Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 20-01-2008, 08:56   #1
gz_antepli
Guest
Mesajlar: n/a
Tesekkür:
mesajina kez tesekkür edildi
 
Tanımlı Kerbela şehitleri anıldı

Kerbela şehitleri anıldı
siteadi.com - Kerbela şehitleri anıldı
Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela'da öldürülüşünün 1368. yıl dönümü nedeniyle anma törenleri düzenlendi.



Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela'da öldürülüşünün 1368. yıl dönümü nedeniyle Türkiye genelinde anma törenleri düzenlendi.

"KERBELA ORTAK DEĞERİMİZ, ORTAK YASIMIZ"

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Kerbela'nın 1328. yıl dönümü olan bugünün, tüm insanlığın ve İslam aleminin ortak yas günü olduğunu bildirdi. Altun, yaptığı yazılı açıklamada, Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in ve 72 aile efradıyla Kerbela'da susuz bırakılarak ve başı kesilerek katledildiğini anımsatarak, ''Kerbela, tüm İslam aleminin ortak değeri, ortak yası ve ders alınması gereken acı bir tarihtir'' dedi.

Doğru olanın, ''Hz. Hüseyin'e şekilcilik ve ağıtla değil, onun felsefesine sahip çıkarak bağlılığını göstermek olduğunu'' dile getiren Altun, Ehlibeyt ve felsefesinin, Hz. Muhammed'in ve Kur'an-ı Kerim'in referansı olduğunu kaydetti.



"AŞURE BİRLİĞİN SEMBOLU"

Altun, ''Hz. Hüseyin ve Kerbela olayı, kültürümüzün, geleneğimizin, tarihimizin ve inancımızın önemli temel değeri olarak ruhumuza işlemiştir'' görüşünü ifade ederek, Aşure'nin birliğin sembolü olduğunu belirtti. ''Alevisiyle, Sünnisiyle bizleri ortak değerlerde buluşturan Ehlibeyt olgusudur'' diyen Fermani Altun, ''inanç kesimleri arasındaki bilgisizlik ve eksik bilgilerin düzeltilmesi durumunda kimsenin birbirinden farkı olmadığının görüleceğini'' dile getirdi.

BİNLERCE VATANDAŞA AŞURE DAĞITILDI

Kilis, Erzurum, Şanlıurfa, Van, Iğdır, Kahramanmaraş, Samsun, Nevşehir, Gaziantep, Ankara, Adana, Malatya'da bazı belediye ve sivil toplum kuruluşları tarafından halka aşure dağıtımı yapıldı.

İSTANBUL'DA ANILDI

Halkalı Caddesi'nde bir araya gelen binlerce Caferi, Aşure Meydanı'na doğru yürüyüşü geçti. Yürüyüşe katılanların giyindikleri siyah kıyafetler dikkat çekti. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu Caferiler, yürüyüşleri sırasında matemlerini belirtmek için elleriyle göğüslerine vurdu. Aşure Meydanı'nda bir araya gelen Caferiler, anma törenine başladı.

Anma törenine, Türkiye Caferileri lideri Selahaddin Özgündüz, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Ellerinde zincirler bulunan gençler, gerçekleştirilen tiyatro gösterisi sırasında gözyaşı döktü.
Anma töreninin sonunda konuşma yapan Özgündüz, "Özgündüz aşure aş günü değil, yas günüdür. Aşure mazlumun zalime, öldürülenin öldürene ve kanın kılıca galip geldiği günün adıdır" dedi.



KARS'TA ANILDI

Kars'ta, il merkezindeki Çarşı Camisi önünde toplanan kalabalık, Işıklı Camisi'ne, daha sonra da Garnizon Şehitliği'ne kadar mersiyeler söyleyerek yürüdü. Şehitlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Işıklı Camisi İmamı Seyyid Ahmet Erdem, Kerbela'da yaşananların kişisel bir dava olmadığını, Hazreti Hüseyin'in din, Kur'an-ı Kerim uğruna mücadele verdiğini söyledi. İl Müftüsü İlyas Serenli ise Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da zulme ve haksızlığa baş kaldırdığını ifade etti.

Hazreti Hüseyin'in bütün Müslümanların şehidi olduğunu söyleyen Serenli, ''Hazreti Hüseyin'i ve Kerbela'da şehit olanları rahmet ve minnetle anıyoruz. Biz onların yolcusuyuz, onların takipçisiyiz. Hazreti Hüseyin'in yolundan devam eden insanların ve haksızlığa karşı Müslümanların her zaman dik durması gerekir'' dedi. Konuşmaların ardından anma törenleri Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'nda devam etti. Buradaki törenlerde bazı vatandaşlar zincirle dövündü.

IĞDIR'DA ANILDI

Iğdır'da düzenlenen törenler sırasında bazı camilerde toplanarak, mersiyeler okuyan vatandaşlar daha sonra Doğubeyazıt Caddesi'nden Iğdır Asri Mezarlığı'na yürüdü. Iğdır'daki Caferilerin önde gelenlerinden ve Hüseyin Çağlar Camisi imamı Hüseyin Yeşil, burada yaptığı konuşmada, soğuk havada yapılan anma törenlerinin Hazreti Hüseyin'e duyulan sevginin, sahiplenmenin göstergesi olduğunu söyledi. Hazreti Hüseyin'in acısını paylaştıklarını belirten Yeşil, ''Hazreti Hüseyin İslamiyetin bayraktarlığını yapmıştır. Bizler İslamiyet için şehit olan Hazreti Hüseyin'in kahramanlığını gelecek kuşaklara anlatmak için Muharrem Ayı süresince yas tutar, şehit olduğu günde bir araya gelir ağıtlar yakarız'' dedi.

Konuşmaların ardından mersiyeler ve dualar okundu. Törenlerde siyah kıyafetler giyinen gençlerden oluşan deste grupları zincirle dövündü. Bazı Caferi vatandaşlar, mersiyeler okunurken ağladı. Öte yandan il genelinde yapılan anma törenlerinde bazı Caferi vatandaşların iş yerlerini açmadığı görüldü. İldeki bazı fırınlarda ekmek yapılmazken, şehirlerarası otobüsler sabah saatlerinde sefere çıkmadı. Etkinlikler kapsamında il merkezindeki Zübeyde Hanım Meydanı'na da günün anlamını belirten afişler asıldı. Çok sayıda vatandaş, meydanda Kızılay Derneğinin kurduğu çadırda kan bağışında bulundu. Hayırsever iş adamları da etkinlikler kapsamında yaptırdıkları ihsan yemeklerini vatandaşlara dağıttı.



Gazeteport

Benzer Konular
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 20-01-2008, 10:30   #2
    Aktif Üye
    Üyelik Tarihi: Sep 2006
    Bulunduğu Yer: antalya - serik
    Yaş: 55
    Mesajlar: 253
    Tesekkür: 4
    2 mesajina 21 kez tesekkür edildi
     gezginemlak isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    sagolasın candost emeklerin için .saglikcakla

      Alıntı ile Cevapla
    Eski 21-01-2008, 05:05   #3
    Dost
    HAWIN_ZEL - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Nov 2006
    Bulunduğu Yer: kimse bilmez nereli oldugunu?
    Mesajlar: 1,169
    Tesekkür: 0
    47 mesajina 86 kez tesekkür edildi
     HAWIN_ZEL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    bunlar akp oruc acmaya katilmasi bilmem neye katilmasi bunlar alevviligi sunilestirme politikasii bunlar hep akpnin oyunlarii bizde iftar kavrami yok onlar bizde iftar acmaya geliylarmis iste sunilestirme politikanin birinci asmasini basalrmislar aleviler oruc acma iftarimi acmaya gidiyorum diyor bu turkavramlara yer yok hekesten ricam bu tur konularda daha duyarli olunsun ve bu arz oyunlara gelinmesin bazilari oruc tutuyo ama neden tutuklarini bile bilmiyo neden tuyorsun yas orucu diye niye yas orucu ac susuz kalinmista ondan lutfen kulaktan dolma bilgilerle kendimiz avutmayalim arastirip ogrenip tarihimizi gecmisimizi bilelim saol can elerine saglik

    __________________
    SENI ANLAMAK YASMAKTIR
    SENI YASAMAK
    AMANSIZLIGA KAVGA VE POSTAL SESLERI ARASINDA
    DIRENGENLIGE DURMAKTIR
    SENI BILMEK YASAMI BILMEK
    SILAH OMZUNDA TOPRAGA DUSMEKTIR
    SENI ANLATMAK EYLULU GUNLERI GECMISE YOLAMAKTIR`



    BANA MAVI ETIKETLI BIR RAKI GETIR
    DIYARBAKIR’DAN BIR AVUC TOPRAK
    BİTLİS’TEN BIR TUTAM TÜTÜN
    AVUCLARINDAN İÇECEGİM
    BIR TAS SU GETIR MUNZUR’DAN
    BANA ISTANUL’DAN BIRAZ LODOS
    MALATYA’DAN SARI KAYISILAR GETIR
    BANA KENDINIDE GETIR MEMLEKETIMDEN
    SENINLE BIRLIKTE GETIR MEMLEKETIMI
    ..
      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    anıldı, kerbela, Şehitleri


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:46 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1