Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Egitim & Ögretim
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Like Tree1Likes
  • 1 Post By lazzi
Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 22-10-2011, 15:25   #1
Üye
Üyelik Tarihi: Sep 2011
Mesajlar: 75
Tesekkür: 0
17 mesajina 31 kez tesekkür edildi
 lazzi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Bilim ve Teknik Dergisi 42 Yıllık Arşiv (1967-2008) | DVD Set


siteadi.com - Bilim ve Teknik Dergisi 42 Yıllık Arşiv (1967-2008) | DVD Set


İÇİNDEKİLER:

1) Sistem Gereksinimleri:

TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'sini, aşağıdaki sistem özelliklerinde kullanmanız önerilir.

İşletim Sistemi: Windows 98, 2000, NT ya da XP, Vista, Mac OS9 ya da Mac OSX; Linux

512 RAM

800 x 600 çözünürlük

Çift Katman DVD okuyabilen DVD-ROM Sürücü

(NOT: Arşivimiz çok geniş olduğundan Çift Katman DVD kullanılmıştır. Çok eski DVD Sürücülerde Çift Katman DVD'ler okunmayabilir)

2) DVDyi Çalıştırmak:

Normal koşullarda TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'si, Windows işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlarda DVD'nin bilgisayara takılmasının ardından otomatik olarak açılacaktır. Ancak bilgisayarınızda Otomatik Çalıştır (Autorun) özelliği kapatılmışsa, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'sinin otomatik olarak çalışması engellenecektir. Bu durumda TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'si içinde yer alan "btd_windows" dosyasını çift tıklayarak arşiv uygulamasını çalıştırmanız gerekmektedir.

Mac ya da Linux işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlarda, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'si otomatik olarak çalışmayacaktır. Bu işletim sistemlerinde TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'sini çalıştırmak için btd.html" dosyasını çift tıklayarak arşiv uygulamasını çalıştırmanız gerekmektedir.

3) DVD'yi Mac ve Linux Platformlarında Çalıştırmak İçin Gerekli Eklentileri İndirmek:

Mac ya da Linux işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlarda, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'si içinde yer alan "btd.html" dosyasını çift tıklayarak uygulamayı açtığınızda, karşınıza tarayıcı (browser) içinde açılan ana giriş ekranı çıkacaktır. Bilgisayarınızda Macromedia Flash Player ile ilgili gerekli eklentiler yoksa bu tarayıcı penceresinde yer alan Macromedia Flash Player bağlantısına tıklayarak gerekli eklentileri bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir.

4) DVDyi Kullanmak:

TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'si ekranının sağ üst köşesinde yer alan "Ekranı Büyüt" düğmesini kulllanarak uygulama ekranını büyütebilir, ekran büyükken küçültmek istediğinizdeyse yine ekranın sağ üst köşesinde yer alan "Ekranı Küçült" düğmesini kullanarak uygulama ekranını küçültebilirsiniz.

TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'si içinde 3 farklı arama seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenekler "Yıllara Göre Ara", "Konuya Göre Ara" ve "Başlıkta Sözcük Ara" seçenekleridir. Ekranın sol tarafında yer alan menü üzerinden bu farklı arama seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

"Yıllara Göre Ara" seçeneğini kullanarak ilk sayıdan bugüne her yıla ait dergilerin kapaklarını tıklayarak o sayının içinde bulunan yazıların listesine ulaşabilir, bu liste üzerinde yer alan dilediğiniz yazının üzerine çift tıklayarak yazıyı açabilirsiniz. Yıllar arasında gezinmek için dergi kapaklarının bulunduğu alanın sağ üst köşesinde bulunan açılır kapanır listeyi ya da sağ alt köşede bulunan "ileri-geri" düğmelerini kullanabilirsiniz.

"Konuya Göre Ara" seçeneğinde, konu listesinde yer alan konu başlıklarından (tıp, biyoloji, fizik, astonomi, vb.) herhangi birinin üzerine tıklayarak bu konunun alt dallarına ve bu konu başlığı altında yayımlanmış olan yazıların başlıklarına ulaşabilirsiniz. Bu liste üzerinden dilediğiniz yazının üzerine tıklayarak yazıyı okuyabilirsiniz.

"Başlıkta Sözcük Ara" seçeneğinde yer alan arama kutusuna ulaşmak istediğiniz yazılarla ilgili sözcük ya da sözcükleri yazarak, dergilerde yayımlanan yazıların taranması sonucu ulaşılan arama sonuçları listesine ulaşabilir, bu liste üzerinden dilediğiniz yazının başlığına tıklayarak yazıyı okuyabilirsiniz.

TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'si içindeki "Yardım" bölümüne ulaşmak için ekranın sağ alt köşesinde yer alan "Yardım" düğmesine tıklamanız gerekmektedir. TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'si uygulamasından çıkmak istediğinizdeyse soldaki menünün en altında yer alan "Çıkış" düğmesini kullanabilirsiniz.

5) DVDnin İçindeki *.pdf Dosyalarını Görüntülemede Sorun Yaşamak:

Windows işletim sistemlerinde, bir konuyu görüntülemek için başlığına tıkladığınızda, karşınıza bir güvenlik uyarısı çıkabilir. Bu uyarıda Run (Çalıştır) seçeneğini güvenle seçebilirsiniz. Her seferinde bu uyarıyı görmemek için sağ alt köşesindeki kutucuktaki işareti kaldırabilirsiniz.

TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'si içinde yer alan yazılar pdf formatındadır. Yazıları görüntüleyebilmek için bilgisayarınızda Adobe Reader programının kurulu olması gerekmektedir. Bu program bilgisayarınızda kurulu değilse TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'si içinde yer alan Acrobat klasöründeki işletim sisteminize uygun dosyayı çift tıklayarak programı bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Ancak daha güvenli yol olarak Adobe Reader programının en son sürümünüyse adobe'nin internet adresinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

6) DVDnin İçindeki Arama Özelliğini Çalıştırmada Sorun Yaşamak:

TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'si içinde yer alan "Başlıkta sözcük Arama" özelliğinin kullanımı sırasında bilgisayarınızın bellek gücüne ve arama yaptığınız sözcüğün arşivde yer alma yoğunluğuna bağlı olarak zaman zaman arama işlemi uzun sürebilir. Bu durumda bilgisayarınıza herhangi bir müdahelede bulunmaksızın beklemenizi öneririz. Arama işleminiz biraz uzun sürse de, bu süre sonunda arama sonuçları ekranınıza gelecektir.

7) Yazıcıdan Çıktı Almak:

TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Arşiv DVD'si içinde yer alan pdf formatındaki yazıların yazıcıdan çıktısını almak için Adobe Acrobat Reader programının File (Dosya) menüsünde yer alan Yazdır (Print) komutunu kullanmanız gerekmektedir.



Get Bilim.Teknik.Arsiv.part1.rar on Wupload.com
Get Bilim.Teknik.Arsiv.part2.rar on Wupload.com
Get Bilim.Teknik.Arsiv.part3.rar on Wupload.com
Get Bilim.Teknik.Arsiv.part4.rar on Wupload.com
Get Bilim.Teknik.Arsiv.part5.rar on Wupload.com
Get Bilim.Teknik.Arsiv.part6.rar on Wupload.com

ormanci032 likes this.
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi lazzi üyemize tesekkür ettiler
55klass55 (06-04-2014), che yoldaş (24-04-2014), kartal677 (08-03-2014), Malik DOSTELi (17-08-2015), ormanci032 (11-09-2014), temelreis (26-10-2016)
Eski 08-03-2014, 20:31   #2
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 43
Tesekkür: 6152
486 mesajina 623 kez tesekkür edildi
 kartal677 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Emeğine sağlık.

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi kartal677 üyemize tesekkür ettiler
55klass55 (06-04-2014)
Eski 17-08-2015, 22:41   #3
Dost
Üyelik Tarihi: Apr 2015
Bulunduğu Yer: Adana
Mesajlar: 210
Tesekkür: 22
25 mesajina 127 kez tesekkür edildi
 mary1986 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

teşekkürler mükemmel

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
arşiv, bilim, dergisi, dvd, set, teknik, yıllık


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:46 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1