Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 07-10-2012, 19:00   #1
Admin
MEHMETDOST - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Bulunduğu Yer: Defne / Hatay
Yaş: 54
Mesajlar: 19,973
Tesekkür: 7377
2691 mesajina 33648 kez tesekkür edildi
 MEHMETDOST isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Ankara'da "eşit yurttaşlık" için onbinler yürüdü


siteadi.com - Ankara'da "eşit yurttaşlık" için onbinler yürüdü

Ankara'da bugün "Laik ve Demokratik Türkiye için Eşit Yurttaşlık Mitingi” için on binlerce insan bir araya geldi. Sol haber yürüuüşteki tüm detayları saat saat aktardı. İşte o haber:

Güncelleme 13:41

Mitingde konuşmalar sona erdi. Miting Arif Sağ ve Musa Eroğlu'nun konseriyle devam ediyor.

Güncelleme: 13:15

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, ülkenin üzerinde kara bulutlar dolaştığını ve Ortadoğu'da emperyalizmin uşaklığının yapıldığını dile getirdi. Bugün padişahlık özentiliği içinde olanların bunun bedelini ödeyeceğini belirten Özel, AKP'nin her seferinde Alevi düşmanı politikalar yürüttüğünü dile getirdi.



Güncelleme: 12:58

Tahmaz Suriye'ye karşı saldırgan bir tutum izleyen AKP'ye tepki göstererek, "Suriye ile savaşmak istiyorlar, savaş çıkarsa hangi milletvekilinin oğlu gidecek. Böyle bir savaşta yer almak istemiyoruz. Yurtta barış, cihanda barış istiyoruz" dedi.

Güncelleme: 12:45

Alevi Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hüsniye Takmaz, ilk olarak kürsüye çıkarak konuşmasına başladı. AKP’nin kendisi gibi düşünmeyen tüm yurttaşlara saldırdığını belirtirken, bu alanda bir araya gelen binlerle artık kimsenin öteki olmasına izin vermeyeceklerini ilan ettiklerini söyledi.

Türkiye’de tek inançlı ve tek mezhepçi bakış açısının alıp başını gittiğini vurgulayan Takmaz, bunun Türkiye’ye yakışmadığını, Türkiye’de tek tip insan yetiştirilmek istendiğini ifade etti. 4+4+4 eğitim sistemi ile tek tip insan yetiştirilmek istendiğini vurgulayan Takmaz, AKP'nin kadın düşmanı politikalarına da tepki gösterdi.

Güncelleme 12:40

Mitingde AKP'nin Suriye politikasına karşı yoğun tepki gösteriliyor. Kitle tepkisini "AKP elini Suriye'den çek", "savaşa geçit vermeyeceğiz", "katil ABD işbirlikçi AKP" sloganlarıyla dile getirmekte.

Mitinge katılnlar arasında TKP, ÖDP, Halkevleri, ESP, BDSP, DHF, SDP, Kaldıraç, Partizan, BDP, CHP ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği bulunmakta.

Kürsüden yapılan anonsa göre miting alanında 155 bin kişi bulunduğu öğrenildi.

Alevi Dernekleri Federasyonu ve Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından çağrısı yapılan "Laik ve Demokratik Türkiye için Eşit Yurttaşlık Mitingi” için Ankara'da bugün onbinlerde insan bir araya geldi.

Katılımın oldukça fazla olduğu görülüyor. Sabahtan itibaren Ulus'taki tren garı önünde toplanmaya başlayan kitle, gar önündeki alana sığmadığı için yürüyüş erken başladı. Sıhhiye Meydanı'na ulaşan kitlenen alana girişi devam ediyor. (soL - Ankara)

Odatv.com

__________________
Bizim paşa gönlümüzden çıkmış paylaşıyoruz kıymet bilmeyenler UTANSIN!!
‐----------‐-----‐---------‐-----
Seni her halinle niye seveyim?FENERBAHÇEmisin sen.
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi MEHMETDOST üyemize tesekkür ettiler
Aydındost (07-10-2012), sinan (10-10-2012)
Eski 15-10-2012, 20:31   #2
YOL
Dost
YOL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Bulunduğu Yer: Koordinat düzlemi dışında
Mesajlar: 227
Tesekkür: 189
115 mesajina 476 kez tesekkür edildi
 YOL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Murtaza Demir: Medya, Alevilerin “Laik, Demokratik Türkiye” Mitingini Sansürledi!

Ey ülkemin iktidara ‘ilişmiş’ zavallı medyası; Cnntürk, NTV ve Habertürk’ün değerli haber müdürleri; haber olmak için padişahtan izin almak, ya da alanlarda şiddet mi kullanmak gerek?

Sadece siz değil elbette, ulusal medya olarak hepiniz ağızbirliği etmişçesine, bizi de taleplerimizi de, amacımızı da görmediniz…

Tıpkı AİHM kararlarını uygulamaya koymayan devlet gibi, cemevimize ‘ibadethane’ demekten kaçan yargı gibi, en temel insan haklarımızı dahi teslim etmeyen yasama organı gibi… Siz, sadece görmezden gelmekle kalmadınız, hiç sıkılmadan yüzellibinden fazla olan katılım sayısını onbeşbine düşürdünüz. Kitle gerçeğini, taşradan gelen beşyüz otobüsü, (yirmibeşbin kişi) mitingin mesajlarını değil, mitingle ilgisi olmayan, kim olduğu dahi bilinmeyen marjinal bir grupla polis arasında geçen kavgayı öne çıkararak, Alevi-Bektaşileri, solcu ve demokrat musahiplerini töhmet altında bırakıp, istemlerini sansürlediniz!

Oysa önceki yıllarda yapılan üç büyük mitingi, günler öncesinden duyurmaya başlamış, canlı olarak yayınlamış, ufak tefek olumsuzlukları değil, mitingin mesajını öne çıkarmıştınız…

Ne değişti; ‘ülkenin yüz akı ve demokrasinin güvencesi olan muhalifler, Ankara’da bir araya gelerek; demokrasi, laiklik ve AİHM kararlarının uygulanmasını istediler, gerici eğitime ve SAVAŞA HAYIR’ dediler, ‘4+4+4 gericiliğini kınadılar, eşitlik istediler’ demekten neden korktunuz? Kulaklarınıza, çıkarınıza halel geleceği mi fısıldandı? Bu yüzden mi mağdur ve mazlumun değil, zalimin yanında durdunuz?

Yazıklar olsun!

Şimdi artık, mağduriyetimize çanak tutanlara medya da eklenmiş oldu. Medyanın da “ötekisi” olduk. Umudumuz azalırken, korkularımız, gelecek kaygımız, yalnızlık duygumuz çoğaldı…

Başbakan, bakan, MİT, polis ya da başka bir muktedir mi talimat verdi; bir işgüzarlık, oto sansür mü söz konusu? Yoksa yaranma, gönüllü yağdanlık olma duygusu mu bilmiyorum! Bildiğim ve gördüğüm bişey varsa o da şu; medya biraz sıkışınca, ne demokrasi, hak, hukuk dinliyor, ne de “parlamenter rejimin dördüncü gücü” olduğu gerçeğini anımsıyor. Varsa yoksa patrona yaranmak ve “padişahım çok yaşa” korosuna eklemlenmek…


Kürsünün Opera yönü

İşgale uğramış ülkenin müstemleke basını gibi…

Oysa biz sorumlular, miting hazırlığı yaparken ne çok mutluyduk. Binlerce insan, her birimiz, yurdun her bir yerinde gece gündüz çalışmış, medyanın görmek istememsine, tek bir haber yapmamasına karşın, yüzbinleri alana çekmeyi başarmıştık. Padişahlık rüyası görenlere, savaş çığırtkanlarına, sömürge valiliğini zımni kabullenenlere, mezhep devleti maceracılarına karşı gücümüzü, irademizi ve sesimizi birleştirerek, bu karabasana güçlü bir protestoyla “HAYIR!” demeyi ve topluma umut aşılamayı öngörmüştük.

Diyorduk ki, “mitingin duyurusuna yardımcı olmadılar ama yüzbinleri alana toplayınca nasıl olsa görürler, görmek zorunda kalırlar.” Bu umutla ne gece dedik, ne gündüz, çalıştık, çalıştık… Ama heyhat! ‘Özgür’ basınımızın defansını aşmak ne mümkün…

Sendikalar dağıtılmış, işçiler, iktidar yandaşı taşeronlar tarafından köleleştirilmiş, demokratik kitle örgütleri, meslek örgütleri, siyasi partiler susturulmuş, “memleketin bütün kaleleri zapt edilmiş” geriye, zalimin karşısında baş eğmeyen, bu yüzden de mağdur ve mazlum durumunda olan bizler kalmıştık.

Mağdur, mazlum, karamsar kesimlerin-anlayışların kurumlarını tek tek ziyaret ettik… “Solcular, emekçiler, demokratlar, Atatürkçüler, laikler, canlar, kardeşler, çağdaş yaşamaktan yana olan liberaller; gelin bu ülkede padişahlığa, Osmanlıcılığa, mezhepçiliğe, El Kaidecilere, Selefi canilerine, Suriyeli aşağılık beslemelere yer olmadığını birlikte haykıralım! Öyle bir haykıralım ki, sesimiz Ankara’yı geçip, taa Waşington’dan duyulsun” dedik.


Kürsünün Necatibey Caddesi yönü

“Haydin” dedik, haydin! “Gazeteciler, öğrenciler, cezalarının ne olduğu dahi bilinmeyen muhalifler, hırsızlığa, yolsuzluğa karşı çıkan düşünür ve yazarlar hapiste… Ülke bir mezhep savaşının ve bölünmenin eşiğinde… Demokrasi, laiklik, cumhuriyet değerleri işlemez durumda. Yasama, yürütme, yargı kralın yetkisinde…” dedik. Mütevazı olanaklarımızı bir araya getirip, kıt kanaat, hatta olmayan bütçemizden koca bir demokratik eylem çıkardık. “Haydi, alanlara” dedik; koca koca adamlar, günlerce bildiri dağıttık, afiş astık!


Kürsünün Kızılay yönü

Bu ilkel yaşam milletimize, birikimine ve çağdaş dünya standartlarına yakışmıyor. “Bir güçlü ses verelim ki, ‘tamam bitti, bundan sonrası şeriat devleti; yeniden 7. yüzyıla, Muaviye dönemine döndük’ diyerek umudunu kaybedenler, bu ülkenin laik, demokratik birikimine ve dinamiklerine olan güvenlerini yeniden kazansınlar” dedik…

Ey ülkemin iktidara ‘ilişmiş’ zavallı medyası;

Geçmişinde Sabahattin Ali’ler, Uğur Mumcu’lar, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, A. Taner Kışlalı ve gazetecilik uğruna serini veren daha nice yiğit gazetecinin olduğu mirasyediler… Sizler, bu gerçeği görmek yerine “höt” diyenden korktunuz, pıtsınız, kaçtınız ve mitinge polis muhabirlerini göndererek, polisin ağzından verdiniz.

Medya denilen güç, bu kadar çıkarcı ve ödlek olursa, o medyanın ülkesi, halkı ve yönetenleri de işte böyle “şekil A’daki gibi” olur!

İbreti âlem için yukarıya, kürsüden çekilmiş üç resim koydum. Ayrı yönleri gösteriyor. Fakat sıcaktan ve konuşmaların uzunluğundan bunalıp kürsü arkasındaki parkta gölgelenen yaklaşık yirmibin insan bu resimlerde görünmüyor. Meydan, Kızılay yönünden Orduevine, oradan Necatibey Caddesinin ağzına, oradan Ankara Adliyesi yanında bulunan DDY köprüsüne değin hınca hınç dolu…

Ne diyeyim, salt iktidarın nimetinden değil, biraz da insanlıktan ve gazetecilik aşkından nasiplenseydiniz!

11.10.2012

Murtaza DEMİR

Alevi-Bektaşi Federasyonu (ABF) Örgütlenme Sekreteri

Odatv.com

http://www.odatv.com/n.php?n=medya-alevilerin-laik-demokratik-turkiye-mitingini-sansurledi--1110121200





__________________
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi YOL üyemize tesekkür ettiler
MEHMETDOST (15-10-2012)
Cevapla

Tags
ankarada, eşit yurttaşlık, için, onbinler, yürüdü


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:47 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1