Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama

Mesajlar: 47
Tesekkür: 1
12 mesajina 28 kez tesekkür edildi
 BoRaN_Fırtınası isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Grup Yorum Kadiköy'de Basin Açiklamasi Yapti

Grup Yorum, 22 Temmuz genel seçimleriyle ilgili görüşlerini açıklamaya devam ediyor. Konuyla ilgili ilk açıklamasını Taksim AKM önünde yapan Yorum, bugün Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önünde bir basın açıklaması daha yaptı.
siteadi.com - Grup Yorum Kadiköy'de Basin Açiklamasi Yapti
Yorum dinleyicilerinin de katılarak destek verdiği açıklamada

"Îstemez Vaat Etmeyin Cenneti Bize,
Dünya Cennet Olacak Ellerimizle!
Grup Yorum"

pankartı açıldı. Açıklamanın ardından "İnsan Pazarı" ve "Gel ki Şafaklar Tutuşsun" şarkıları okundu. Yorum konuyla ilgili önümüzdeki günlerde Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda da açıklama yapacak.

Açıklamanın tam metni:

Basına ve Kamuoyuna

Bol miting-bol vaatli bir seçim dönemi yaşıyoruz hep birlikte. Partilerin ve parti başkanlarının meydanlarda sıcağın altında binlerce insanı toplayıp eziyet çektirmesine, yaptıkları şişirme propagandalara tanık oluyoruz.

Ülkemizi on yıllardır unutulmuş ve yerine getirilmemiş vaatler çöplüğüne çevirenler, yenilerini ekliyorlar şu günlerde. Hatta bırakın vaatlerini tutmayı, bu vaatlerin tam tersini yapmayı gelenekselleştirdiler. Neyin propagandasını yaptılarsa, hep tersini yaşadık yıllar boyu.

“Yeter söz milletin” dediler, değil söz vermeyi, halkın elinde var olanı da aldılar, bir lokma ekmeğe muhtaç hale getirdiler.

“AB’ye uyum sağlıyoruz, demokratik açılımlar getiriyoruz” dediler, yasalar çıkardılar. Ama en küçük hak arama eylemlerinin karşısına linçleri, provokasyonları diktiler. İnsanları milliyetlerine göre, bölgelerine göre, mezheplerine göre birbirine kışkırttılar.

Biz de bu “demokratikleşmeden” yeterince nasibimizi aldık, alıyoruz. Hala birçok ilde konserlerimiz keyfi gerekçelerle, yasadışı yöntemlerle engellenebiliyor.

“Bağımsız Türkiye” dediler, ABD ne derse, AB ne derse o oldu. İMF’siz ekonomik karar alınamaz oldu.

Bağımsızlık; ekonomik, ve siyasi her türlü kararımızı hiçbir dış güce, başka bir ülkeye tabi olmadan alabilmek demektir. Biz ülkemizdeki tarım politikasını belirlerken AB’den, ücretlere zam tartışılırken İMF’den talimat alarak bağımsız olamayız. Bizimle hiçbir ilgisi olmayan, tamamen ABD’li zenginlerin çıkarlarını gözeten savaşlara dahil olarak, emperyalistlerin çıkarı için halklara düşman olarak bağımsız olamayız.

Biz, kendi zenginliklerimizin kendimiz tarafından üretilip tüketildiği, başkalarına peşkeş çekilmediği günler için bağımsızlık istiyoruz. Emeğimizin kimse tarafından gasp edilmemesi için bağımsızlık istiyoruz. Demokrasimizin sınırlarının halkın yararına çizildiği bir ülke için bağımsızlık istiyoruz.

Özgür bir ortamda üretebildiğimiz, konserler verebildiğimiz, şarkılar söyleyebildiğimiz bir ülke için bağımsızlık istiyoruz. Sanatçıların üretimlerinin yapımcılar tarafından, “piyasa” tarafından belirlenmediği, herkesin tüm bu kaygılardan bağımsız olarak serbestçe üretebildiği bir ülke için bağımsızlık istiyoruz.

Seçimlerde oy isteyenlerin bunu sağlayamadığını defalarca gördük. Yalanlara verecek oyumuz yok. Bağımsızlığımız için tek ve yegane yolumuz, bağımsızlık ve demokrasi için yürütülen mücadele içinde aktif olarak yer almaktır.

İstemez vaat etmeyin cenneti bize,
Dünya cennet olacak ellerimizle!

Grup Yorum
2007.07.09

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

aciklamasi, basin, grup, kadiköyde, yapti, yorum

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:06 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker