Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 02-05-2007, 14:39   #1
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Baykal’dan DSP’ye: Gelin bize katılın

ANKARA (02.05.2007)- CHP lideri Baykal, Tandoğan ve Çağlayan mitinglerinde “birleşin” yönünde gelen taleplerin solun önüne birleşme konusunu bir zorunluluk olarak getirdiğini söyledi. DSP yönetimine CHP’ye katılma teklifinde bulunan Baykal, “Ecevit bizim ortak simgemizdir. CHP ile DSP’nin bütünleşmesi önünde hiçbir engel yoktur” dedi.
siteadi.com - Baykal’dan DSP’ye: Gelin bize katılın
Partisinin Meclis grubunda konuşan Baykal, solun birleşmesi tartışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, DSP ile birleşmeyi gündemlerine aldıklarını açıkladı. Baykal, Bülent Ecevit’in 12 Eylül sonrası yaşanan siyasi dağınıklık nedeniyle DSP’yi kurduğunu, ancak kendilerini Atatürk’ün kurucusu olduğu CHP’yi yaşatma konusunda ısrarla davranmaları nedeniyle yollarının ayrıldığını, bu ayrılığın siyasi görüş ayrılıklarından kaynaklanmadığını savundu.

‘ECEVİT ORTAK DEĞER’

Siyasete girişinin Ecevit’in ısrarı nedeniyle gerçekleştiğini ifade eden Baykal, Ecevit’in örnek teşkil edecek bir siyasi kişilik olduğunu vurguladı. Baykal, Ecevit’in CHP’de Genel Başkanlık, Başbakanlık yapması nedeniyle DSP ile CHP arasında “ortak bir değer” olduğunu söyledi, Baykal sözlerine şöyle devam etti:

“DSP’nin bizim için özel bir yeri vardır. Ecevit hem DSP'de hem CHP'de görev yapmıştır. Bizim ortak simgemizdir. Ahlakı ve vatanseverliği ile hepimizin daima zihninde gönlünde özel bir yeri vardır. Ben siyasete Ecevit'in zorlaması ile başladım. 12 Eylül sonrası yaşanan dağınıklığı bitirmeliyiz. CHP'nin Atatürk'ün partisi olduğu ve kapatılamaz bir parti olduğu 12 Eylül sonrası ispatlanmıştır. Her zaman Cumhuriyetin savunucusu olan partimiz her zaman tarihine yakışan bir parti olduğunu kanıtlamıştır.

‘MİLLETVEKİLİ PAZARLIĞI YAPMAYIZ’

CHP'nin DSP ile bütünleşmesinin önünde hiç bir engelin olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ayrışmanın bir anlamı yoktur. Ecevit ortak noktamızdır. Ecevit örnek bir siyaset adamı olduğunu kanıtlamıştır. Ecevit'i gelecek kuşaklara aktarmak örnek bir lider olarak aktarmak istiyoruz. Bunu biz DSP'li arkadaşlarımızla yapmak istiyoruz. Bunu sebebi DSP'nin seçimde aldığı yüzde 1.5'luk oyu ve var olduğu iddia edilen parası için değildir. Nihai kalıcı bir birleşme istiyoruz. Seçime yönelik bir pazarlık anlaşması değil iyi günde kötü güne kucak kucağa olacağımız bir birleşme istiyoruz. Gelin bütünleşelim. Gelin arkadaşlar toplanım bu konuda gerekli adımı atalım.”

‘ECEVİT VAKFI KURULSUN’

Baykal, genel seçimlere kadar her iki partinin de kurultaylarını toplayarak bir an önce bütünleşme için karar almasını istedi. Seçimlere dönük milletvekilli pazarlığı yapmaktansa miting meydanlarında “birleşin” çağrılarının gereğini yapmayı tercih ettiklerini ifade eden Baykal, CHP olarak DSP yöneticilerine parti yönetimlerinde yer vermeye hazır olduklarını söyledi. Baykal, DSP’nin sahip olduğu parayla ilgili olarak da DSP yöneticilerinin Ecevit adına bir vakıf kurarak, çalışmalarını bağımsız bir şekilde sürdürebileceğini de kaydetti.


Geç kalınmış bir adım oldu...

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 02-05-2007, 14:47   #2
Dost
mnoocalan - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Bulunduğu Yer: ANKARA
Yaş: 48
Mesajlar: 4,240
Tesekkür: 87
113 mesajina 198 kez tesekkür edildi
 mnoocalan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

ben artık inanmıyorum yok kardeşim bizimkilerdede iş yok biri birine gelin birleşelim diyor diğeri diğerine benim çatım altında birleşelim ben gelmem diyor bu nasıl iştir anlayamadım bir şeylerden fedakarlık yapma zamanı birazda ödün vermek gerek

__________________
Kayıp kentin güzel insanı
Rüzgar esermi sizin oralarda?
Ve
Umut türküsü söylenirmi
Sevda misali?
Yada buradan sesimiz duyulurmu
Bir SELAM desek dosta...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
baykal’dan, bize, dsp’ye, gelin, katılın


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:22 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1