Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 14-03-2009, 14:44   #1
Dost
Daywalker - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: İstanbul
Yaş: 36
Mesajlar: 1,302
Tesekkür: 41
92 mesajina 265 kez tesekkür edildi
 Daywalker isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Erkan Baş Ankara'da öğrencilerle buluştu

TKP Genel Başkanı Erkan Baş, Ankara ve Hacettepe Üniversitelerinde öğrencilerle buluştu. Baş, "Yeni Osmanlıcılık" adlı bağımlılaştırma projesine karşı seçimlerde TKP'yi destekleme çağrısı yaptı.
siteadi.com - Erkan Baş Ankara'da öğrencilerle buluştu
soL (ANKARA) Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Başkanı Erkan Baş, dün Ankara’da üniversite öğrencileriyle buluşarak seçimler ve TKP’nin izlediği siyaset konusunda söyleşiler gerçekleştirdi. İlk söyleşi Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) gerçekleşti. Yurtsever Cephe Öğrenci Birliği'nin (YCÖB) düzenlediği “Mülkiye Memleket Söyleşileri”nin üçüncüsü olan “Ya Osmanlı'ya dönüş, ya Sosyalist Cumhuriyet” adlı söyleşisi, TKP'nin seçimlere yönelik hazırladığı propaganda filminin izlenmesi ile başladı.

"29 Mart'taki basit bir belediye seçimi değil"
Daha sonra söz alan Erkan Baş, önümüzdeki yerel seçimleri basit bir belediye seçimi olarak görmediklerini söyleyerek, seçim döneminde önümüzdeki sorunun, kimin hangi projeyi sunduğu değil, bu projelerin hayata geçebileceği bir ülkenin kalıp kalmayacağı olduğunun altını çizdi. Türkiye'de sermaye sınıfının kendi iktidarını halka onaylatmak için seçimleri kullandığını ve bu nedenle genel seçimlerle yerel seçimlerin birbirine girdiğini söyleyen Baş, 29 Mart’taki seçimlerin, emperyalizmin bir sonraki dönem için ülkeyi nasıl şekillendireceğini gösteren bir referandum olacağını söyledi.

“Seçim sandığından çıkacak hiçbir ‘kahraman’ Türkiye'nin bu olumsuz tablosunu değiştiremez” diyen Baş, daha sonra TKP'nin seçim politikasından ve bu seçimdeki beklentilerinden bahsetti. TKP'nin seçim partisi olmadığını ve seçim kazanmak gibi bir hedefle hareket etmediklerini söyeleyen Baş, ancak bu seçimlerde belirli bir eşiğin üzerinde oy alınması halinde bugünkü tabloya alternatif bir süreci başlatabileceklerini belirtti.

"Aldığımız oylar Türkiye'de başka bir ses olduğunu gösterecek"
Baş, “Türkiye'de insanların dertlerini ve sıkıntılarını anlayan, arzularını bilen bir yapı olarak, bu sorunların ancak bir iktidar değişikliği ile çözülebileceğini ve bundan başka bir çare olmadığını anlatmak için seçimlere giriyoruz. Halka sunulan ve birbirinden farkı olmayan seçeneklerin yanında sosyalizm alternatifini savunuyoruz. Sosyalizm, kötüye gidişi durduracak tek güçtür, TKP de sosyalizmin örgütlenmesi için çalışıyor. Örneğin ülkede yaygın bir Amerikan aleyhtarlığı olduğu halde seçimleri kazanan partilerin hepsi ABD yanlısıdır. Türkiye'de halkın çoğu siyasal olarak söz söyleyemiyor ve TKP bunu değiştirmek için seçimlere giriyor. Aldığımız oylarla Türkiye'de başka bir sesin olduğunu göstermek istiyoruz'' diye konuştu.

"Solcular solculara oy versin"
Söyleşi boyunca “ülkenin felakte sürüklendiğini” ortaya koyan bir tablo çizen Baş, buna karşın Türkiye'nin geleceği ile ilgili umutsuz olmadığını ve aynı zamanda bir kırılma noktası olduğunu söylediği bu sürecin işçi sınıfının örgütlü direnişi ile durdurulabileceğini belirtti ve ''Eğer örgütlenemezsek tarih bize bunun hesabını soracaktır'' dedi. AKP'nin Türkiye'nin belası olduğunu ancak CHP'nin de onun koltuk değneği olduğunu söyleyen Baş’ın “Solcular solculara oy versin” çağrısı ile söyleşi sona erdi.

HÜ yönetimi salonun elektriğini kesti!
Daha sonra Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Beytepe Kampüsü’nde dün düzenlenen “Türkiye Seçime Giderken” başlıklı söyleşi, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın katılımıyla gerçekleşti. HÜ yönetimi, “seçimin yaklaşması nedeniyle siyasi parti liderlerinin üniversite girmesinin uygun olmadığı” gerekçesi ile etkinliğin yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Söyleşinin öncesinde yerleşkenin giriş kapısına çok sayıda jandarma, askeri araç ve bir panzerin sevk edildiği gözlendi.

Öğrenciler her şeye rağmen etkinliğe katılmaktan vazgeçmeyince, yönetim söyleşinin yapılacağı amfinin elektrik bağlantısını kestirdi. Öğrenciler bu durumu alkışlarla protesto ederken, Erkan Baş yönetimin bu tutumunu “Türkiye de tıpkı bu şekilde karanlığa gömülmek isteniyor” diye yorumladı. Daha sonra yerel seçimlere değinen Baş, sermayeye ve düzen partilerine verilen her oyun Türkiye emekçi sınıfına bir saldırı olduğunu, bu durumun Türkiye’nin felakete sürüklenişini daha da hızlandıracağı vurgusunu yaptı. Bu oyuna oy ile destek verilmemesini, bu oyunu bozmak isteyenlerin halkın örgütlülüğünü arkasına alarak siyaset yapan TKP’ye oy vermesi gerektiğini söyledi.

"Emperyalizmin güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacı yok"
Son dönemin yaygın tartışma konusu olan Yeni Osmanlıcılık konusuna da değinen Erkan Baş, ''Türkiye, emperyalizmin istenmeyen çocuğudur'' dedi ve emperyalizmin, bugün içinde olduğu dünyayı yeniden yapılandırma sürecinde kendine destek olacak güçlü yerel kuvvetlere ihtiyacı olmadığını söyledi. Bir dönem emperyalizmin ileri karakolu olan Türkiye'nin bu misyonunun artık bittiğini belirten Baş, Ilımlı İslam Projesi ile Türkiye'nin tasfiye edilmesi ve toplumun daha da gericileştirilmesi için AKP'nin görevlendirildiğini, “Yeni Osmanlıcılık” akımının da bu sürecin şekillendirilmesinin aracı olduğunu söyledi.

Erkan Baş, dünyanın emperyalist dönüşüm sürecine dışarıdan ve bütünlüklü bir yaklaşım ortaya koyabilen komünistlerin, Türkiye’nin geriye dönüş ya da ileri sıçrama yaşayacağı önümüzdeki dönemde verecekleri mücadelenin komünistlere tarihsel bir sorumluluk yüklediğine vurgu yaptı.

15 Mart'ta düzenlenecek olan ''Ya Osmanlı'ya Dönüş Ya Sosyalist Cumhuriyet'' mitingine çağrı yapan Baş, mitingin Türkiye’nin felakete sürüklenişine dur diyecek insanların varlığının ortaya konulması açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Baş, artık gelinen noktada durmanın mümkün olmadığını Türkiye’nin ya gericileşeceğini ya da Sosyalist Türkiye’yi kuracağını dile getirerek konuşmasını sonlandırdı. Etkinliğin ardından yurt kantinine geçen katılımcılar, söyleşiye bir süre de burada devam ettiler.

Benzer Konular
      Alıntı ile Cevapla
    Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Daywalker üyemize tesekkür ettiler
    Bektaşi (10-11-2009)
    Cevapla

    Tags
    ankarada, baş, buluştu, erkan, öğrencilerle


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:38 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1