Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 07-02-2007, 16:10   #1
Onursal Dost
Serhad - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Yaş: 40
Mesajlar: 1,387
Tesekkür: 4294967295
63 mesajina 141 kez tesekkür edildi
 Serhad isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı 'Büyük abi' JİTEM'ci çıktı

'Büyük abi' JİTEM'ci çıktı
siteadi.com - 'Büyük abi' JİTEM'ci çıktı
07 Subat 2007 Hrant Dink’in katledilmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Tetikçi Ogün Samast’ın iki basamak üstündeki isim olan Erhan Tuncel’in JİTEM’e çalıştığı açıklandı. Açıklamayı yapan İstihbarat Daire Başkanı





Hrant Dink cinayetinde azmettirici olduğu iddia edilen ‘muhbir’ Erhan Tuncel’in JİTEM ile çalıştığı ortaya çıktı. İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in, mülkiye başmüfettişlerine Tuncel’in JİTEM’e çalıştığı için ‘muhbirlikten’ atıldığını söylediği bildirildi. Başından beri adı gündemde olan JİTEM kurucusu Veli Küçük’e halen dokunulmazken; cinayet soruşturmasının İstanbul ayağı da bir şube müdürünün görevden alınmasıyla atlatıldı.

Trabzon’da incelemelerini tamamlayan mülkiye başmüfettişlerinden ikisi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde, ikisi de Ankara’da bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda Hrant Dink cinayetini araştırıyor. İstihbarat’taki Yasin Hayal ve grubuna ilişkin yapılan tüm çalışmaları inceleyen müfettişler Y.İ.E (Yardımcı İstihbarat Elemanı) olarak kayda giren ve olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen Erhan Tuncel’e ilişkin kayıtları da mercek altına aldı.

Akyürek anlattı

Tuncel’in halen İstihbarat Daire Başkanı olan, eski Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek tarafından ‘muhbir’ yapıldığı anlaşılırken, 2006 yılının Eylül sonuna kadar da çalıştığı belirlendi. Aynı tarihe kadar Tuncel’in irtibatlı olduğu Yasin Hayal ve beraberindekilerin telefonlarının 3 aylık süreçte dinlendiğini anlayan müfettişler, Akyürek’e ilk olarak Tuncel’e ne kadar para aktarıldığını ve karşılığında ne tip bilgiler alındığı sordu. Akyürek ve bu kişiye zaman zaman gerek Trabzon Emniyet Müdürlüğü döneminde gerekse, İstihbarat Daire Başkanlığı döneminde yüklü rakamlar olmamakla beraber para verildiğini doğrularken, “Ancak Eylül sonunda bunu kestik” dedi.

‘JİTEM’e geçti attık’

Tuncel’den alınan bilgilerin sürekli olarak resmi kaynaktan yetkili mercilere aktarıldığını ifade eden Akyürek’e başmüfettişler, “Eylül 2006 sonunda muhbirlikten neden attınız” diye sordu. Akyürek, bu kişinin son dönemde düzenli görüşmelere gelmediğine dikkat çekerek, “Görüşmelerde de artık eskisi gibi ciddi bilgiler vermemeye başlayınca şüphelendik. Ardında da telefon trafiğini inceleme aldık. Aldığımız bilginin tamamı jandarma istihbarat çıkınca görevine son verdik” dedi. Bir süre Tuncel’in her iki istihbarat kuruluşunu da idare etmeye çalıştığının altını çizen Akyürek, “Atıldıktan sonra Trabzon’daki istihbaratçı arkadaşlara (Onlar daha iyi ücret ödüyor) gerekçesiyle böyle yaptığını söylemiş. Bizimkilerde yapılan telefon incelemesinde kullandığı numaranın aradığı telefon numaralarının yüzde 70’nin JİTEM’e ait olduğunu bildirdiler” dedi. Müfettişlere, “Polis istihbarat yönetmeliği”ni de hatırlatan Akyürek, “Bizde bir başka istihbarat kurumu tarafından kullandığı anlaşılan elamanın işine son verilir” dedi.

İstanbul’da ilk görevden alma

Gazeteci Hrant Dink cinayetiyle ilgili Trabzon’un ardından İstanbul’da da ilk görevden alma, önceki gün gerçekleşti. İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, görevden alındı. Görevden alınma gerekçesi, Trabzon’dan gelen ihbarın değerlendirilmemesi olarak açıklandı. Ancak, bu görevden almayla İstanbul Emniyet Müdür Celalettin Cerrah’ın yerinin muhafaza edildiği belirtiliyor.

Veli Küçük sorgulanacak mı?

Hrant Dink cinayetiyle tekrar gündeme gelen JİTEM kurucularından emekli general Veli Küçük’ün halen ifadesine başvurulabilmiş değil. Danıştay saldırısını yapan Alparslan Arslan’ı azmettiren eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin’le saldırı öncesi telefon görüşmeleri yaptığı belgelenen Küçük’ün son olarak Arslan’la birlikte çekilen fotoğrafları yayınlandı. Azadiya Welat, ardından Gündem gazetesinde yayınlanan fotoğraflar Velik Küçük tarafından ‘fotomontaj’ denilerek inkar edildi. Ancak, Gündem gazetesi dünkü sayısında fotoğrafın fotomontaj olmadığını yeni fotoğraflarla belgeledi. Hrant Dink’in Veli Küçük tarafından tehdit aldıktan sonra çevresine kaygılarını ilettiği, Küçük’ün Karadeniz ve Azerbaycan faaliyetleriyle, JİTEM örgütlenmesi bilinmesine rağmen Küçük’e dokunulamıyor. Erhan Tuncel’in JİTEM’e çalıştığının ortaya çıkmasının ardından gözler bir kez daha JİTEM ve Veli Küçük’e çevrildi. Bilindiği gibi JİTEM, ‘haber elemanı’ olarak tanımladığı Veysel Ateş’e 9 Kasım 2005’te Şemdinli’deki Umut Kitabevine bomba da attırmıştı.

İkinci kaset de çıktı

Öte yandan Hrant Dink’in cinayetinin ardından tetikçi Ogün Samast’ın yakalandığı Samsun’da polis ve jandarma ile birlikte kameraya alınan görüntülerin ardından ikinci bir skandal kaset daha ortaya çıktı. İlk kasette katil zanlısı ile fotoğraf çektiren devlet güçleri, ikinci kasette Samast ile oldukça samimi görünüyor. Devlet güçleri, sohbet ettikleri Samast’ı yine bir kahraman gibi ağırlıyor. Konuşmalarda gözaltındaki Samast’a cinayeti nasıl ve neden işlediği gibi sorular da yöneltiliyor; ancak, Samast’ın işlediği cinayeti ödüllendirici/övücü bazı nitelemelerde bulunuluyor.

HABER MERKEZİ

YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

__________________
bazı çocukların kalbinde yitirdiğim gibi
birçok kere yitirdim denizde kendimi
gidiyorum aramaya, suyu bilmeden
beni çürütecek, ışık yüklü ölümleri.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 07-02-2007, 16:29   #2
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: Tut Ki Kartanesiyim Ben
Mesajlar: 6
Tesekkür: 0
0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
 Dino-Amed isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

valla biz neyin ne oldugunu biliyoruz ama onlar kabul etmmiyor deve kuşu gibi kafalarini kuma gömmüşler !

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
abi, büyük, çıktı, jİtemci


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:38 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1