Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 31-10-2009, 16:49   #1
Dost
Daywalker - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: İstanbul
Yaş: 36
Mesajlar: 1,302
Tesekkür: 41
92 mesajina 265 kez tesekkür edildi
 Daywalker isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı IMF'ciler hak ettiği gibi karşılandı

IMF'ciler hak ettiği gibi karşılandı
siteadi.com - IMF'ciler hak ettiği gibi karşılandı



İSTANBUL

İlerici devrimci kurumların oluşturduğu IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik, 6-7 Ekim'de emperyalist haydutları protesto eylemlerine yönelik polis terörünü bugün kongre vadisinde bulunan Hilton Oteli önünde protesto etti. “IMF ve Dünya Bankası İstanbul'da hak ettiği gibi karşılandı” diyen antiemperyalistler, gözaltı ve tutuklama saldırısını kınadı.
İki gün süren toplantı boyunca İstanbul'u IMF ve işbirlikçilerine dar eden IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik, bugün yine kongre vadisindeydi. İlerici, devrimci, sosyalist kurumlar, emperyalist finans kuruluşlarını hakkettikleri gibi karşıladıklarını kaydetti. Meşru IMF protestolarına yönelik devlet terörünü protesto etti. IMF karşıtları sık sık “Kahrolsun emperyalizm, yaşasın mücadelemiz”, “emperyalistler, işbirlikçiler 6. filoyu unutmayın” sloganları attı.



Hilton Oteli önünde bir araya gelen antiemperyalistler “IMF ve Dünya Bankası defol” yazılı pankart açtı, basın açıklaması yaptı. Birlik adına açıklama yapan Ayşe Rojda Şendur, “Abluka altında tutulan İstanbul Kongre Merkezi'ne ulaşmak isteyen devrimci güçler, polisin ve sivil faşistlerin tüm saldırılarına rağmen bu topraklarda toplumsal devrimin köklerinin ne kadar derinde olduğunu gösterdiler. Protestolar yerin yedi kat dibinde toplantı yapanları fazlasıyla rahatsız etti. Yüzlerce kişi gözaltına alındı, onlarca kişi polis saldırısı sonucu yaralandı. İki eylemci, sudan gerekçelerle tutuklanarak hapsedildi” diye konuştu. Güneş balçıkla sıvanmaz



Şendur, “Polis ve sivil faşistler herkesin gözü önünde antiemperyalistlere saldırarak IMF ve Dünya Bankası sermayedarlarının tam bir işbirlikçisi olduğunu göstermiştir” dedi. Şendur, burjuva tv ve gazetelerin, meşru eylemleri karalayıcı haberlerine de dikkat çekti. “Medya, ağız birliği etmişcesine eylemcilerin esnafa, halka vb, saldırdığı yalanını yaymışlardır. Ama güneşi balçıkla sıvama çalışmaları sonuç vermemiştir. Devrimci güçler sermayenin finans kuruluşları ve onların iş birlikçileri, bekçileri dışında hiçbir yere saldırmamış, halka, emekçilere asla zarar vermemişlerdir” dedi.



Dünyanın her yerinde aynı şekilde karşılanacaklar



Şendur, IMF toplantılarında emperyalist-kapitalist baronlarının neden olduğu açlık, yoksulluk, sefalet ve savaşların öne çıktığını belirtti. “Emperyalist- kapitalist sistemin finans kuruluşları İstanbul'da hak ettikleri şekilde karşılandı. İnanıyoruz ki bundan sonra da dünyanın neresine giderlerse gitsinler aynı şekilde karşılanmaya devam edecekler. Sömürü ve zulüm altında boyun eğmeyen işçi sınıfı ve emekçi halkların öfkesi onların peşini bırakmayacaktır” dedi.



Tanay: 260'a yakın gözaltı



Çağdaş Hukukçular Derneği Şube Başkanı Avukat Taylan Tanay da yaptığı konuşmada, iki gün boyunca polis terörünün bilançosunu aktardı. “Gözaltı sayısı 96 olarak belirtilmesine rağmen, birinci gün 200, ikinci gün 60' a yakın gözaltı olmuştur. 1 ölü, 2'si ağır yaralı olmak üzere 30 yaralı bulunmaktadır. İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ne yazık ki 2008 1 Mayıs'ından itibarın toplumsal olaylardaki gözaltı sayısını aşağı çekmek için kayıtsız gözaltı yapmaktadır. Bu gözaltılar, polis otolarında kaba dayak işkencesine tabi tutulmaktadır. Bu durum CMK uyarınca düzenlenen 'şüpeli hakkı'nın ihlalidir. Gözaltılar ailelerine bildirilmediği gibi avukat görüşleri de engellenmektedir. Son olaylarda avukatlar gözaltındaki müvekilleri ile 15 saat sonra görüşebilmiştir” şeklinde konuştu.

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Daywalker üyemize tesekkür ettiler
Bektaşi (10-11-2009), IZA (01-11-2009), MEHMETDOST (31-10-2009), pınar09 (02-11-2009)
Eski 31-10-2009, 17:19   #2
Admin
MEHMETDOST - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Bulunduğu Yer: Defne / Hatay
Yaş: 54
Mesajlar: 19,980
Tesekkür: 7379
2694 mesajina 33668 kez tesekkür edildi
 MEHMETDOST isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

bu ımf daha fazlasını hakediyor

emeklerine sağlık dost


Konu MEHMETDOST tarafından (31-10-2009 Saat 19:04 ) de değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 01-11-2009, 00:37   #3
IZA
Onursal Dost
IZA - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2007
Bulunduğu Yer: Kizlarimin yanindayim en degerli varliklarim
Yaş: 47
Mesajlar: 832
Tesekkür: 704
507 mesajina 1243 kez tesekkür edildi
 IZA isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Evet daha kötüsünü hak ettiler ama gene türkiye esnafi faturasini ödedi onlarin ne gunahi var camlari paramparça oldu dükkanlari yerle bir oldu,orda park edilen arabalar....bir sürü gözalti kim bilir sorgulari nasil geçti ....Yazik

Eline saglik dost

__________________
мυтℓυ єтмι¢єкѕєη мєѕgυℓ∂є єтмι¢єкѕιη, νє∂αℓαя кσуѕα∂α вαzєη gιтмєк gєяєкιя...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ettiği, gibi, hak, imfciler, karşılandı


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:56 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1