Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Kitaplar > E-book Paylaşımı
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 19-03-2017, 13:37   #1
Dost
Üyelik Tarihi: Nov 2013
Bulunduğu Yer: adana
Mesajlar: 4,995
Tesekkür: 0
238 mesajina 282 kez tesekkür edildi
 trelma isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow John Berger Domuz Toprak Pdf


siteadi.com - John Berger Domuz Toprak Pdf John Berger Domuz Toprak Pdf E-kitap indir


"Onların Emeklerine" üçlemesinin ilk kitabı olan Domuz Toprak, John Berger'ın edebiyat dünyasında kazanacağı saygınlığın habercisi niteliğinde bir başyapıt.

Berger Domuz Toprak'ta, Fransız Alpleri'ndeki bir köyün ilk bakışta klostrofobik görünen gerçekliğini, köy yaşamının yürek parçalayıcı ve neşe verici, tatsız ve eğlenceli yönlerini içeren bir folklorik zenginlik sunuyor. Köylülüğün kayboluşu tartışmasının gündemde olduğu yıllarda yazılan Domuz Toprak, yeni dünyanın "yükselen değerleri"ne alternatif bir duyarlılığı temsil ederken, Berger yarattığı "Cocadrille" tipi ile edebiyat tarihinin karakter galerisine unutulmaz bir katkı yapıyor. Domuz Toprak, köylülüğün kayboluşuna hayıflanmak yerine kent ve köy hayatının yapıcı bir sentezine varmak isteyenler için başucu eseri.

"Berger, köy hayatına hem uzaktan hem de yakından bakan, köy hayatının hem parçası hem de tanığı olan bir detay ve gözlem ustası."
-Frank Kermode-
(Tanıtım Bülteninden)

"Domuz Toprak", John Berger'in edebiyat dünyasında bugün tuttuğu yeri alacağını ilk müjdeleyen eserlerinden biri. Her şeyden önce, meraklısı için tadına doyulmaz bir hikâye kitabı olan "Domuz Toprak", bu özelliğini öncelikle Berger'in burada yarattığı "Cocadrille" tipine borçlu. Cocadrille, edebiyat tarihinin karakterler galerisine unutulmaz bir tip olarak katılıyor. Elinizdeki kitap. Berger'in "Into Their Labour" başlığı altında toplanan üçlemesinin bir parçası. Üçlemeyi oluşturan öbür eserleri, İletişim Yayınları arasında Taciser Belge ve Murat Belge'nin çevirileriyle yayımlanan Bir Zamanlar Europa'da (hikâyeler) ve Leylak ve Bayark (roman).

Üçlemenin zemini olarak adlandırılabilecek sorun, bir "insan türü" olarak köylülüğün ortadan kalkışı. Berger bu gelişmeyi bir yönüyle kaçınılmaz buluyor. Ama bu varoluş tarzının özgün bir kültürel çeşitlilik olarak yaşadığımız hayata eklemelenmeyişine, bunun yerine "kayboluşuna" da hayıflanıyor. Bu bakış açısı ya da "hissiyat" içinde, Domuz Toprak'ta henüz köyünde yaşayan köylüyü, Bir Zamanlar Europa'da kitabını oluşturan hikâyelerde kente geçiş sürecini, Leylak ve Bayrak'ta ise kente yerleşen köylüyü anlatıyor.

Eserine egemen olan hüzün duygusu ile sonsözde "köylülüğün dünyadan silinmesi" konusunda giriştiği açık tartışma, sanırız kitabın okurda uyandıracağı heyecanını artıracaktır. Berger hiç kimsenin başkalarından daha zorlu hayat şartlarına mahkum edilemeyeceğini belirtiyor. Domuz Toprak'ta ayrıca, son on yılda bütün Batı dünyasında değişen, "yükselen" değerler hakkında Berger'in önsezisini ve bunlara direnişini bulacak, "sevginin yazarı" nın cömert sıcaklığının, zekâsının, coşkusunun, ironisinin tadına varacaksınız.


Sayfa Sayısı: 242
Baskı Yılı: 1998
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitabın Türü:Roman, Hikaye (Öykü), Edebiyat



http://turbobit.net/gcwt9jbxwog4/Joh...oprak.zip.html

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:24 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1