Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Egitim & Ögretim
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 02-02-2009, 20:45   #1
Dost
ICEEE - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Bulunduğu Yer: ankara
Yaş: 39
Mesajlar: 678
Tesekkür: 11
31 mesajina 67 kez tesekkür edildi
 ICEEE isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı ‘Velim beni gözetliyor' dönemi kapandı

MEB anaokullarındaki kameralı izlemeyi yasakladı
siteadi.com - ‘Velim beni gözetliyor' dönemi kapandı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların kamera ve internet aracılığıyla izlenme uygulamasını, “çocuk ve eğitmen haklarının ihlaline ve çocukların mahremiyetine saygısızlık” gerekçesiyle kaldırdı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTK), okul öncesi eğitim kurumlarında kameralı izleme sistemi uygulamasıyla ilgili bir karar aldı. Kararda, “Söz konusu kurumlardaki eğitim etkinliklerinin kameralı sistemle izlenmesinin uygun olmayacağı, ancak güvenlik amacıyla öğretim etkinlikleri yapılan bölümlerin dışında kalan yerlerin kamerayla izlenebileceği değerlendirildi” denildi. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, okul öncesi eğitim kurumlarının bir kısmının Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne (SHÇEK) bağlı olmasından dolayı bu kuruma alınan karara ilişkin yazı gönderdi. Bunun üzerinde SHÇEK de konuya ilişkin bir karar alarak okullara bilgi verdi.

Ortak yerler dışında

SHÇEK’in, kamera kullanımıyla ilgili yazısında, “Ancak güvenlik amacıyla öğretim etkinlikleri yapılan bölümlerin dışında kalan yerlerin kamera ile izlenebileceğine dair karar alındığının belirtildiği” ifade edildi. Yazıda şunlar kaydedildi: “Bu doğrultuda çocukların özel kullanım alanları, lavabo, WC, uyku odası ile çeşitli etkinlikleri yapıldığı grup odalarının kamera ve internet aracılığıyla izlenmemesi; bu alanların dışında kalan giriş, çıkış, koridor, bahçe gibi yerlerin güvenlik açısından doğal yaşamı koruyacak biçimde izlenmesi gerektiğine dair, özel kreş ve gündüz bakımevi ve çocuk kulübü bulunan tüm illere bilgi verilmiştir.”

‘Okulda ıspanak yiyen çocuğu gören veli sinirleniyordu’



Özel Okul öncesi Eğitim Kurumları Birliği Başkanı Nebahat Boğut, kurumların kameraları ticari ve reklam amacıyla okullara koyduklarını belirterek, “Dedik ki; ’Aman bizi seyredin, çocuklarınızı seyredin ve bize güvenin. ’Ancak orada yasal ve hukuksal olmayan şeyler vardı” dedi. Boğut, “İzleme olayının insan haklarına ve çocuk haklarına aykırı bir durum olduğunu” ifade etti. Boğut şunları söyledi, “Öğretmenden ve veliden onay alınmadan gözetlemeydi bu. İzleme değildi. Şöyle manzaralar vardı: Çocuk, internetten izledikleri için anne ve babası için resim yapıyordu. Oysa çocuk o kurumlara niye geliyor? Sosyalleşmek için, yaratıcılığını geliştirmek adına geliyor. Veli evde ıspanak yemeyen çocuğunun okulda yediğini görünce sinirleniyordu. Veli çocuğunun yanında diyordu ki, ’Bugün çok komiktin öğretmenim.; Dolayısıyla bizim öğretmenlerimiz ilkokul öğretmeni gibi ceketli, pantolonlu öğretmenler haline geldi. Hatta veliler, izleyip, ’Ben çocuğumu göremiyorum oradan kaldırın’ diyordu. ”

vatan

__________________
akşamın olduğu yerde bekliyorum
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
‘velim, beni, dönemi, gözetliyor, kapandı


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:32 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1