Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 01-02-2009, 16:49   #1
Dost
Daywalker - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: İstanbul
Yaş: 36
Mesajlar: 1,302
Tesekkür: 41
92 mesajina 265 kez tesekkür edildi
 Daywalker isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Davutpaşa’da yaşamını yitirenler anıldı


siteadi.com - Davutpaşa’da yaşamını yitirenler anıldı Davutpaşa patlamasında yaşamını kaybedenler için düzenlenen anmada sorumluların yargılanması istendi. Patlamanın geçekleştiği alanın çamur ve çöplük içinde olmasına tepki gösteren aileler yakınlarının öldüğü yere anıt yapılmasını talep etti.

Davutpaşa patlamasında yaşamını kaybedenler için düzenlenen anmada sorumluların yargılanması istendi. Patlamanın geçekleştiği alanın çamur ve çöplük içinde olmasına tepki gösteren aileler yakınlarının öldüğü yere anıt yapılmasını talep etti.
Aileler, 23 işçinin hayatını kaybettiği ve 117 işçinin de yaralandığı patlamanın ardından bir yıl geçmesine rağmen mahkemenin başlamamasına tepki gösterdi.
“Davutpaşayı unutmadık, unutmayacağız” yazılı pankartın arkasında yürüyen aileler, sendika ve siyasi parti temsilcileri, “Sorumlular belli hesap sorulsun”, “Kaza değil bu bir cinayet” ve “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı. Patlamanın gerçekleştiği yerde yapılan eyleme çevredeki binalara çıkan esnaf ve işçiler de pankart açarak destek verdi.
Patlamada yaşamını yitiren Gülhan Çabuk’un Eşi İdris Çabuk aileler adına yaptığı açıklamada, bu kadar acı bir olayı yaşamış kişiler olarak en son duymak isteyecekleri şeyin içi boş vaatler olduğunu belirtti. “Davutpaşa patlamasında sorumluluğu olanların ortaya çıkarılması önemli ve de bizim payımıza düşen insani bir görev olduğunu düşünüyoruz” diyen Çabuk, adalet için mücadele ettiklerini ve bu davanın ülkede yaşayan herkesin davası olduğunu haykırdıklarını ifade etti. Bu acıların bir daha yaşanmaması ve yeni canların yaşanmaması için davalarının takipçisi olacaklarını dile getiren Çabuk, bütün kamuoyundan mücadelelerine destek olmasını istedi.
Mitinge çağrı
Sendikalar adına konuşan Haber-İş 1 No’lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu ise ailelerin acısını hep birlikte paylaştıklarını ifade etti. Bu tip cinayetlerin hiç bitmediğini belirten Dokuyucu, özellikle iş güvencesinden yoksun, örgütsüz ve kayıtdışı çalışan işyerlerinde bu gibi olayların sıklıkla yaşandığını dile getirdi.
Sendikaların bu konuları sürekli gündeme getirmesi gerektiğini söyleyen Dokuyucu, bu nedenle Topkapı Sendikalar Platformu’nun üzerine büyük görevler düştüğünü ifade etti. 15 Şubat’ta 3 büyük sendika konfederasyonunun krizin yükünü ödemeyeceklerini haykırdıkları bir miting düzenleyeceğini duyuran Dokuyucu, eyleme katılan herkesi bu mitinge kendi talepleriyle katılmaya çağırdı. Açıklamanın ardından eyleme katılanlar, tuğlalar ve yaşamını yitirenlerin resimleriyle yaptıkları anıta karanfiller bıraktılar. (İstanbul/EVRENSEL)

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Daywalker üyemize tesekkür ettiler
Bektaşi (10-11-2009)
Cevapla

Tags
anıldı, davutpaşa’da, yaşamını, yitirenler


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:40 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1