Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 29-06-2007, 08:34   #1
Dost
mnoocalan - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Bulunduğu Yer: ANKARA
Yaş: 48
Mesajlar: 4,240
Tesekkür: 87
113 mesajina 198 kez tesekkür edildi
 mnoocalan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Unhappy Eski milletvekili Orhan Doğan öldü

Eski milletvekili Orhan Doğan öldü
siteadi.com - Eski milletvekili Orhan Doğan öldü Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi gören kapatılan DEP'in eski milletvekili Orhan Doğan, yaşamını yitirdi.


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen Doğubayazıt Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'ne katılan Doğan, burada yaptığı konuşma sırasında geçirdiği kalp krizinin ardından, 24 Haziran gecesi, YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

__________________
Kayıp kentin güzel insanı
Rüzgar esermi sizin oralarda?
Ve
Umut türküsü söylenirmi
Sevda misali?
Yada buradan sesimiz duyulurmu
Bir SELAM desek dosta...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 29-06-2007, 08:36   #2
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

"uzak dağ başlarında yanan ateşlerdeydik
kentin sokaklarında dalga dalga özgürlük
direndik teslim olmadık binlerce kardelendik
kaldı çocuk gülüşleri ışığında kavgamız"


BaşımızSağolsun...

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 29-06-2007, 08:43   #3
Dost
mnoocalan - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Bulunduğu Yer: ANKARA
Yaş: 48
Mesajlar: 4,240
Tesekkür: 87
113 mesajina 198 kez tesekkür edildi
 mnoocalan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Alıntı: ZiLAN´isimli üyeden Alıntı | Mesajı Göster
"uzak dağ başlarında yanan ateşlerdeydik
kentin sokaklarında dalga dalga özgürlük
direndik teslim olmadık binlerce kardelendik
kaldı çocuk gülüşleri ışığında kavgamız"


BaşımızSağolsun...

başın sağolsun başımız sağolsun zilanım

ölmek ne kötüdür anne.....

__________________
Kayıp kentin güzel insanı
Rüzgar esermi sizin oralarda?
Ve
Umut türküsü söylenirmi
Sevda misali?
Yada buradan sesimiz duyulurmu
Bir SELAM desek dosta...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 29-06-2007, 23:33   #4
Onursal Dost
Serhad - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Yaş: 41
Mesajlar: 1,387
Tesekkür: 4294967295
63 mesajina 141 kez tesekkür edildi
 Serhad isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

kürt halkının ve dostlarının başı sağolsun çok büyük bir kayıp.. ape orhan umarım diğer tarafta biiraz raahat edersin

__________________
bazı çocukların kalbinde yitirdiğim gibi
birçok kere yitirdim denizde kendimi
gidiyorum aramaya, suyu bilmeden
beni çürütecek, ışık yüklü ölümleri.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 01-07-2007, 16:34   #5
Onursal Dost
MaRaSlI - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Bulunduğu Yer: pazarcik
Yaş: 37
Mesajlar: 1,642
Tesekkür: 5
74 mesajina 228 kez tesekkür edildi
 MaRaSlI isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

basimiz sagolsun cok onemli bir dostumuzdu allah rahmet eylesin

__________________


  Alıntı ile Cevapla
Eski 01-07-2007, 22:21   #6
Onursal Dost
ERKAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Mesajlar: 1,055
Tesekkür: 2
42 mesajina 94 kez tesekkür edildi
 ERKAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Basimiz sagolsun. Yakinlarina vede sevenlerine Allah sabir versin

__________________
SORULARINIZ VEDE GORUSLERINIZI ICIN MAIL ADRESINDEN BANA ULASABILIRSINIZ
[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Eski 02-07-2007, 15:11   #7
Dost
aress - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Mesajlar: 69
Tesekkür: 115
13 mesajina 123 kez tesekkür edildi
 aress isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

BARIŞI GETİREMEDİM



Türkiye siyasal yaşamına kara bir leke olarak geçen DEP'li milletvekillerinin tutuklanması ya da '2 Mart Darbesi'nin simgesi oldu, meclis bahçesinden yaka paça götürülüşü ile. 52 yıllık yaşamına tam bir Türkiye macerası sığdıran Orhan Doğan, ülkenin her köşesinde arkadaşlıklar edindi. Kürt kimliği nedeniyle dışlanan Doğan, ömrünü adadığı Kürtlere 'size barışı getiremedim' özeleştirisi ile veda etti.



DEP eski Milletvekili ve 2 Mart 1994 tarihinde DEP'e yönelik operasyonun simge isimlerinden olan Orhan Doğan, 25 Temmuz 1955 yılında Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde orta hali bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Doğan'ın babası Yusuf Doğan, 30 yılı aşkın süre çeşitli illerde mal müdürlüğü görevinde bulunurken, Orhan Doğan yaşamının büyük bölümünü Mardin'in Cizre İlçesi'nde geçirdi. Mardin'de dünyaya gelen Doğan, babasının tayin durumu nedeniyle yaşamının büyük bölümünü Türkiye'nin değişik illerinde geçirdi.



ZORLU BİR YAŞAM MÜCADELESİ



Türkiye'nin bir çok yerinde yaşamının değişik dönemlerini geçiren Doğan, ülkenin her köşesinde arkadaşlıklar kurdu, ancak Kürt kimliği nedeniyle dışlanmışlıklardan ve sıkıntılardan da kurtulamadı; kendisini ifade etmekte zorlandı. Mardin'de başladığı eğitim hayatını, daha sonra yaka paça tutuklanacağı Ankara'da tamamladı.



İlkokula Mardin Kızıltepe'de başladı, Sivas'ta sürdürdü ve Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde tamamlayabildi. Ağrı'da başlayan orta öğrenimini ise Hatay'da tamamlayabildi.



Doğan, politik yaşamının başlangıcı olarak kabul ettiği lise eğitimine Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde başladı ve Samsun'un Bafra İlçesi'nde tamamladı. Doğan daha önce verdiği bir röportajda, Nazilli'de lise öğrencisi iken bir arkadaşının ceketini kaldırdığını ve 'aa bunun kuyruğu yok' dediğini anlattı. 'Kuyruğu aranan Kürt' olarak Doğan'ın 'Kürtlük bilinci' de bu yaşlarda ve bu dışlanmışlık nedeniyle başladı. Bu aynı zamanda 'siyasi yaşamının' da başlangıcı oldu.



Sıkıntılı geçen lise eğitiminden sonra 1973 yılında üniversite sınavlarının iptal edilmesi nedeniyle bir yıl sonra 1974'te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kayıt yaptırdı. Üniversite yıllarını çalışarak geçiren Doğan 1975-1981 yılları arasında Ankara Altındağ İlköğretim Müdürlüğü'nde muhasebe memuru olarak çalıştı. Eğitimini tamamladıktan sonra askerlik yapan Doğan, 1983 yılında Cizre'de avukatlık yapmaya başladı. 1976 yılında, 21 yaşındayken evlenen Doğan'ın bu evlilikten 5 çocuğu dünyaya geldi. Ayşegül, Fırat, Dicle, Deniz ve Emre isimli çocuklarından ilki 1977 yılında Ankara'da dünyaya gelirken diğerleri Cizre'de doğdu.



Siyasetle lise yıllarında tanışan Doğan, üniversite yıllarında da politik arayışlarının bir sonucu olarak Dev-Genç eylemlerine katıldı. Üniversiteyi bitirdikten sonra siyasette aktif rol alan Doğan, 1989 yılında İnsan Hakları Derneği (İHD) Cizre Şubesi'ni kurdu.



Halkın Emek Partisi'nin (HEP) kurucu üyeliğini yaptıktan sonra 1991 yılında SHP listelerinden Şırnak milletvekili olarak meclise girdi.



Meclisteyken DEP'in kuruluşu ile birlikte bu partiye geçen Doğan, 2 Mart 1994 tarihinde meclisten yaka paça gözaltına alınarak tutuklandı. Doğan aynı zamanda operasyon sırasında ensesinden tutulmuş görüntüsü ile Türkiye siyasal yaşamına bir 'demokrasi ayıbı' olarak geçecek '2 Mart darbesi'nin de simge ismi haline geldi.



Hatip Dicle, Selim Sadak ve Leyla Zana ile birlikte yargılandığı davadan, "Örgüt üyeliği" suçlaması ile 10.5 yıl cezaevinde kaldı. Doğan AİHM'in verdiği yeniden yargılama kararı sonucu Yargıtay kararıyla 9 Haziran 2004 tarihinde diğer DEP milletvekilleri ile birlikte tahliye edildi.



Cezaevinden çıktıktan sonra Demokratik Toplum Hareketi (DTH) Kurucu Üyeliği ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yaptı.



22 Temmuz erken genel seçimleri için Şırnak'tan bağımsız milletvekili adaylığı başvurusunda bulunan Orhan Doğan'a Yüksek Seçim Kurulu vize vermedi. Doğan, Meclisi çözüm adresi olarak gördüğü için başvuruda bulunduğunu açıklamıştı.



Siyasi hayatı boyunca bir çok kez baskılara maruz kalan, gözleri önünde mücadele arkadaşları öldürülen Doğan, daha önce verdiği bir röportajda, hayatını mücadale esnasında öldürülen arkadaşlarına adadığını ifade etmişti. Doğan birçok kez, devletin kendilerine özür borcu olduğunu açıklamıştı.



SON SÖZLERİ



Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde düzenlenen 'Ahmedê Xanî Kültür Sanat ve Turizm Festivali'nin kapanış konserinde kalp krizi geçirdiği için tamamlayamadığı konuşmasında şunları söyledi:



"Bizi 13 yıl önce meclis kapısında ensemizden tutarak tutsak alanlar, Kürt halkına olan bağlılığımızı ve sevgimizi de tutsak alacaklarını sandılar. Ancak yanıldılar, hem de çok yanıldılar. 22 Temmuz seçimlerine girmemizi de engellediler. Olsun engellesinler. Biz zaten makam mevki peşinde değiliz. Biz 22 Temmuz'da parlamentoya onlarca Orhan Doğan, Leyla Zana, Hatip Dicle ve Selim Sadak gönderiyoruz. Biz bugüne kadar halkımızın emrinde olduk. Sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. 'Bin Umut' adayları gümbür gümbür geliyor. 1992'de Süleyman Demirel geldi, 'Kürt realitesini tanıyoruz' dedi. Çiller, Bask modeli, Yılmaz, 'AB'nin yolu Diyarbakır'dan geçer', Erdoğan, 'Kürt sorunu benim sorunumdur' dedi. Bülent Ecevit köy-kentlerden falan söz etti. (Doğan bu sırada Ecevit'e yuh çekilmesine 'Yuh yok, sakın ha Allah rahmet eylesin diyerek izin vermedi) Ama hiçbiri Kürt sorununu çözdü mü? Arkadaşlar gözyaşının rengi yoktur ama kanın rengi kırmızıdır. Yaşamını yitiren Mehmetçik de, dağdaki
de bizim kardeşimizdir. Akan kan durdurulsun. Kim akan kanı durdurursa onun önünde eğilmeye hazırız. Kürt sorununun çözümü için son zamanlarda önemli gayretler oldu. Ama generaller buna da müdahale ettiler. Kürt sorununun çözülmesine izin vermediler. Şimdi soruyorum size, Deniz Bahçeli mi çözecek Kürt sorununu? Bu ülke 5 tane darbe gördü. Bu ülkeyi solcular, sağcılar, kendine Müslümanım diyenler yönetti. Ama sadece Kürtler yönetmedi. Şimdi 22 Temmuz'da sıra Kürtlerde. Şimdi Kürtlerin zamanı. Bu toplumu siz demokratikleştireceksiniz. Kürtler bu ülkeye demokrasiyi getirecek. 22 Temmuz'da yeni bir Türkiye yaratacağız. Bu bizim namus borcumuzdur. Değerli dostlar ben bugüne kadar size barış ortamını sağlayamadığım için özür dilerim. Arkadaşlarım adına özür dilerim. 22 Temmuz'da önce barış diyeceğiz."……




tum demokrat devrimci halkımızın başı sağolsun (

__________________
na gihi dileta denge dile mi.......
  Alıntı ile Cevapla
Eski 03-07-2007, 12:01   #8
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 473
Tesekkür: 0
9 mesajina 10 kez tesekkür edildi
 kenan_412 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

kürt halkının ve dostlarının başı sağolsun çok büyük bir kayıp.. ape orhan umarım diğer tarafta biiraz raahat edersin.kürt halkı için çok büyük bir kayıp oldu orhan dogan seni saygıyla anıyorum yerin cennet olsun

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
doĞan, eski, milletvekili, orhan, öldü


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:44 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1