Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 16-12-2007, 09:20   #1
Dost
yaban - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Mesajlar: 353
Tesekkür: 20
12 mesajina 36 kez tesekkür edildi
 yaban isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Fazıl SAY"Karanlık güçlere teslim olmayacağız"

Say: Karanlık güçlere teslim olmayacağız
siteadi.com - Fazıl SAY"Karanlık güçlere teslim olmayacağız" Fazıl Say, "Ortaçağ karanlığı, bütün aydınlarımız gibi beni de kaygılandırıyor. Eğer günün birinde karanlık güçler cumhuriyetimize ve ulusal değerlere hayat hakkı tanımazsa, onlara teslim olacak değiliz" dedi


ANKARA Milliyet

Besteci ve piyanist Fazıl Say, bir Alman gazetesinde yayımlanan "Tüm bakan eşleri türbanlı. Türkiye'de İslamcılar güç kazandı. Türkiye'den ayrılmayı düşünüyorum" sözlerine hükümetten tepki gelmesi üzerine, bir açıklama ile yanıt verdi.
"Türkiye'nin karanlığa kaymasına karşıyım" diyen Say, çağdaş uygarlık düzeyini amaçlayan bir kültürün insanı olduğunu belirtti. Say, şöyle dedi:
"Besteci ve piyanist yönümle Avrupa müzik kültürünü temsil etmeme rağmen, kökenim olan Anadolu halk kültüründen kopmadım. Bunu herkes bilir. Bütün eserlerim halk kültürüyle yoğrulmuştur. AB'nin 'Kültürlerarası Diyalog' yılında beni 'elçi' unvanıyla görevlendirmesinin temelinde sanırım bu özelliğim yatar."
"Bu iktidarın kendisine ve müzik sanatına şimdiye kadar dostça davranmadığını" savunan Say, açıklamasında şunları kaydetti:
"'Metin Altıok Ağıdı' adlı oratoryom dolayısıyla iktidarın ilk kültür bakanı çeşitli yöntemler kullanarak eserin sansür edilmesini sağladı. Bu olayı hiç unutamıyorum. Müzik sanatını küçümsemenin başta gelen örneklerinden biri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın önceki yıl okullarda müzik ve resim derslerinin kaldırılması girişiminde bulunmasıdır. Bizim milli eğitim sistemimizin sanat eğitimi dışlanamaz. Başka bir olumsuz örnek ise Türkiye'nin bugün on bin müzik öğretmeni açığı bulunduğu halde lisans öğrenimini tamamlayan genç müzikçilerimizin öğretmen olmasını önlemek için engeller icat edilmesidir.
Bunlar basının ve halkın gözünden kaçmış olabilir, ama benim gözümden kaçmadı. 'Sanatçı, alnında ışığı ilk hissedendir' özdeyişini, 'Sanatçı, karanlığın tehlikesini ilk hissedendir' anlamında da düşünebiliriz. Ortaçağ karanlığı, bütün aydınlarımız gibi beni de kaygılandırıyor.
En çok da gelecek kuşaklar için kaygılanıyoruz. Eğer, günün birinde karanlık güçler cumhuriyetimize ve ulusal değerlere hayat hakkı tanımazsa, onlara teslim olacak değiliz."


MEB'den yanıt geldi
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Say'ın 'Son dönemde müzik ve resim derslerinin kaldırılması gündemde' şeklindeki iddialarıyla bakanlığı zan altında bıraktığı ifade edildi. Bakanlık, Say'ın açıklamalarının "son derece mesnetsiz ve afaki olduğunu" da kaydetti.



'Ayrılmakta kararlıyım'


ZAFER ATAMER Martinique

'Ülkeyi terk edebilirim' sözleriyle tartışma konusu olan Fazıl Say İsviçre'nin Martinique kentinde Milliyet'e konuştu ve "Artık Türkiye'de yaşamam çok zor" dedi. Alman basınına yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu söyleyen Say, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, beni Çankaya'ya Cumhuriyet Balosu'na davet ettiğini söylüyor. Buna inanmıyorum. Beni orada istemediler. İsteselerdi çok rahat bulur, davetiyeyi elime teslim ederlerdi" ifadelerini kullandı.
Fondation Piyerre Giana'da Lozan Oda Orkestrası eşliğinde konser veren sanatçı, konser arasında Milliyet'in sorularını yanıtladı. Türkiye'den ayrılmaya kararlı olduğunu belirten Say, "Türkiye'deki İslamcı hareketler, benim söylememe gerek yok, herkesin gözü önünde oluyor. Ben bunu dile getirdim. Artık Türkiye'de yaşamam çok zor" dedi.
Ünlü piyanist, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Açıklamamdan sonra hakkımda yapılan yorumları okuyorum. 'O işine baksın. Müziğinle uğraşsın, siyaset yapmasın' diyorlar. Bunları siyaset için söylemedim. Türkiye aşırı İslam'a yöneliyor. Buna dikkat çekmek istedim."


Say'ın sözleri interneti de ikiye böldü


KÜLTÜR SANAT SERVİSİ
Fazıl Say'ın açıklamaları facebook, youtube gibi sık tıklanan web sitelerinde ve çeşitli forumlarda da yankı buldu.
Say'ın sözlerinin yazılı ve görsel basında geniş yer bulmasının hemen ardından, facebook'ta piyaniste destek veren "Fazıl Say'ın Kaygılarını Paylaşıyoruz", "Fazıl Say'a: Memleketini Değiştirme, Memleketimizi Değiştirelim", "Fazıl Say Haklı Ama Biz Kaçmayalım Laiklik İlkesini Bozanlarla Savaşalım!!!", "Fazıl Say Kaçmasın, Laiklik Düşmanlarına Karşı Bizle Birlikte Savaşsın", "Fazıl Say Gitmesin Diyenler" gibi gruplar oluşturuldu. facebook'ta, "Fazıl Say Dağa Çıksın Diyenler" ve "Fazıl Say Türkiye'den Uzaklaşsın" gibi aleyhte görüş belirten gruplar da kuruldu.
"Amacımız bu ülkenin değerli müzik adamı Fazıl Say'ı aşağılamak değil, sadece onun Fransa'da bir röportajda verirdiği demece duyduğumuz tepkidir" dipnotunu içeren "Fazıl Say Dağa Çıksın" grubunun sunuş yazısında, "Seni kınıyoruz! Böyle bir sözle bölücülüğün en büyüğünü yaptın! Fazıl Say ülkeyi terk edeceğine dağa çıksın!" deniliyor.
Fazıl Say'ın adına kurulmuş olan grup içinde de, olumlu ve olumsuz görüşlerin yer aldığı bir tartışma yapılıyor.
Youtube sitesinde, Fazıl Say'ın konser kayıtlarından görüntülerin altına son gelişmelerle ilgili çeşitli görüşler eklenmiş durumda. Burada da Say'a yöneltilmiş, çoğu hakaret içeren yorumlar ile piyanisti haklı bulan görüşler başa baş gidiyor.

milliyet

Benzer Konular
    __________________

    hayal

    iyi bir kahvaltıdır

    ama

    asla

    akşam yemeğinin yerini tutmaz
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 16-12-2007, 10:42   #2
    gz_antepli
    Guest
    Mesajlar: n/a
    Tesekkür:
    mesajina kez tesekkür edildi
     
    Tanımlı

    Yaban Öğretmen;
    Garip Bir Ülkedeyiz
    Gay' ı, Liboşu, Eski solcusu
    Konuşuyor ama
    Fazıl Say gibi dünya değerleri konuşamıyor
    Bakın Gay' mı ne idüğü belirsiz CEMİL İPEKÇİ ne diyor.



    Cemil İpekçi;

    " Zaman gazetesinin haberine göre, sanatçıya en sert eleştiri ünlü modacı Cemil İpekçi'den geldi. İşgal yıllarında bile kimsenin Türkiye'yi terk etmediğini belirten İpekçi, ilginç bir tespitte bulunuyor: "Fazıl Say'ı tanırım, çok şeker bir insan; ama 'onlar' ne demek? 'Onlar' dediğin çoğunluk, yüzde 70 oy alıyor. Nasıl böyle bir ayrım yaparsın? Bunlar, Türkiye'yi Nişantaşı'ndan ibaret zanneden 40 bin kişilik, içinde benim ailemin de olduğu beyaz Türkler. 65 milyonluk Türkiye'yi görmüyorlar; çünkü belirli bir azınlığın ve dinozorların son çığlıkları bunlar."

    'Türban kadını özgürleştirir'

    İnsanların korku çemberine sokulduğunu iddia eden
    Cemil İpekçi, Türkiye'de işlerin belli bir azınlığın isteklerine göre yürüyemeyeceğini ifade etti. Üniversitelerdeki başörtüsü yasağını da anlamsız bulan İpekçi, "Kıyafet kanunu bir Mao'nun Çin'inde olmuş, bir de bizde. Dünyanın hiçbir yerinde böyle şey yok." ifadesini kullanıyor. Türbanın kadını özgürleştirdiğini iddia eden İpekçi, "Ben 60 yaşındayım, bizi düne kadar 'komünizm gelecek' diye korkuttular, şimdi 'İran oluruz' diye korkutuyorlar. Kadın olsaydım 'sırf protesto olsun diye' türban takardım." diye konuştu."


    Ne diyelim.
    Ağzı olan konuşuyor
    Fazıl Say gibi değerler konuşursa kamoyu arkasında olur
    Eyvallah

      Alıntı ile Cevapla
    Eski 16-12-2007, 10:53   #3
    Banlanmış Üye
    Üyelik Tarihi: Oct 2007
    Bulunduğu Yer: deokrat yasam:)
    Yaş: 35
    Mesajlar: 266
    Tesekkür: 0
    11 mesajina 12 kez tesekkür edildi
     İsmail isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Post

    Alıntı: gz_antepli´isimli üyeden Alıntı | Mesajı Göster

    Ne diyelim.
    Ağzı olan konuşuyor
    Fazıl Say gibi değerler konuşursa kamoyu arkasında olur
    Eyvallah

    kesınlıkle katılıyorum...baska da yorum yok....fazıl say cok onemlı bır kısılık....
    %30luk kesımın temsılcısı

      Alıntı ile Cevapla
    Eski 16-12-2007, 12:37   #4
    Dost
    mnoocalan - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Dec 2006
    Bulunduğu Yer: ANKARA
    Yaş: 48
    Mesajlar: 4,240
    Tesekkür: 87
    113 mesajina 198 kez tesekkür edildi
     mnoocalan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    Alıntı: YABAN´isimli üyeden Alıntı | Mesajı Göster
    En çok da gelecek kuşaklar için kaygılanıyoruz. Eğer, günün birinde karanlık güçler cumhuriyetimize ve ulusal değerlere hayat hakkı tanımazsa, onlara teslim olacak değiliz."


    adam tüm gerçeğin farkında bu ülkede de birşeylerin farkına varanı asıp keserler biliyorsunuz doğru söz söyleyeni dokuz köyden kovarlar diyede bir söz var.

    cemil ipekçiye gelince bu gibi insanlar benliğini kaybetmiş kim onun için çıkarsa ona kapılıp giden tiplerdenn başka ne beklenirdiki bu tipten adam türbana bile sahip çıkıyorr

    __________________
    Kayıp kentin güzel insanı
    Rüzgar esermi sizin oralarda?
    Ve
    Umut türküsü söylenirmi
    Sevda misali?
    Yada buradan sesimiz duyulurmu
    Bir SELAM desek dosta...
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 16-12-2007, 19:37   #5
    Dost
    yaban - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Jul 2007
    Mesajlar: 353
    Tesekkür: 20
    12 mesajina 36 kez tesekkür edildi
     yaban isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    Gz_antepli teşekkür ederim bu haberin altına ilgili bir haber koyduğun için
    senin haberine tek bir şey söyleyeyim okuduktan sonra (affınıza sığınarak) cemil ipekçi zatı muhteremine çok iyi cümleler kurdum

    ülkemizde sanat ve sanatçı kavramlarının içi iyicene boşaldığı için gerçek santçılardan daha çok sanatçı geçinenleri dinleyen bir toplum olduk ne yazık kii

    __________________

    hayal

    iyi bir kahvaltıdır

    ama

    asla

    akşam yemeğinin yerini tutmaz
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 17-12-2007, 15:54   #6
    Aktif Üye
    Üyelik Tarihi: Jun 2007
    Bulunduğu Yer: ankara
    Yaş: 45
    Mesajlar: 209
    Tesekkür: 0
    10 mesajina 11 kez tesekkür edildi
     crazydark isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    emeğine sağlık yaban evet son günlerde gazete ve tv lerde çok yer tutan bir konu muhakkak fazıl say önemli bir müzisyen bende eski konservatuarlı olaraktan sanata değer vermeyen bir ülkenin okulunu bitirip aç kalmak istemedim ve okulumu terk ettim şimdi düşünüyorumda iyikide devam etmedim fazıl sayda haklıdır sanat ülkemizin ileriye gitmesinde yer tutar ve sanatla uğraşan özellikle bir enstrümana bağlı sanatçı yapı olarak duygusaldır dünyanın kabul ettiği bir şahaser ise dahada çok şey bekler ülkesinden çünkü temsillerde türkiyenin müzik adamıdır o
    teşekkürler

      Alıntı ile Cevapla
    Eski 17-12-2007, 16:09   #7
    Banlanmış Üye
    Üyelik Tarihi: Oct 2007
    Bulunduğu Yer: Ankara
    Yaş: 41
    Mesajlar: 871
    Tesekkür: 0
    8 mesajina 10 kez tesekkür edildi
     efla isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    fazıl sayı tebrik ediyorum,ben bu kadar duyarlı olduğunu bilmezdim
    +
    bizim ünlülerimiz bir acaiptir,önce popolarını açarlar sonra,kapanırlar,yalaka diilim derler..fazıl say bunlardan diilmiş gerçekten sonuna kadar haklı,ama biz napacaz biz demi terk edeceğiz..?

      Alıntı ile Cevapla
    Eski 18-12-2007, 10:14   #8
    Dost
    ekinyorum - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Nov 2007
    Yaş: 49
    Mesajlar: 158
    Tesekkür: 2
    2 mesajina 2 kez tesekkür edildi
     ekinyorum isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    Sanatçı olabilmenin en zor yanıdır belkide karanlıklara ışık yakabilmek ve bu uğurda mücadele edebilmek bence önemli olan bu nerde ve nasıl olursan ol, gördüğün gerçekleri saklamadan paylaşabilmekle birlikte birşeyler için adım atabilmek , bunu yapabiliyorsan ne mutlu sana , halkın yüzde kaçının ne düşündüğünün bir önemi yoktur, önemli olan nasıl öle düşündükleri ve sebepleridir, galileo da dunya yuvarlaktır dediğinde herkes karşı çıkmıştı ama karşı çıkmaları bu gerçeği yok etmedi, önemli olan bu bence gerçekleri cesaretle söyleyip bu uğurda savaşabilmektir. ülkede olman yada olmaman önemli değil önemli olan nerde daha sağlıklı kararlar verip daha sağlıklı savaşabileceğindir. teşekkirler

    __________________
    Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür
    Ve Bir Orman gibi Kardeşcesine
    N.Hikmet Ran
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 18-12-2007, 11:43   #9
    Banlanmış Üye
    Üyelik Tarihi: Oct 2007
    Bulunduğu Yer: Ankara
    Yaş: 39
    Mesajlar: 88
    Tesekkür: 0
    0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
     KurabiYe isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    Alıntı: efla´isimli üyeden Alıntı | Mesajı Göster
    fazıl sayı tebrik ediyorum,ben bu kadar duyarlı olduğunu bilmezdim
    +
    bizim ünlülerimiz bir acaiptir,önce popolarını açarlar sonra,kapanırlar,yalaka diilim derler..fazıl say bunlardan diilmiş gerçekten sonuna kadar haklı,ama biz napacaz biz demi terk edeceğiz..?

    Katılıyorum..Doğruyu söylemiş ama gitmek çözüm değil..

      Alıntı ile Cevapla
    Eski 18-12-2007, 12:10   #10
    Banlanmış Üye
    Üyelik Tarihi: Oct 2007
    Bulunduğu Yer: Ankara
    Yaş: 41
    Mesajlar: 871
    Tesekkür: 0
    8 mesajina 10 kez tesekkür edildi
     efla isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    Alıntı: KurabiYe´isimli üyeden Alıntı | Mesajı Göster
    Katılıyorum..Doğruyu söylemiş ama gitmek çözüm değil..

    tabikide çözüm değil,gidersek başbakanı mutlu etmiş oluruz..

      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    fazıl


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:26 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1