Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 29-11-2006, 12:15   #1
Can Dost
boranjudge - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Sep 2006
Bulunduğu Yer: Yer yüzü
Mesajlar: 1,446
Tesekkür: 19
17 mesajina 21 kez tesekkür edildi
 boranjudge isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı armutlu uyanıyormuş!

armutlu uyanıyormuş!
siteadi.com - armutlu uyanıyormuş!
Bir gazetenin pazar ekinde okudum haberi, başsayfada bir mahalle uyanıyor başlığıyla ele almıştı, küçükarmutluda değişim haberine iki sayfa yer ayırmıştı. Küçükarmutlu Soho olma yolunda!
Armutlu halkı burjuva medyasını yakından tanır. Zira burjuva medyası Armutlu halkını karalamıştır, terörist ilan etmiş, yargılayıp cezasını da kara harflerle vermiştir. Burjuva medyası Armutluyu hep yermiştir, yoksul emekçi halkını, solcu gençlerini horgörmüş, gecekondulara iğreti ile bakmıştır. Burjuva medyası kandırmıştır armutluyu. Bir dönem ölüm orucu eyleminin merkezi olan Armutluya polis 2001 yılının bir kasım günü panzerler ve özel harekâtçılar eşliğinde operasyon düzenlemiş bu operasyon sırasında dört kişi ölmüş bir ev tamamen yanmıştır. Operasyondan bir gün önceyine bir gazete armutluyu filisitine benzetmiş, sokaklarında her gün barikatlar kurulduğunu iddaa etmiştir, bir bakıma operasyonu meşru kılmaya çalışmıştır. operasyon gerçekleşmeden hem de!
Armutlu doksanların başından itibaren basının ilgi odağı oldu, basın armutluyu bir türlü hazmedemiyordu. Reel sosyalizm çökmüş, doğu bloğu dağılmıştı. armutlu halkı yoksuldu, yoksul olmasına diyecek yoktu da bir de solcuydu! Basın haberleriyle armutlu halkı için hem kel hem fodul diyordu, hem yoksul hem solcu... yetmezmiş gibi boğaza nazır bir tepede oturuyor, yoksulluklarıyla zengin semtlerini tehdit ediyorlardı!Basın üzerine her zaman gitti, mahallenin yıkılmasını istedi, yıkılıp yerine gökdelenler dikilmesini önerdi. Basın basınlığını yapmadı mimarlığa şehir plancılığına soyundu. Mahalleye girip fotograf çekti muhabirler, gazetelerde boy boy resimler ihbar edildi armutlu: armutlu teröristleri saklıyor, armutlu terör yuvası!
Burjuva medyası halkın kararlılığı karşısında afallayınca yeni yeni yollar aramaya başladı. Armutluyu yozlaştırma faaliyetlerini sütunlarına taşır oldu. Armutluyu kimliğindenuzaklaştırma hayalleri kurdu, bu hayallerin son örneği çıkan haber: armutlu etilere kayıyormuş! Armutluda zenginlere hizmet veren mağazalar açılmış bunu gören sosyetede önceden sokaklarına girmeye korktuğu mahallede ev arıyormuş.
Haberin yazarı Armutlu halkını aşagılamaktan geri durmuyor ''...bir yandan da köhneleşmiş gecekonduların arasında türeyen ultra modern yapılar sayesinde daha nezih, daha gelişmiş, daha soylu bir görüntüye kavuşuyor...'' Armutlu daha soylu oluyormuş, bir iki sosyete dükkanı açılmadan soysuz mu oluyordu yani ah aristokrasi gözünü seveyim gittiğin yere insanlık taşıyorsun!
burjuvazi tükürdüğünü yalar
Beş yıl önce armutluyu yasak bölge ilan eden medya şimdilerde bu yasağı kaldırıyor! yazar şunu da soruyor. Acaba armutlu halkı bu durumu bir tehdit olarak algılar mı? ama yazar şunu söylemiyor mesela;armutlu sosyete taşınırda istila edilirse halka orada yaşama şansı tanınmaz... armutlu halkı yıkımların kapıda olduğunu biliyor ama yazar inatla aksini düşündürtecek yollara başvuruyor, iki mahalle sakininin söylediğini mahalle halkına malediyor. Armutlu halkı değişime olumlu bakıyor havası estiriliyor. Armutluda değişim yıkımı beraberinde getirecek bir sürecin de belirleyicisidir. armutluya sosyete ne oranda yerleşirse armutlu halkı kendi mahallesinde o oranda sığıntı durumuna düşecek, kısacası dağdan gelen bağdakini yerinden edecek!
Bakın müstakbel işgalci esnaf ne diyor? '' ölüm oruçlarının burayla bir alakası yok, bir cemevi vardı burda birtakım insanlar orayı karargah olarak kullandı. F tipi cezaevlerini protesto etmek için doğudan kızlar getirip kullandı, para vererek ölüm orucuna yatırdı. cemevi kapatılınca o olaylar geride, 90 larda kaldı'' bu cümleler buram buram ırkçılık kokuyor ve gerçeği yansıtmıyor. Esnaf, Alevilerin ibadethanelerini olayların sebebi gösteriyor, alevi vatandaşlarımızı hedef gösteriyor. Doğuya vurgu yapıyor,inançları idealleri uğruna ölümü göze alan insanların onurlarıyla oynuyor. Çirkin ifadeler kullanıyor. hangi insan para karşılığında böylesine ağır, çileli bir ölüme yatar?
Armutlu uyanıyormuş! Armutlu kokmuş bir karanlığa açacaksa gözlerini uyanmasın daha iyi!..

bir forumdan alıntıdır

  Alıntı ile Cevapla
Eski 29-11-2006, 13:13   #2
Onursal Dost
Memoli - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: KKTC
Mesajlar: 2,222
Tesekkür: 15
108 mesajina 493 kez tesekkür edildi
 Memoli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

harikasin dostum elin dert gormesin

__________________
Yenilikci bir tarzımız için PAYLAŞIMLAR KENDİ uploandmuz olacaktır .... RAR olarak paylaşılan bütün dosyalarda Sitemizin Reklamları Olacaktır.. Aynı zamanda bütün Paylaşmış olcagım Paylaşımlar Anti Virüs Eset Smart sucrity programı ile Taranmış ve Anti virüs ve sapam Hiç bir şekilde olmayacaktır... Ama Hersey Rahmen Bütün Paylaşımları indirdikten sonra Kullanmış oldugunuz Anti virüs Programı ile tarama Yapın... Sorumluluk Kabul edilmez...

İletişim Msn - E - posta

[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
armutlu, uyanıyormuş


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:24 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1