyla, utangaç ruhunda barındırdığı vahşi çocukla ve uzunca bir liste oluşturan talihsiz platonik aşklarıyla tanışacaksınız.

Aşk uğruna mücadele ederken kendilerini bir hayli komik hallerde bulanlar için ilham verici bir kitap.

"Birine abayı yakıp o kişiden gelen mesajı bile anlayamayanlar, Katie'de kendilerini görecekler. Hüsranına ortak, özgüvenine hayran olacaksınız ve muhtemelen onun en yakın arkadaşınız olmasını dileyeceksiniz."
-Rachel Bertsche-

"Hiç kimse, gönül kırgınlıklarının sıkıntısını ve hüsranını Katie kadar mükemmel ve nüktedanca anlatmamıştır. Trende, sokakta, okulda veya işte âşık olan herkes, kendini Katie'yle özdeşleştirecek, sevgili edinmeye çalışırken yaşadığı talihsizliklere gülecek ve onunla birlikte utanacak."
-Chiara Atik-

(Tanıtım Bülteninden)


Baskı Yılı : 2017
Sayfa Sayısı : 280



http://turbobit.net/avy72j5zw0ls/Kat...Bekar.zip.html

  Alıntı ile Cevapla
Eski 16-02-2018, 13:56   #29
Dost
Üyelik Tarihi: Nov 2013
Bulunduğu Yer: adana
Mesajlar: 4,995
Tesekkür: 0
238 mesajina 282 kez tesekkür edildi
 trelma isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow Jenny Han Not: Seni Hala Seviyorum Pdf


Jenny Han Not: Seni Hala Seviyorum Pdf E-kitap indir


Aşk kolay değildir.
Onu bu kadar muhteşem kılan da bu!

lara jean ve peter'ın sözleşmesinde aşağıdaki maddeler yer alıyordu:

• peter beş dakikadan fazla gecikmeyecek.
• lara jean, peter'a herhangi bir el işi yaptırmayacak.
• peter her gece uyumadan önce lara jean'i aramak zorunda değil ama isterse arayabilir.
• lara jean sadece canı istediğinde partilere gidecek.
• peter, lara jean her istediğinde onu arabayla alacak.
• lara jean ve peter birbirlerine her zaman dürüst olacaklar.

lara jean, peter'a gerçekten âşık olacağını aklının ucundan dahi geçirmezdi.

İlişki oyunları bir gün gerçek olunca işler zorlaşmaya başlar, internette yayılan ve bütün okulun izlediği öpüşme videolarıyla da iyice karmaşık bir hal alır. Üstüne üstlük peter eski sevgilisiyle daha çok vakit geçirmeye başlar. Yoksa onu hâlâ unutamamış mıdır? Bu sırada, geçmişinde önemli bir yere sahip olan john yeniden ortaya çıkınca lara jean ondan hâlâ çok hoşlandığını fark eder. Peki aynı anda iki kişiden hoşlanmak mümkün mü? Lara jean bu sıkıntılı ve kafa karışıklığıyla dolu süreci atlatmayı başarabilecek mi?

"samimi diyaloglar, kalpleri ısıtacak kardeşlik bağı ve gerçekçi anlatımıyla kitaplığınızda kesinlikle bulunması gereken bir kitap."
School library journal

(Tanıtım Bülteninden)

Baskı Yılı : 2017
Sayfa Sayısı : 352

Jenny Han - Not: Seni Hala Seviyorum - To All the Boys I've Loved Serisi 2



http://turbobit.net/769x2z4sxpsw/Jen...isi.2.zip.html

  Alıntı ile Cevapla
Eski 19-02-2018, 09:44   #30
Dost
Üyelik Tarihi: Nov 2013
Bulunduğu Yer: adana
Mesajlar: 4,995
Tesekkür: 0
238 mesajina 282 kez tesekkür edildi
 trelma isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow Andy Merrifield Eşeklerin Bilgeliği Pdf


Andy Merrifield Eşeklerin Bilgeliği Pdf E-kitap indir


"Muhteşem bir kitap... Keskin gözlemlerle dolu, samimi ve âlimane... Bu kitap ileride klasikler arasında yerini alacaktır."
-John Berger -

Bu kitap bir yol hikâyesi. Ama bildiğimiz yol hikâyelerinden değil. Çağdaş hayatın hepimize dayattığı açmazlardan, şehir hayatının keşmekeşinden, bitmek bilmez koşuşturmacalardan, gelip geçici heveslerden kurtulmak için yollara düşen bir insanın yolculuk hikâyesi. Üstelik yanında bir de yol arkadaşı, daha doğrusu bir kılavuz var: sevimli, boz bir eşek. İkisi beraber, sükûnete, huzura, dinginliğe, sadeliğe, mütevaziliğe ve hepsinden de önemlisi hakiki mutluluğa doğru yollara düşüyorlar.

Aynı zamanda zihinsel bir yolculuk da bu. Unutulmaz kitaplardan, filmlerden, ilginç tarihi karakterlerden bahseden, okuru masal gibi bir dünyaya davet eden bir yolculuk. Eşeklerin Bilgeliği sanatın, güzelliğin, mutluluğun ve huzurun gerçek anlamının peşinde sakin sakin yol alan, bir filozofun dediği gibi "açık havada hülyalara dalan" bir kitap.
(Tanıtım Bülteninden)


Sayfa Sayısı: 238
Baskı Yılı: 2014

Dili: Türkçe
Yayınevi: Aylak Kitap



http://turbobit.net/wpugxtfbijqc/And...eliği.zip.html

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi trelma üyemize tesekkür ettiler
ozgeyns (03-01-2022)
Cevapla


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:23 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1