Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 08-06-2007, 16:18   #1
Dost
aress - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Mesajlar: 69
Tesekkür: 115
13 mesajina 123 kez tesekkür edildi
 aress isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Tüm güçler bağımsız adaylar çevresinde kenetlenmeli

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, tüm yurtsever demokratik çevreleri Demokratik Toplum Partisi tarafından oluşturulan komisyonun belirlediği bağımsız adayların etrafında kenetlenmeye çağırdı.
siteadi.com - Tüm güçler bağımsız adaylar çevresinde kenetlenmeli


Adaylar çevresinde yürütülen nitelik ve temsil düzeyi tartışmalarının bu saatten sonra doğru olmadığını belirten Karayılan, “Bildiğimiz kadarıyla demokratik çerçevede ilgili organlar tarafından bir kısmı partiden, bir kısmı parti dışındaki demokratik kurumlardan bir komisyon belirlemiş ve bu komisyon bir süre çalışarak, bu listeyi tespit etmiştir. Tespitleri bazı yönleriyle eksik kalmış olabilir, ideal, herkesin istemine cevap olabilecek bir liste olması anlamında yetersizlikler olabilir.

Ama mademki bir komisyon belirlenmiş, demek ki komisyon bir irade olarak kabul edilmiş ve bunların belirlediği kişileri de kabul etmek gerekiyor, diye düşünüyoruz. Her şeyin bir yolu ve yöntemi vardır. Hem yol yöntem belirlenecek hem de sonuçlarının kabul edilmemesi doğru olmaz. Böyle davranılırsa o zaman bir irade durumu da ortaya çıkmaz” dedi.

Seçim listeleri ve yaşanan yetersizliklerden dolayı oluşan kırgınlıkların, küskünlükleri ve tepkilerin aşılması gerektiğini ifade eden Karayılan, önemli olanın demokratik mücadeleyi parlamentoya taşıyacak Kürt ve Türk demokrasi güçlerinden oluşan bir grubun parlamentoya girmesi olduğunu ifade etti. Aday olarak belirlenen kişilerin seçilmeleri durumunda Kürt halkının ve Türkiye demokrasi güçlerinin çıkarlarını temsil edip savunması gerektiğini belirten Karayılan “Tespit edilmiş, belirlenmiş kişilerin muhakkak demokrasi mücadelesi, Kürt halkının ve Türkiye demokrasi güçlerin çıkarlarını temsil etmesi, savunması gerekiyor. Bunun için gerekli riskleri göze alabilen, fedakarlıkta, cesarette, girişkenlikte kusuru olmayan insanların olması gerekiyor. Bu belirlenen adaylar buna aday iddiasında bulunan kimselerdir. Belki hepsi aynı düzeyi ve aynı ölçüleri taşımıyor olabilir, ideal bir liste olmayabilir. Ama nihayetinde bu amaçla belirlenmiş bir liste olduğu belirtiliyorsa demokratik-yurtsever tüm kesimlerin sahiplenmesi ve desteklemesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

KADIN ADAYLAR GURUR VERMELİ

Bazı kadın adayların yerlerinin belirlenmesinde yerel özgünlüklerin dikkate alınmamış olmasına da değinen Karayılan, “Kürt halkı açısından bu düzeyde kadın adaylarını ortaya çıkarmış olması gurur verici olmalıdır. Bir kadın temsilcinin tanınmadığı farklı bir bölgeden gösterilmesi bir güven meselesi olarak anlaşılmalıdır. Kürt kadınının mücadeledeki fedakarlığını bilen bütün halkımız bunu böyle bilmeli ve sahiplenmelidir. Özellikle kadın rengiyle, bakış açısıyla, modern ve çağdaş duruşu sergileme anlamında ileri bir düzeyi temsil eden Kürt özgürlük ve demokrasi hareketinin bu duruşu takdirle karşılanması gereken bir durumdur. Şırnak ve Iğdır gibi yerlerde kadın temsilcilerin aday olmaları oradaki halkımızın ve tüm Kürt halkının çağdaş demokratik gerçeğinin ifadesi olacak örnek bir durumdur. Halkımız için bu çok anlamlı ve değerlidir. Bu nedenle o bölgelerdeki tüm yurtsever halkımız hiçbir tereddüde girmeden, kazanmak ve başarmak için gereken sahiplenme ve çabayı göstermelidir” dedi.

HERKES KENETLENMELİ

Karayılan devamla şu çağrıda bulundu: “Seçim dolayısıyla yürütülecek siyasal propaganda faaliyetleri sadece bazı temsilcilerin seçilmesi amacına hizmet etmeyecektir. Aynı zamanda halkımızın bilinçlendirilmesi için de güçlü bir hamle olacaktır. Bu açıdan biz bu süreci devrimci çalışmaların en fazla yoğunlaştırıldığı, kitlelerin bilinçlendirildiği bir sürece dönüştürmenin gerekli olduğunu bir kez daha yinelemek istiyoruz. Onun için herkesin öncelikle tespit edilmiş olan bağımsız adaylar listesi etrafında kenetlenerek, kazanılması için çaba göstermeye çağırıyoruz. Bu listenin dışındaki bireysel, şahsi menfaatleri için kendisini aday gösterip, halkımızın birliğini ve bütünlüğünü zedeleyen bölücü tutumlara karşı da tüm yurtsever halkımız duyarlı olmalıdır. Bazıları ortaya çıkıp, ben de yurtsever ve Kürdüm diyebilmektedir. Böylelerine pirim vermemek lazım. Eğer sen de öyleysen birlik ve bütünlüğün içine dahil ol. Kendi bireysel ve ailesel çıkarların için kendini ayrı ve bağımsız gösteriyorsun, senin yapacağın hizmet bölücülüğe hizmet edecektir. Topluma ve ulusa değil, diyerek pirim vermemek gerekiyor. Çünkü Kürdistan’ın çeşitli illerinde bağımız aday gösterme durumları söz konusudur. Bunların çoğu seçim listesindeki bağımsız adaylar sayısının arttırılması suretiyle, sözüm ona halkımızın kendi adaylarını tespit edemeyecek bir liste kalabalığını oluşturmak için devlet teşvikiyle gösterilmiş adaylardır. Bazıları böyle olmasa bile komisyonun belirlediği adaylar dışında hiç kimseye pirim vermemek gerekiyor. Bu durumda bütün yurtsever demokratik çevreler DTP’nin oluşturduğu komisyonun belirlediği bağımsız adaylar etrafında kenetlenmelidir.”

BAZI KARARLARIMIZI HENÜZ AÇIKLAMIYORUZ

Karayılan ayrıca son olarak gerçekleştirilen KONGRA GEL 5’inci Genel Kurulu konusunda bilgi verdi. 18 Mayıs’la birlikte yeni bir süreç başladığını, bu süreçle ilgili bir dizi kararlara ulaştıklarını belirten Karayılan ancak henüz açıklanmasına gerek görmedikleri kararlar olduğunu söyledi.

Toplantıda çok yeni bir stratejik değişim yapılmadığını ifade eden Karayılan, “Biz toplumlar arası ilişkileri, eşitliği, özgürlüğü, demokratik yaşamı en ileri düzeyde çağın ortaya çıkardığı gerçekliğe uygun biçimde bu sistemin geliştirilebileceğine inanıyoruz. Var olan ulus devlet gerçeği karşısında Demokratik Konfederalizm yeni bir sistemdir. Bu değişmiş değildir. Fakat bu sistem çok yönlüdür, bunda çözümsüzlük yoktur, çözüm vardır. Herhangi bir tıkanma durumu söz konusu olamaz. Biz bu temelde Türkiye’de demokratik cumhuriyet ekseninde bir çözümü ön görüyoruz. Bunun için uzun süreden beri mücadele yürütüyoruz. Ancak Türk devleti gösterilen tüm çabalara rağmen çözüme gelmeyecekse, biz öyle ona mahkum da değiliz.” değerlendirmelerinde bulundu.

Karayılan devamla şunları ifade etti: “Toplantımızda açığa çıkan önemli hususlardan biri de, özellikle Kürt ve Türk halklarının birliğinin bileşkesinin Önder Apo olduğu tespitinin yapılmasıydı. Kürt halkının verdiği bir mücadele süreci var. Bu mücadele süreci ardından kopuş değil, bütünlüğün teorisini on beş yıldan beri geliştiren ve bunu yaşama geçirmek için çok yoğun bir çaba sergileyen Önderliğimiz bugün Kürt ve Türk halklarının birliğinin bileşkesinin teminatı haline gelmiştir. Eğer Türk devleti buna rağmen Önderliğimizi tasfiye etme, yok sayma, zehirleme örneğindeki gibi her türlü uygulamaya tabi tutarsa, o zaman Kürt halkının da Türkiye cumhuriyetiyle birlikte yaşama şevki, isteği ve eğilimi tümüyle ortadan kalkmış olur. Genel Kurul toplantımız bir de böylesi önemli bir kararlaşmaya gitmiştir. Yani çözümü olmazsa olmaz kabilinde önüne koyan ve bu konuda kendisini bir tek tarza mahkum etmeyen ama hepsinin de ekseninde Demokratik Konfederal sistem olan, değişmeyen stratejik bir yaklaşımı çok net bir biçimde ortaya koymuştur. Bu konuda bazı kesimler farklı görüşleri öne sürebilirler ama bizim tutumumuz nettir. Biz Demokratik Konfederal sistemi stratejik bir yaklaşım olarak ön görüyoruz. Ancak bu Demokratik Konfederal sistem sadece ve sadece bir uygulama modeli değil, birçok uyguluma modeline sahiptir. Hareket olarak böyle yaklaşacağımızı açıklıkla belirtiyoruz.

Geliştirilen saldırılar karşısında da direnme tutumunu esas alacağız. Uluslar arası yasalara uygun, BM’nin karar altına aldığı meşru müdafaa hukukuna denk düşecek bir biçimde Kürt halkı da kendini savunma hakkına sahiptir. Savunma hakkı bütün toplumlar için kutsal bir haktır. Kürt halkı da kendisine dönük yürütülen saldırılar karşısında bu hakkı kullanma imkanına sahiptir. Bu açıdan biz herhangi bir kimseye şiddet uygulamıyoruz. Ancak biz, bizim gerçekliğimize dönük imha edici saldırılar karşısında kendimizi savunma hakkına sahip olduğumuzu ve bu çerçevede kendimizi uluslararası yasalara uygun bir biçimde savunacağımızı belirtiyoruz.

Toplumsal sorunlar şiddetle çözülmez, toplumsal sorunlar diyalogla çözülür. Çağımızda yeryüzünde var olan bütün sorunlar diyalogla çözüm yoluna girebilmektedir. Demokratik sistem çözümün temel anahtarıdır. Bu açıdan biz toplumsal bir sorunu şiddetle değil, diyalogla, demokratik yöntemlerle ele alan bir çözümden yanayız. Bizim esas stratejik yaklaşımımız budur. Ancak biz buna da sonuna kadar mahkum değiliz. Eğer birileri bunu kabul etmeyip de, hareketimizi ve Kürt halkını ortadan kaldırmak istiyorsa, bizim onlara da verebileceğimiz cevaplarımız vardır. Cevap verilmesi gerekiyorsa veririz. Biz, Ortadoğu’daki temel halklardan birisinin de Kürt halkı olduğunu söylüyoruz. Dolayısıyla Ortadoğu bölgesinde mevcut halkların Lozan anlaşmasıyla birlikte Kürtlere yapılan haksızlığı giderici yeni bir yaklaşıma ulaşmaları gerektiğini savunuyoruz. Bunun yapılmaması durumunda da Ortadoğu’da herhangi bir istikrarın, barışın ve demokrasinin gelişemeyeceğini ısrarla vurguluyoruz. Toplantımızın somut bir biçimde ortaya koyduğu ve kararlaştırdığı bir konu da budur.

Diğeri de buna ulaşabilmek için yeni bir mücadele süreci başlatılmış olmasından dolayı örgütsel sisteminde bir takım düzeltmeler yapmış olmasıdır. Özellikle gelişecek yeni süreçte her türlü olasılığa kendisini hazırlayabilmek, bütün zorluklara göğüs gerebilmek gerektiği ortaya konulmuştur. Israrlı ve kararlı bir biçimde Kürt toplumunu siyasal, sosyal, ideolojik, ekonomik ve askeri alanda organizeli bir tarzda yeni mücadele dönemine hazırlama; yeni mücadele dönemini başarılı bir biçimde yönlendiren bir örgütsel yapıya ulaşabilmek için Demokratik Konfederal sistemde yani Koma Civaken Kurdistan sisteminde bir takım köklü düzeltmeler yapmıştır. Bu düzeltmelerin amacı örgütü zor koşullara hazırlamaktır. Bu anlamda çalışmalarımız beş ayrı çalışma merkezi çerçevesinde örgütlendirilmiştir. Bu çalışma merkezinin her birinin kendine göre, kendi dalında görev ve perspektifleri netleştirilmiştir. Böylece bu toplantıyla birlikte hareket kendini yeni bir döneme hazırlamış, kendi iç düzenini örgütlemiş, bunun için meclis tarafından alınan kararlarla gerekli yasal, hukuksal işlemlerini tamamlamıştır.”





..

__________________
na gihi dileta denge dile mi.......
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
adaylar, bağımsız, çevresinde, güçler, kenetlenmeli, tüm


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:43 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1