Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar > Köse Yazilari
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Like Tree1Likes
  • 1 Post By Sürgün*25
Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 24-06-2013, 04:19   #1
Dost
Sürgün*25 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2012
Bulunduğu Yer: Paris
Yaş: 67
Mesajlar: 784
Tesekkür: 752
174 mesajina 255 kez tesekkür edildi
 Sürgün*25 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Sivas Madimak Katliaminin 20 yili anma mitingi Kadikôy Mingi

Aleviler: Sivas'ı unutmadık, unutmayacağız


Madımak Katliamı’nın 20. yıl dönümü nedeniyle binlerce Alevi Kadıköy Meydanı’nda “Unutmayacağız, unutturmayacağız” sloganıyla miting yaptı.
Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Federasyonu’nun çağrısıyla Haydarpaşa Numune Hastanesi, Tepe Natilius ve Söğütlüçeşme’den meydana yürüyen binler, “Sivas’ı unutma, unutturma” sloganı attı.
Mitinge büyük küçük her yaştan insan katıldı. Miting programı katliamda yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlerken, ölenlerin isimleri sırayla okundu.
Ellerde “Devlet inançları tarif edemez”, “İnanca saygı, düşünceye özgürlük”, “Ferman padişahın olsa da her ampulün bir süresi var” dövizleri taşıyan Aleviler, hükümetin inanç ve düşünce özgürlüğü önündeki engellere tepki gösterdi.

GEZİ PARKINA DESTEK

Mitingde, Madımak katliamının yanı sıra tüm yurda yayılan Gezi Parkı eylemlerinde yaşanan polis şiddetine de tepki gösterildi. Miting alanına giren kortejlerden sürekli olarak “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları yükselirken, alanda da binler yüzünü Taksim’e dönerek ‘durma’ eylemi gerçekleştirdi. Yine miting boyunca Kadıköy Meydanı’ndan sürekli olarak “Tayyip istifa” sloganları yankılandı.
KİBRİSTAN’A KAPILANIN SONU KABRİSTAN
Burada konuşan Pir Sultan Abdal Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Bülbül, “Hep birlikte bir tarihi yaşıyoruz. Bir halk deyimi vardır. ‘Kibristan’a kapılanın sonu kabristan olur. Biz siyasetin bu kadar merkezileştiği, bu kadar tekleştiği bir dönem görmedik. Başbakan yine teklemeye başladı. Tek mezhep, tek din, tek dil, tek ırk ve giderek tek adam diyor. Biz bunlardan hiçbir tanesini kabul etmiyoruz” sözleriyle Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi.
Aleviler’in yüzyıllardır devlet şiddetine maruz kaldığını vurgulayan Bülbül, AKP iktidarı döneminde de yok sayma, asimilasyon, baskıcı politikaların devam ettiğine dikkat çekti. Son olarak 3. Köprüye Yavuz Sultan Selim’in adının verildiğini vurgulayan Bülbül, köprünün ismiyle uğraşmaktan çevreye ve ekoloji verecek zararı geri plana atmak zorunda kaldıklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı’nın köprünün ismiyle yaptığı açıklamaya da cevap veren Bülbül, “İlla isim verecekseniz Sivas’ta bulunan üniversitenin adı Pir Sultan olsun. Tunceli ismi askeri operasyon ismidir. Adı Dersim olsun. Alevi, Ermeni, Süryani, Türk, Kürt bütün katliama mazruz kalan ve ötelişetirilenler için hakikatleri araştırma komisyonu kurulsun ve maddi ve manevi özür dilensin” diye konuştu.

TOPLUMUN ÖTEKİLEŞTİRİLENLERİ BİRLEŞSİN

AKP’nin Suriye Başkanı Beşar Esad’a katliamcı derken asıl katliamı kendi halkına yaptığını ifade eden Bülbül, “Ortadoğu’da yeni bir proje uygulanıyor. Erdoğan her yere müdahale ediyor. Bu yeni Osmanlıcılık” diye konuştu. Hükümetin bu şekilde Kürt sorununu nasıl çözeceğini soran Bülbül, özgür, eşit, barış dolu bir yaşam için toplumun tüm muhalif kesimlerinin seçimler öncesi birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. Bülbül, kadın, erkek, genç yaşlı tüm Alevileri inancına sahip çıkmaya ve 2 Temmuzda Madımak Oteli önünde yapılacak anma etkinliğine çağırdı.
YÜZBİNLER ALANDA OLMAYA DEVAM EDECEK
Bülbül’ün konuşmasının ardından direniştekİ Hava-İş işçileri “Direne direne kazanacağız” sloganıyla sahneye çıktı. Ardından Taksim Dayanışması adına TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Osman Öztürk söz aldı. Gezi Parkı eylemleriyle bir kıvılcım çakıldığını söyleyen Öztürk, yüzbinlerce insanın AKP’nin baskıcı politikalarına ‘dur’ demek için sokağa çıktığını söyledi. Dayanışma olarak hükümetle görüştüklerini ancak taleplerine bir yanıt alamadıklarını vurgulayan Öztürk, “Taleplerini sokakta haykıranlar şiddet ve gözaltılarla susturulmak isteniyor” diye tepki gösterdi. Tüm baskılara rağmen halkın taleplerini haykırmaya devam edeceğini vurgulayan Öztürk, talepler yerine getirilmeden, polis şiddetinin hesabı sorulmadan meydanları boşaltmayacaklarını söyledi. Yine hükümetin, talepleri görmek yerine sendikaları, siyasi partileri, meslek odalarını, kitle örgütlerini hedef göstermeye ve polis şiddetine devam ettiğini de aktaran Öztürk, “Çevre dostu ve barışçıl bir direnişte daha iyi ve kardeşçe bir yaşam için sokağa çıkan Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş ve Abdullah Cömert şiddetin kurbanı oldular” diye tepki gösterdi.

Mitinge, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nin yanı sıra, İstanbul’daki Alevi örgütlerinin yanı sıra, HDK İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Taksim Dayanışması, KESK, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ve direnişteki Hava-İş üyesi THY işçileri, TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Osman Öztürk, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, EMEP, CHP, BDP, ÖDP, TKP, Antikapitalist Müslümanlar gibi demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler de katıldı.



(İstanbul/EVRENSEL)
Eda Yıldırım

Benzer Konular
    sibel_58 likes this.
    __________________


    Kapansin El Kapilari, Bir Daha Acilmasin ! Yok Edin; insanin insana Kullugunu, Bu Davet Bizim...
      Alıntı ile Cevapla
    Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Sürgün*25 üyemize tesekkür ettiler
    ipek damla (24-06-2013), MEHMETDOST (02-07-2013), sibel_58 (26-06-2013)
    Cevapla

    Tags
    anma, kadikôy, katliaminin, madimak, mingi, mitingi, sivas, yili


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:09 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1