Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 22-05-2007, 07:31   #1
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı 'Bağımsız adayları destekleyin'

Aleviler ve Siyaset konferansında EMEP ve SDP, ortak bağımsız aday çağrısında bulunurken, DTP bağımsız adaylarının desteklenmesini istedi. Sistemin Alevileri yedek güç haline getirmeye çalıştığını belirten SDP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kahya, 'Madımak yandığında bu ülkenin askerleri neredeydi?' dedi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen, 'Aleviler ve Siyaset' konulu iki gün süren konferans dün sona erdi.
siteadi.com - 'Bağımsız adayları destekleyin'
Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen konferansın dünkü oturumuna çağrılı olmalarına rağmen CHP ve DSP katılmadı. Konferansa DTP, EMEP, ÖDP, SDP, SHP ve TKP temsilcileri katıldı. Konferansın sabahki bölümünde konuşan Halkevleri Genel Başkanı Abdullah Aydın, CHP-DSP birlikteliğinin sahte sol olduğunu söyledi. KESK MYK Üyesi Hasan Hayır ise, Türkiye'de Kürtlerin, Alevilerin ve kadınların temsil sorunları bulunduğunu kaydetti. Konuşmasına CHP'yi eleştirerek başlayan ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ise solun özgürleşmenin adresi olması gerektiğini belirterek, CHP'nin, AKP politikalarını uygulamaya çalıştığını kaydetti. Uras, CHP ve DSP'ye karşı 'bizim sol sosyal demokrat bir hat oluşturmamız gerekiyor' dedi. 10 Aralık Hareketi adına konuşan Muammer Keskin de siyaset biçimi ve siyaset yapma tarzının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
DTP PM Üyesi İsmet Şahin ise Ermeni katliamından sonra Türkiye'de Alevi ve Kürtlerin kaldığını belirtti. DTP'nin sadece Kürt partisi olmadığına dikkat çeken Şahin, 'DTP emek eksenli ve emekçi Kürtlerin partisidir' dedi. Güçbirliği çağrılarını desteklediklerini kaydetti. Devletin, başta Kürtler ve Aleviler olmak üzere muhalif kesimlerin kendi kimlikleri ile parlamentoda temsilini istemediğini kaydeden Şahin, şunları söyledi: 'Bunun karşısında üzülerek görüyoruz ki, devlet 'Kürtler ile işbirliği yapmayın' dediğinde, demokrat çevreler vebadan kaçar gibi bizden kaçıyor. DTP aynı zamanda bir Alevi partisidir. DTP'nin üyelerinin yüzde 40'ı Alevidir. DTP'nin parlamentoya girmesi halinde Aleviler de parlamentoda temsil edilecek.'

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya da işsizlik, yoksulluk, Kürt sorununun demokratik çözümü ve laikliğin sağlam temellere oturtulması üzerinden bir birliktelik oluşturulması amacıyla, sol ve demokrat partiler ile görüştüklerini, ancak bu görüşmelerden şimdiye kadar sonuç çıkmadığını söyledi. CHP ve DSP birlikteliğinin Alevi hareketine bir şey kazandırmayacağına dikkat çeken Kaya, buna karşı alternatif sol seçenek önerisinde bulundu. Kaya, DTP, SDP ve EMEP'in metropollerde seçimlere bağımsız adaylarla girmesi çağrısında bulunarak, bunun için zaman bulunduğunu söyledi. SDP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kahya ise, Kürt, Alevi ve Ermeni sorunlarını Türkiye'nin ayıpları olarak niteledi. Kahya şunları söyledi: 'Bu ülkenin militer güçlerinin ipleri ABD'nin elinde. Bugün Alevileri yedek güç haline getirenler, Alevi katliamları olduğunda neredeydiler? Madımak'ta Alevi aydınları diri diri yandığında neredeydi bu ülkenin askerleri?' Kahya, Türkiye'nin '27 Nisan muhtırası' ile birlikte yeni bir darbe sürecine girdiğini belirterek, buna karşı demokratik güçlerin birlikte hareket etmesi çağrısında bulundu.

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
adayları, bağımsız, destekleyin


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:23 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1