Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Egitim & Ögretim
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 20-11-2007, 22:01   #1
gz_antepli
Guest
Mesajlar: n/a
Tesekkür:
mesajina kez tesekkür edildi
 
Tanımlı Dini baskı yüzünden okul değiştirdiler

Dini baskı yüzünden okul değiştirdiler
siteadi.com - Dini baskı yüzünden okul değiştirdiler
Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde eğitim gören 4 öğrenci dini baskı gördükleri için okul değitirdi

AMASYA Eğitim- Sen Şube Başkanı Kamil Terzi, Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde eğitim gören ve okulun pansiyonunda kalan 170 öğrenciden 4'ünün dini baskı gördüklerini için bu okulu bırakıp Aydınca Bedesi'ndeki liseye kayıp yaptırdığını söyledi. Terzi, konuya ilişkin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdiklerini ve olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt da öğrencilerin baskılar nedeniyle okul değiştirdikleri duyumları alınca, özellikle pansiyon ile okulu haber vermeden bir yardımcısı ile denetlediğini söyleyerek, "Konuyla ilgili soruşturmamız devam ediyor" dedi.

Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi ile buraya bağlı olan ve okula 3 kilometre uzaklıkta bulunan pansiyonda kalan 4 kız öğrenci dini baskı gördüklerini iddia ederek, merkeze bağlı Aydınca Beldesi'ndeki Aydınca Lisesi'ne nakillerini aldı. Dokuzuncu ve onuncu sınıf öğrencileri olan yaşları 16 ile 17 arasında değişen H.D., G.D., Ş.Ç. ve Ş.D., Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Ahmet A. ve kaldıkları pansiyonun müdür vekili Özlem Y. tarafından, namaz kılmaları ve kapanmaları yönünde baskı gördüklerini ileri sürdü. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini söyleyen öğrenciler, Anadolu Kız Meslek Lisesi'ndeki kayıtlarını aldırarak düz liseye nakil yaptırdı.

Pansiyonun Müdür Vekili Özlem Y.'ın türbanlı olduğunu ve bu nedenle erkek öğretmenlere de "Benim dünya görüşüme aykırı" diyerek yurtta nöbet tutturmadığını iddia eden Amasya Eğitim-Sen Başkanı Kamil Terzi, öğrencilerin de baskı gördükleri konusunda kendilerine şikayet geldiğini belirtti. Konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir dilekçeyle bildirdiklerini kaydeden Terzi, şunları söyledi:

"Pansiyonda, Amasya Halk Eğitimi Merkezi'nden görevlendirilen Özlem Y. isimli bir öğretmen, okulda bulunan erkek öğretmenlere eskiden verilen nöbetlerini iptal ederek ve aynı zamanda pansiyonda yapılan dini baskılara karşı çıkan bazı kadın öğretmenlere de nöbet yazmayarak burada kendi hegomanyasını ilan etmiştir. Yönetmenliğe göre Anadolu Kız Meslek Lisesi'ne ait olan bu pansiyonda, okulun öğretim kadrosu nöbet tutması gerekirken şimdi dışarıdan nöbet listesine ögretmen yazmaktadır. Erkek ögretmenlere de `Benim dünya görüşüme aykırı' diyerek nöbet yazmamaktadır. Öğrencilere de kapanmaları ve namaz kılmaları yönünde baskı yapmıştır. Bu konuda bazı öğrenci velilerinin bize şikayeti oldu. Hatta bazı öğrenciler bu baskılar yüzünden okuldan kayıtlarını aldırdı. Biz de konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdik."

"KIZIMIZ SINAVLA GİRDİ BASKIYLA BIRAKTI"
Amasya'nın merkeze bağlı Böke Köyü'nde oturan 9'ncu sınıf öğrencisi Ş.Ç.'nın annesi Zekiye Ç., kızının okulda baskı gördüğü için kaydını düz liseye aldırdıklarını söyledi. Zekiye Ç. şöyle dedi:

"Okusun diyerek Anadolu Kız Meslek Lisesi'ne gönderdiğimiz kızımız baskılar yüzünden bunalıma girdi. Bir meslek sahibi olmak için sınavla girip kazandığı Meslek Lisesi'nden ayrılıp Aydınca Lisesi'ne kayıt yaptırdık. Baskılar nedeniyle bazı öğrenciler de okuldan ayrılmışlar. Bunları duyunca çok üzülüyorum. Bizler okuyamadık. Ama kızlarımız okusun bir meslek sahibi olsun diye uğraşırken, bunların başımıza gelmesi çok acı. Biz konuyu şikayet dilekçesiye İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdik."

BİLGİSAYAR ÖĞRETMENİ OLMAK İSTİYORDU

Bilgisayar öğretmeni olmayı istediğini söyleyen Ş.Ç., okulu baskı gördüğü için bırakmak zorunda kaldığı belirterek bu hayaline kavuşamayacağını dile getirdi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet A.'nın kendilerine sürekli olarak, "Kapanın, oruç tutun, namaz kılın, dini kitaplar okuyun, bu kitapları okula getirin" diyerek baskı yaptığını ileri süren Ş.Ç. buna dayanamadığını ve eğitimine düz lisede devam etmeye karar verdiğini kaydetti.

"BASKI NEDENİYLE KIZIMIZ OKULA GİTMEK İSTEMİYOR"

Baskı gördüğünü ileri sürüp okulu bırakan öğrencilerden H.D.'nin annesi Badegül D., kızının baskılar nedeniyle Kız Meslek Lisesi'ne gitmek istemediğini söyledi.

Burada çocuklara "Namaz kılacaksınız, kapanacaksınız" diyerek baskı yapıldığını belirten anne D., "Biz kızımızı okusun istedik. Biz kör kaldık o kör kalmasın dedik. Zaten okutmaya gücümüzde yoktu. Ama yine de kızımız `okusun kendini kurtarsın' diye gönderdik. Şimdi meslek lisesinden aldık düz liseye gönderiyoruz" dedi.

TOPLU NAMAZ KILALIM DİYORLARDI

Baskıyla din eğitimi almaya başladıklarını ileri süren Ş.D. ise, durumu ailesine bildirdiğini onların da kendisini okuldan alarak düz liseye kayıt ettirdiğini ifade etti.

Yurtta etüt saatlerinde bile kendilerine `Arkadaşlar haydi toplu namaz kılalım. Niçin oruç tutmuyorsunuz' denildiğini ileri süren Ş.D. okuldan bu nedenle ayrıldığı için çok üzgün olduğunu söyledi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ : SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi yetkilileri konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçınırken, Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, öğrencilerin baskılar nedeniyle okulu bıraktıkları yönünde bazı duyumlar aldığını ve özellikle yurt ile okulu haber vermeden bir yardımcısı ile denetlediğini söyledi.

Yurt Müdür Vekili Özlem Y.'ın iddia edildiği gibi türbanlı görev yaparken görmediğini belirten Necati Akkurt, "Yurtta 170 ögrencimiz kalmaktadır. Bu öğrencilerimize kapanmaları ve namaz kılınmaları yönünde baskı yapıldığı konusunda bazı velilerden şikayet dilekçeleri geldi. Bu konuda soruşturmamız devam ediyor. Yurtta erkek öğretmenlerin nöbet tutmaması ise tamamen yönetmelikle ilgili. Yönetmeliğe göre kız yurdunda kadın, erkek yurdunda da erkek öğretmenler nöbet tutuyor. Ayrıca kimseye zorla din eğitimi verilemez. Varsa böyle bir şey gereken yapılacaktır" dedi.

AYNI ÖĞRETMEN

Öte yandan Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet A.'nın geçen yıl yaptığı 25 soruluk test, soruşturma konusu olmuştu.

`Hangisi zinanın zararlarından değildir?', `Para ve mal karşılığı oynanan talih oyunlarına ne denir?', `Evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişkiye ne denir?' gibi soruların bulunduğu teste, bazı öğrenciler ve velileri tepki göstermişti. Sınava giren öğrenciler şikayetlerini velilerine aktarınca, olay basına yansımıştı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmen Ahmet A.'nın, sınavdaki cinsel yaşam ve zinayla ilgili soruları üzerine de İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatmış ve öğretmen kınama cezası almıştı.


Alıntı...

  Alıntı ile Cevapla
Eski 20-11-2007, 22:41   #2
Dost
Delidervish - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2007
Bulunduğu Yer: istanbul
Yaş: 47
Mesajlar: 305
Tesekkür: 70
40 mesajina 206 kez tesekkür edildi
 Delidervish isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

antepli abim ellerine sağlık.
bu örnekler her geçen gün çoğalmaya başladı ülkemizde. malezya'ya , irana yaklaşıyoruz. korkuyorum vallahi önümüzdeki zamanlarda daha neler göreceğiz..
ne yapsak biz de mi belçikalara gitsek..

__________________
Ağlamakla gülmek ikiz kardeşdir
Dünya her canlıya misafirhane,
Bilirsin ki doğmak ölmek içindir,
Ecelmiş , mecelmiş hepsi bahane.....

İster Musa gibi turda dur dikil,
İster İsa gibi semaya çekil,
İster zerdüşte gel güneş ol dökül,
Herkezi gönlünce sev tane tane....
  Alıntı ile Cevapla
Eski 20-11-2007, 23:46   #3
Can Dost
Corumlu - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Sep 2006
Bulunduğu Yer: BELCIKA
Yaş: 51
Mesajlar: 3,426
Tesekkür: 1634
731 mesajina 15079 kez tesekkür edildi
 Corumlu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Alıntı: salih yiğit´isimli üyeden Alıntı | Mesajı Göster
antepli abim ellerine sağlık.
bu örnekler her geçen gün çoğalmaya başladı ülkemizde. malezya'ya , irana yaklaşıyoruz. korkuyorum vallahi önümüzdeki zamanlarda daha neler göreceğiz..
ne yapsak biz de mi belçikalara gitsek..

Kaçan kurtuluyor misali
Ama siz kalin kalin oyle geri kafalilara karsi
Yinede guzel ,insanlar cogunlukta sizin gibi, Allaha sukur

__________________
Nedenki Bu amaçsız yaratilis, yokolacaksa bir gün her yaratılmış ?

[email protected]

Konu Corumlu tarafından (21-11-2007 Saat 19:55 ) de değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21-11-2007, 08:49   #4
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Nov 2007
Bulunduğu Yer: SADECE TÜRKİYE
Yaş: 35
Mesajlar: 36
Tesekkür: 0
0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
 ÇILGINTÜRK isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Post normal

valla cok normal abiii.
dini baskı gunumuzde normal oldu artık...
bız ısoyla bırlıkte hafıf baskıcı(cogu dındar)
o yuzden dersane degıstırdık

  Alıntı ile Cevapla
Eski 21-11-2007, 09:16   #5
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Oct 2007
Bulunduğu Yer: Ankara
Yaş: 41
Mesajlar: 871
Tesekkür: 0
8 mesajina 10 kez tesekkür edildi
 efla isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Alıntı:
Bizler okuyamadık. Ama kızlarımız okusun

o baskıyı yapanlarda güya okumuş insanlar..

ama malesef okumakla adam olunmuyor..

  Alıntı ile Cevapla
Eski 21-11-2007, 14:50   #6
Dost
cilek_22 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Bulunduğu Yer: ev.
Mesajlar: 1,720
Tesekkür: 113
98 mesajina 198 kez tesekkür edildi
 cilek_22 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Birakin secsin herkez hangi dersi alip almiycagini,zorla verilen bi egitim kisiye ne katarki?.ama yok hala"PadisahIm cok yasa"devrindeyiz...

__________________
Sahiden de sürpriz olmaya başladı artık
"Bana gelişlerin"
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21-11-2007, 19:19   #7
Dost
Tuncelili - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Mesajlar: 323
Tesekkür: 58
10 mesajina 15 kez tesekkür edildi
 Tuncelili isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

bu kadar adi insanların arasında okumaya çalışıyorlar işte bizim insanlarımız,yobaz bağnaz karektersiz insanların arasında ama yinede biz okuruz ne yaparsa yapsınlar abim

  Alıntı ile Cevapla
Eski 22-11-2007, 20:52   #8
Dost
ICEEE - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Bulunduğu Yer: ankara
Yaş: 39
Mesajlar: 678
Tesekkür: 11
31 mesajina 67 kez tesekkür edildi
 ICEEE isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

insanı dinden imandan soğutuyolar işte böyle yaparak kime kalmış milletin namazı niyazı

  Alıntı ile Cevapla
Eski 23-11-2007, 18:30   #9
Dost
marksis - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2007
Mesajlar: 395
Tesekkür: 12
10 mesajina 9 kez tesekkür edildi
 marksis isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Heralde bu haber yalanlandı en son benim bildiğim. Ama gerçekten insanın bağnazı da hiç çekilmiyor Ya mal gibi dediğim dedik diyorlar günde beş on kişiyi cennette yolluyorlar beş on kişiyi de cehennneme...

Bırakın herkes özgürce yaşasın bıktım milletin ilişkisine, dinine, fikrine, yaşamına, karışan insanlardan...

Ya kardeşim yeter bağnazlık ne kazandırdı bize millete karışmak millet üzerinde baskı kurmak ne getirdi bize hiççç

Ben tam bir hoş görülü koministim.


Zaten bazı insanları yok saymak bize bir şey getirmez.

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
baskı, değiştirdiler, dini, okul, yüzünden


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:08 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1