Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 14-10-2009, 07:46   #1
Dost
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Yaş: 50
Mesajlar: 1,485
Tesekkür: 1366
808 mesajina 26427 kez tesekkür edildi
 Abudeniz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Kasımın 25’inde hayat duracak


siteadi.com - Kasımın 25’inde hayat duracak Türkiye’de kasım ayının 25’inde KESK ve Kamu-Sen’e üye 650 bin kamu emekçisinin iş bırakmasıyla hayat duracak. Eylem sırasında devlet dairelerinde çalışanlar hiçbir iş yapmayacak, ulaşım duracak, hastanelerin dahi sadece acil servislerinde çalışılacak
ÖZLEM ZORCAN ANKARA

Hastanelerin acil servisleri dışında kamu çalışanlarının hizmet üretmeyeceği 25 Kasım 2009 tarihinde tüm Türkiye’de hayat duracak. AKP Hükümeti’nin toplu görüşme sürecindeki talepleri kabul etmemesi nedeniyle, KESK ve Türkiye Kamu-Sen’in aldığı ortak karar doğrultusunda bir günlük uyarı eylemi düzenlenecek.
Kamu hizmetlerinin durdurulacağı eylem kapsamında, toplu ulaşım araçları çalışmayacak, eğitim duracak, kamu emekçileri iş yerlerinin önünde davul ve zurna eşliğinde çekecekleri halaylarla seslerini hükümete duyurmaya çalışacak.
‘DİKKATE ALINMAZSAK DEVAM EDECEĞİZ’
KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız dün Ankara'da Mülkiyeliler Birliğinde düzenlendikleri basın toplantısında, yapacakları ortak iş bırakma eylemine ilişkin bilgi verdi.
KESK Genel Başkanı Sami Evren, bir günlük eylemin hükümet tarafından dikkate alınmaması durumunda eylemlerine devam edeceklerini belirtti.
Sendikaların üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak için var olduğunu vurgulayan Evren, “8 yıldır süren toplu görüşme sürecinde masaya eşit koşullarda oturulamadı. İnsanca yaşama taleplerimiz hükümetçe kabul edilmedi. Anayasanın ilgili maddesinden ve uluslar arası sözleşmeden doğan haklarımız yok sayıldı. Hükümet Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde kazandığımız davayı da görmezden gelerek, toplu sözleşme hakkımızı kullanmamızı engelledi” diye konuştu.
‘ERDOĞAN SAMİMİ DEĞİL’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Dünya Bankası ve IMF toplantılarına karşı gösteri düzenleyenlere kulak vermek gerektiği yönündeki sözlerini hatırlatan Evren, “Başbakan bu sözlerinde samimi olsaydı, kamu çalışanlarının taleplerini dikkate alırdı” dedi.
KESK olarak, toplu sözleşme hakkını tanımayan hükümetle masaya oturmadıklarını ifade eden Evren, “Biz 2 milyondan fazla kamu çalışanının taleplerini dile getiriyoruz. Ekonomik krizle işsizliğe mahkum olanlara, işsizlik ücreti ödenmesini, asgari ücretin 1500 TL olmasını istiyoruz ama hükümet dikkate almıyor” diye konuştu.
‘BU EYLEM 12 MİLYON NÜFUSUN’
Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız’da söz konusu eylemin kamu çalışanları açısından tarihi bir eylem olacağını vurgula****** “Tüm çabalarımıza rağmen hükümetten gerekli karşılığı alamadığımız için sözün bittiği yere gelmiş bulunuyoruz. Bu eylem Kamu-Sen’in ya da KESK’in eylemi değil, tüm kamu çalışanlarının aileleriyle birlikte 12 milyonluk bir nüfusun eylemidir” diye konuştu.
MEMUR-SEN ALINMIŞ
KESK ve Kamu-Sen’in, 25 Kasım’daki bir günlük uyarı grevine Memur-Sen katılmıyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kendilerinin de bu eyleme davet edildiğini ancak karardan önce basına duyurulmuş bir eyleme katılmak istemediklerini söyledi. Gündoğdu, Memur-Sen olarak 3 Ekim’de Başbakan’a mektup eylemi yaptıklarını, Cumartesi kitlesel eylem gerçekleştirdiklerini belirterek, “Toplusözleşme konusu Meclise havale edince Meclis’e yürümek, toplu sözleşmeye yönelik sempozyum, panel yapma kararı aldık. Bu kararları işletiyoruz. Onların iş bırakma eylemi zaten basına duyurulmuştu. Başkalarının basına duyurduğu eylemi önemsemiyoruz” dedi.
Talepler
Kamu emekçileri bir süre önce hükümet temsilcileriyle toplugörüşme masasına oturmuş, ancak hükümetin toplusözleşme ve grev hakkı konusundaki uzlaşmaz tavrı üzerine KESK masadan çekilmişti. Toplugörüşmeleri sürdüren Memur-Sen ve Kamu-Sen yektilileri ise hükümetle anlaşma sağlayamamıştı.
'EN AZ 1500 TL TEMEL ÜCRET ÖDENSİN'
KESK toplu görüşmeler kapsamında kamu çalışanlarına, aynı zamanda emekliler ve asgari ücretliler için de esas olmak üzere en az 1500 lira temel ücret ödenmesini istemişti. KESK’in diğer talepleri ise, “İşsizlere açlık sınırında 'yurttaşlık payı' ödenmesi, gelir vergisi oranlarının yüzde 10 azaltılması, kamudaki güvencesiz istihdam biçimlerine son verilmesi, engellilere ayrılan istihdam kotalarının doldurulması, kadınlara çalışma yaşamında pozitif ayrımcılık uygulanmasın. İşsizlerin elektrik, su, doğalgaz faturalarını devlet ödesin” yönünde olmuştu.
'200 TL HARCAMA ÇEKİ VERİLSİN'
Türkiye Kamu-Sen ise, sadece kamu çalışanları için değil, tüm krizden etkilenenler için 200 TL'li harcama çeki verilmesini, tüm kamu çalışanlarına net 200 TL seyyanen zam verilmesini, toplu görüşme priminin 10 TL'den 50 TL'ye çıkarılmasını, tüm çalışanların kadroya geçirilmesini ve KEY hak edişlerinin ödenmesini istemişti.
'80 LİRA EK ÖDEME YAPILSIN'
Memur-Sen ise, “Memurlara en az 80 lira ek ödeme yapılsın, sendika üyesi kamu görevlilerine verilen 10 lira 28 liraya çıkarılsın, kamu çalışanlarının dahil olduğu gelir vergisi oranları 5 puan indirilsin, eğer vergi indirimi yapılmazsa kamu çalışanlarına altı ayda bir 600 lira kriz çeki verilsin, eşi çalışmayan kamu çalışanlarına verilen 83 liralık aile yardımı 131 liraya çekilsin” taleplerinde bulunmuştu.


(Birgun)

__________________
,,,BiLmeyen Ne BiLsin Bizi, BiLenLere SeLam oLsun,,,
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
25’inde, duracak, hayat, kasımın


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:23 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1