Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Egitim & Ögretim
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 25-01-2009, 12:58   #1
Dost
ICEEE - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Bulunduğu Yer: ankara
Yaş: 39
Mesajlar: 678
Tesekkür: 11
31 mesajina 67 kez tesekkür edildi
 ICEEE isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Üniversitelere Hyde Park modeli geliyor

YÖK, üniversitelerde Londra Hyde Park’takine benzer ‘özgür alan’lar yaratacak. İsteyen, bu özgür bölgelerde istediği gibi konuşacak. Üniversiteden polis çıkarılacak, yerine özel güvenlik gelecek
siteadi.com - Üniversitelere Hyde Park modeli geliyor
ANKARA- Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde ‘öğrencilerin herhangi bir engelle karşılaşmadan özgürce görüşlerini dile getirebilecekleri alanlar açmaya’ hazırlanıyor. Özgür alanlar için İngiltere’nin Hyde Park’ı örnek alınacak. ‘Özgür alanlarda’ öğrenciler, şiddet ve suç içermeyen her türlü konuşmalarını ve görüşlerini ifade edebilecek, üniversite yönetimini eleştirebilecekler veya konferans, sempozyum düzenleyebilecek. Bunlar için okul yönetiminden ayrıca izin alınması gerekmeyecek.
Üniversitelerden polis ve jandarmayı çıkarmak için kolları sıvayan YÖK, Güvenli ve Özgür Üniversite projesi geliştirdi. Proje kapsamında üniversite yönetimleriyle yüz yüze görüşen YÖK yetkilileri, ‘özgür alan’ talebiyle karşılaştı. YÖK, üniversite olaylarına da polis değil özel güvenlik birimlerinin müdahale etmesi yönünde çalışmalar da yürütüyor. Bu kapsamda, üniversitelerde görev yapan özel güvenlik birimlerine eğitim verilmesi çalışmaları da sürdürülüyor. İlk adımı da Ankara Üniversitesi attı. Ankara Üniversitesi’nde özel güvenlik birimlerine yine üniversitenin öğretim üyeleri tarafından iletişim eğitimi verildi. YÖK yetkilileri, üniversitelerin özel güvenlik görevlilerini eğitmeleri ve alt yapı çalışmalarını tamamlamalarının ardından, bir genelgeyle üniversitede ‘özgür alan’ kurulması için düğmeye basacaklarını dile getirdi.

Öğrenci araştırılacak

Proje için oluşturulan heyet, Türkiye’deki 94 devlet üniversitesinin üçte birinde çalışmalarını tamamladı. YÖK yetkilileri, yerel yönetimlerle nasıl işbirliği içinde çalışılabileceğini de tartışmaya açtıklarını söyledi. YÖK ayrıca üniversite olaylarında karışan öğrencilerin, sosyo-ekonomik durumları, ailevi sorunları, sıkıntılar, arkadaş ilişkilerindeki sorunlarının tespit edilmesini de istiyor. ‘Adı sürekli olaylara karışan öğrencilere’, bu kapsamda rehberlik desteği verilmesi de amaçlanıyor.

radikal


  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi ICEEE üyemize tesekkür ettiler
1neyan2 (16-11-2010)
Cevapla

Tags
geliyor, hyde, modeli, park, Üniversitelere


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:01 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1