Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 01-06-2007, 14:34   #1
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Sermaye emekli paşalara emanet

’Şirket Paşaları’ Forbes’a kapak oldu Aylık ekonomi dergisi Forbes Türkiye, Haziran sayısında iş dünyasında yöneticilik yapan emekli generalleri ’Şirket Paşaları’ adıyla kapak konusu yaptı. Forbes’in haberinde, asker kökenli yöneticilerin mücadeleci yapıları ve savaş oyunlarındaki becerileri sayesinde stresli dönemleri daha kolay atlatabildiği vurgulanıyor. Haberde ayrıca, "Asker kökenli bir yöneticinin en büyük avantajının organizasyon ve disiplinden anlaması, planlama ve düzenleme konularında tecrübeli olması" deniliyor.
siteadi.com - Sermaye emekli paşalara emanet
Güç Ve Statü İçin Emekli generallerin siyasete girerek güç ve statüye ulaşmak yerine milyar dolarlık cirolara sahip şirketleri tercih etmesinde ise güç dengesinin giderek iş dünyasına doğru kaymasının etkili olduğu belirtiliyor. Forbes Türkiye, ’Şirket Paşaları’ adıyla yaptığı haberinde şirket yönetim kurullarında ve üniversite, vakıf mütevelli heyetlerinde yer alan 50 paşanın adı geçiyor.
Büyük Bölümü Vakıf Yönetiminde Ancak listedeki paşaların büyük bir bölümü vakıfların mütevelli heyetlerinde görev yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) her yıl 55 generalin emekli olduğuna dikkat çekilen haberde, Türkiye’de henüz 50 asker kökenli yönetici bulunduğu vurgulanıyor. Emekli generallerin ağırlıklı olarak tercih ettiği sektörler ise eğitim, spor, güvenlik hizmetleri, bankacılık ve tekstil olarak sıralanıyor. Derginin haberine göre Amerika’nın en büyük 500 şirketi arasında yer alan listede ise 59 asker kökenli yönetici bulunuyor.

Emekliler Özel Şirketi Seçiyor DBM Kariyer Danışmanlık’ın emekliye ayrılan askerler üzerinde dünya genelinde yaptığı bir araştırmaya göre, emekli subayların yüzde 80’i özel şirketlerde çalışmayı tercih ediyor. Yüzde 10’u kendi işini kurmak isterken yüzde 10’u emeklilik günlerinde çalışmak istemediğini belirtiyor. Habere göre, E&E Group Yönetici Ortağı Kıvanç Ersöz ise emekli olan subayların çalışma isteğinin maddi kaygılarla ilgili olmadığı görüşünde. Kıvanç Ersöz, emekli üst düzey subayların çalışmak için neredeyse bir sivil yöneticinin yarısı kadar maaş istemesine dikkat çekiyor.

Güce Programlanan Beyinler Haberde Ersöz’ün "İyi eğitimli, on binlerce insanı yönetmiş askerler, bir tür meydan okumayla hala işe yarayabileceklerini kendilerine ve çevrelerine ispat etmek istiyor. Yeniden güce kavuşmanın tek yolu bu. Zira onlar güçlü olmak için programlanmış beyinler" sözlerine yer veriliyor.

Hangi Paşa Hangi Şirkette -Hikmet Bayar (E.Org.) Akbank Yönetim Kurulu Üyesi - Sabri Deliç (E.Org.) Profilo Holding Başkan Yardımcısı - Münir Kemal Yavuz (E.Org.) Evyap Yönetim Kurulu Üyesi - Erol Tutal (E.Korg.) Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı - Ahmet Özteker (E.Korg.) İşbir Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı - Turhan Özer (E.Kora.) Ülker İstişare Kurulu Üyesi - Atilla Kıyat (E.Kora.) Orta Anadolu Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi - Varol Atalay (E.Tüma.) Viking Marin Ortağı - Mehmet Ali Güler (E.Tüma.) Yonca&Onuk Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi - Taner Balkış (E.Tüma.) Ditaş Yönetim Kurulu Üyesi - Sezer Bilgili (E.Tuğg.) Baytur Yönetim Kurulu Başkanı - Atilla Öksüz (E.Tuğg.) THY Yönetim Kurulu Üyesi - İdris Koralp (E.Tuğg.) Kaya Holding Yönetim Kurulu Danışmanı - Veli Küçük (E.Tuğg.) Stratejik Güvenlik Koruma Yönetim Kurulu Başkanı - Devrim Çorbacıoğlu (E.Tuğg.) Hatko Yönetim Kurulu Üyesi

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 01-06-2007, 15:14   #2
Onursal Dost
Serhad - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Yaş: 41
Mesajlar: 1,387
Tesekkür: 4294967295
63 mesajina 141 kez tesekkür edildi
 Serhad isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

paşaların demokrasi kelimesini duyunca kendilerinden geçmeleri bu haberle daha anlaşılır adamlar ülkenin balını kayöağını götürüyorlar emekliykende çalışırkende. ilgisiz ama baykalın ab süreci yorumu aklıma geldi, " akp abirliğinin istediğinden daha fazla demokratik adımlar atıyor" ve bunu söylerkende kızıyor işte ordu ve ordu zihniyetini taşıyan faşizan kişilikler, ne diyelim bir daha görüşmeyiz inşallah

__________________
bazı çocukların kalbinde yitirdiğim gibi
birçok kere yitirdim denizde kendimi
gidiyorum aramaya, suyu bilmeden
beni çürütecek, ışık yüklü ölümleri.

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
emanet, emekli, paşalara, sermaye


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:45 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1