Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 24-12-2007, 22:15   #1
gz_antepli
Guest
Mesajlar: n/a
Tesekkür:
mesajina kez tesekkür edildi
 
Tanımlı Yargıtay Başkanı '4 madde' mesajıyla veda etti


siteadi.com - Yargıtay Başkanı '4 madde' mesajıyla veda etti
Yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay Başkanı Osman Arslan, veda konuşmasında, "Hakimler, Türkiye Cumhuriyeti'nden, üniter devletten, bölünmez bütünlükten, ay yıldızlı bayraktan ve Ankara'nın başkent olmasından yana taraftır" dedi.

Arslan için Yargıtay Toplantı Salonu'nda veda töreni düzenlendi. ''Attığım her imzayı bilerek attım, attığım hiçbir imzadan pişman değilim. Verdiğim her kararın arkasındayım'' diyen Arslan, verdiği kararların hepsinin doğru olmayabileceğini söyleyerek şunları söyledi: ''Önemli olan insanların adalet terazisini bilerek ve isteyerek sattırmamalarıdır. Adalet terazisini bilerek hiç satmadım, belki gereğinden bile fazla hassas davrandım.''

ZENGİN SOFRALARINDAN UZAK DURMALI

Yargılayan hakimlerin aynı zamanda yargılandıklarını da bilmeleri gerektiğini, hakimlerin dürüst olmasının yetmeyeceğini kaydeden Osman Arslan, ''Aynı zamanda dürüst görüntü vermesi, zengin sofralarından uzak durması, her iltifata kanmaması, kişilere mesafeli olması gerekir'' diye konuştu. Hakimlerin, bağımsız, teminatlı ve tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Arslan, ''Bağımsız olmayan bir hakimden adalet beklenemez, teminatı olmayan hakimin de bağımsız olduğundan söz edilemez'' dedi.

ANKARA CUMHURİYETİN SİMGESİDİR

Hakimin aynı zamanda tarafsız olması gerektiğini, adaletin hiç bir gölgeyi taşıyamayacağını ifade eden Arslan, hakimlerin karar verirken, siyasi inanç, mezhep, bölge, güzel, çirkin, uzun, kısa, deri rengi gibi kavramları dikkate almayacağını belirtti. Hakimin bu konularda hukuktan yana taraf olduğunu söyleyen Arslan, şöyle konuştu: ''Kural budur ama hakimin taraf olacağı olaylar da vardır; Hakimler Türkiye Cumhuriyeti'nden yana taraftır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Atatürk'ten emanettir. Çünkü Cumhuriyet, insanın özüne ve haysiyetine en uygun rejimdir. Ancak rejimin adının Cumhuriyet olması yeterli değil. Cumhuriyet, demokratik, laik, hukuk devleti olmalıdır. Hakimler, Cumhuriyet'in temel nitelikleri konusunda taraftır. Hakimler, üniter devletten, bölünmez bütünlükten yana taraftır. Taraf, olmuştur, olacaktır. Ay yıldızlı bayraktan yana taraftır. Çünkü bu bayrak dalgalanmazsa siz de hakimlik yapamazsınız. Hakimler, Ankara'nın başkent olmasından yana da taraftır. Ankara, Cumhuriyet'in simgesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının belgesidir, bu nedenle başkent olmuştur ve kalmalıdır. İnanıyoruz ki, ebediyete kadar da kalacaktır.''

Yargıtay mensupları Arslan'ı, alkışlar ve karanfillerle Yargıtay'dan uğurladılar. Yargıtay Başkanlığı için Yargıtay Genel Kurulunda seçim yapılacak. (AA)

Benzer Konular
      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    başkanı, etti, madde, mesajıyla, veda, yargıtay


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:23 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1