Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 17-09-2010, 11:42   #1
Dost
Selami - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Mesajlar: 298
Tesekkür: 489
163 mesajina 473 kez tesekkür edildi
 Selami isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Fail belli; ‘iyi çocuklar’


siteadi.com - Fail belli; ‘iyi çocuklar’ Hakkari’deki bombalı saldırının arkasından devlet çıktı. Başbakan olayı çözümsüzlük bahanesine dönüştürdü. Olay yerinde bulunan askeri malzemeleri es geçerek, saldırıyı PKK’nin üzerine attı. BDP “birileri silahların susmasını istemiyor” dedi, üzerinin kapatılmasına karşı olayın takipçisi olacağını belirtti.

Hakkari’de Durankaya beldesi ile Geçitli köyü yakınlarında 9 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının üzerindeki perde aralandı. Şemdinli ve Güçlükonak’ta yaşanan bombalı saldırılara benzetilen kanlı saldırıya, askerlerin yerleştirdiği mayınların neden olduğu ortaya çıktı. Hakkari Valiliği, daha önce 10 olarak açıkladığı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısını 9 olarak düzeltti. Nurullah Çiftçi ve Umut Çiftçi olarak ayrı ayrı belirtilen kişilerle ilgili karışıklık yaşandığı bildirildi.

Köylüler suçüstü yaptı

Köylülerin bombalı saldırının gerçekleştiği noktaya 10 metre uzaklıkta bulduğu çanta failleri ele verdi. Üzerinde “Hakkari Dağ ve Komando Tugayı” yazılı çantanın içinden saldırıda kullanılan askeri teknik malzemeler çıktı. Köylüler ve İHD Şube Başkanı, kısa süre sonra olay yerine gelen askerlerin telsizinden 'olay yerinde unutulan çantanın alınması' yönünde anons yapıldığı iddiasını doğruladı.

Köylülerin tutanakla savcıya teslim ettiği askeri çantadan, iki mayın ve havan içinde patlatma düzenekli C4 plastik patlayıcı ile kablo vb. düzenekler bulunduğu açıklandı. Hükümet yetkilileri ve burjuva basın çantaların PKK militanları tarafından bırakıldığını iddia eden açıklama ve haberler yaptı. Ancak şu ana kadar asker telsizlerinden yapılan anonsa ilişkin bir bahane üretil(e)medi. Kanlı saldırıda yakınlarını yitiren köylüler, üzerlerine ateş açan askerlere çantayı teslim etmeme ısrarı, telsiz anonsu anonsu konusunda yapılacak karşı açıklamaları da boşa çıkardı.

Başbakan kanıtları görmedi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olayın ardından yaptığı açıklamada, BDP ile yapılacak randevunun iptal edildiğini söyledi. Şu açıklamayı yaptı: “Randevu saatinden önce ne yazık ki bu olay gerçekleşti. Daha önce Ahmet Türk'ün döneminde de randevu talebi gelmişti. O zaman da 13 vatandaşımızı yine şehit etmişlerdi. Bunun olduğu dönemde o 13 vatandaşımızla ilgili de orada adres gösteriyorlar beyefendiler. O dedikleri adreste onların söyledikleri gibi bir şey ortaya çıkmadı. Kim çıktı? Bölücü terör örgütü çıktı ardında. Burada da yöntem aynı, oyun aynı. Bunları artık biliyoruz, alıştık ve şu anda Hakkari'de yapılanlar farklı şeyler değil”.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise yaptığı açıklamada, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın yaptığı ‘terör örgütü’ açıklamalarından farklı konuştu, olayın bir provokasyon olabileceğini belirtti.

‘Aydınlatılmazsa hükümet sorumludur’

Saldırının hükümet ile Barış ve Demokrasi Partisi arasında yapılacak basına duyurulmamış görüşme öncesine geldiğine dikkat çeken BDP Eşbaşkanları, saldırıdan Kürt sorununda çözüm sürecini engellemek isteyenleri sorumlu tuttu. BDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Saldırının zamanlamasına dikkat çekerek, olayın randevu görüşmelerinin yapıldığı telefonları dinleyenler tarafından planlandığını söyledi. Hükümete, olayın aydınlığı kavuşturma çağrısında bulundu. Demirtaş “İnsanlık dışı bir katliamla karşı karşıyayız. Zaman kaybetmeden sorumlularının açığa çıkmasını talep ediyoruz” dedi. İçişleri ve Adalet bakanlarına bizzat Hakkâri’ye giderek soruşturmanın başında durma çağrısında bulundu. Demirtaş, hükümetin provokasyona teslim olduğunu söyledi, olayın aydınlatılmamasından hükümeti sorumlu tutacaklarını açıkladı.

‘Silahların susmasını istemiyorlar’

ETHA’ya konuyan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak da, “Bu tür provokatif olaylarla özünde siyasal sonuçlar doğurmak istiyorlar” dedi. Kışanak, saldırının PKK'nin eylemsizlik sürecinin sona ermesine birkaç gün kala yaşanmasının tesadüf olmadığına dikkat çekti. Kışanak şöyle dedi: “Öyle görünüyor ki, bu ülkede birileri çok açık bir şekilde silahların susmasını istemiyor. Biz çağrı yaptık bir taraf elini tetikten çekti. Kalıcı hale dönüşmesi için gerçek anlamda bir çatışmasızlık haline dönüşmesi için herkes arayış ve çabalarını sürdürüyor. Böyle bir zamanda çok açık bir şekilde PKK'ye mal edilmek üzere bir provokasyon tezgahlanmış. Olay yerinde bulunan askeri mühimmat ve poşetleri, seri numaraları ile ilgili, haberler, fotoğraflar, video kayıtları yayınlandı. Ortaya çıkan tüm mühimmatın askeri mühimmat olduğu çok açık bir şekilde ortaya çıktı” dedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ise Hakkari’deki mayın patlamasının TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu tarafından araştırılmasını istedi.

Cenaze yürüyüşüne saldırı

Hakkari'de dün yaşanan saldırı sonrasında bugün esnaflar kepenklerini açmadı. Patlamada yaşamını yitiren Eşref Gür'ün cenazesini alarak mezarlığa doğru yürüyüşe geçen kitleye polis gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırıda bulundu. Kitle, polis saldırısına taşlarla karşılık verince, çatışma başladı.


atılım

__________________
Kavganın ortasında yapayalnız kalsan da
Yılgınlığa kapılıp köreltme yüreğini
Sen tarihin oğlusun yaşadın onbin yıldır
Yitirip inancını kaybetme direncini

Spartaküs`ün köle ordusunda neferdin
Paris barikatında umut oldun direndin
Afrika`da zenciydin, Panço Villa`yla köylü
Ernesto`yla Castro`nun bağımsız Küba düşü...
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Selami üyemize tesekkür ettiler
IZA (17-09-2010), Lavinia (17-09-2010), Sisi (18-09-2010)
Eski 17-09-2010, 12:29   #2
Onursal Dost
Lavinia - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 35
Mesajlar: 696
Tesekkür: 958
563 mesajina 5000 kez tesekkür edildi
 Lavinia isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

yazik cok yazik..

  Alıntı ile Cevapla
Eski 17-09-2010, 12:44   #3
Dost
..demet.. - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2007
Bulunduğu Yer: ankara
Yaş: 36
Mesajlar: 167
Tesekkür: 53
42 mesajina 73 kez tesekkür edildi
 ..demet.. isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Acı .. Herşey gözler önündeyken kimsenin birşey yapamıyor olması çok acı..
RTE de çıkmış adnan menderesine şiirler okusun.. Erdal Erenlere timsah gözyaşları dökerken ona kananlara da ayrıyeten acıyorum..

  Alıntı ile Cevapla
Eski 17-09-2010, 23:38   #4
IZA
Onursal Dost
IZA - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2007
Bulunduğu Yer: Kizlarimin yanindayim en degerli varliklarim
Yaş: 47
Mesajlar: 832
Tesekkür: 704
507 mesajina 1243 kez tesekkür edildi
 IZA isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Hala kabul etmiyolar ama T.c ordusunun yaptigini...Yok neymis öylesine oraya o çantayi koymuslar ordunun üzerine atmak için ama yemedi tabi köylü...

Ne olacak bu türkiyenin hali anlamadim gitti yazik çok yazik ne desek bos...Eline saglik selami dost

__________________
мυтℓυ єтмι¢єкѕєη мєѕgυℓ∂є єтмι¢єкѕιη, νє∂αℓαя кσуѕα∂α вαzєη gιтмєк gєяєкιя...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
‘iyi, belli, çocuklar’, fail


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:53 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1