Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Program Anlatimi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

 
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 24-08-2009, 14:23   #1
Dost
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Yaş: 50
Mesajlar: 1,485
Tesekkür: 1366
808 mesajina 26427 kez tesekkür edildi
 Abudeniz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Bilgisayarı Uzaktan Kontrol Etmek

Dilediğiniz her yerden bilgisayarınızı yönetmek ister misiniz? Port yönlendirme, modem ayarlama gibi saçmalıklara da artık ihtiyacınız yok. İşte en güvenli uzaktan yönetim sistemi.
siteadi.com - Bilgisayarı Uzaktan Kontrol Etmek
Her ne kadar taşınabilir cihazlar oldukça gelişmiş olsa da, masaüstü bilgisayarınızın performansını ve işlem gücünü yanınızda taşımanız her zaman mümkün olmuyor.

O zaman yapmanız gereken tek şey, çok güçlü olan veya yanınızda taşıyamayacağınız kadar önemli olan verilerinize uzaktan güvenli bir şekilde erişmek.

Teknik Destek İçin Çok Önemli

Bilgisayarı Uzaktan Kontrol Etmek 24 Ağustos 2009 02:14 Dilediğiniz her yerden bilgisayarınızı yönetmek ister misiniz? Port yönlendirme, modem ayarlama gibi saçmalıklara da artık ihtiyacınız yok. İşte en güvenli uzaktan yönetim sistemi.

Her ne kadar taşınabilir cihazlar oldukça gelişmiş olsa da, masaüstü bilgisayarınızın performansını ve işlem gücünü yanınızda taşımanız her zaman mümkün olmuyor.

O zaman yapmanız gereken tek şey, çok güçlü olan veya yanınızda taşıyamayacağınız kadar önemli olan verilerinize uzaktan güvenli bir şekilde erişmek.

Teknik Destek İçin Çok Önemli



Sadece verilere ve işlem gücüne erişmenin değil, aynı zamanda teknik destek konusunda da uzaktan yönetim oldukça önemli bir çözüm.

Hem ofiste hem de evde yaşanan teknik bir sorunu, uzmana telefonda anlatma işkencesi yerine, bilgisayarınızı emin ellere teslim etmek, size çok daha fazla zaman kazandıracaktır.

Bu yazıda bilgisayarınızı uzaktan nasıl yöneteceğinizi anlatıyor olacağız.

TeamViewer
Uzaktan erişim yazılımlarının sayısı epey fazla olsa da bizim tercihimiz, TeamViewer'dan yana oldu. Aslına bakarsanız, Windows işletim sistemi ile beraber gelen Uzak Masaüstü Bağlantısı bile bazı zamanlarda çözüm olabiliyor. Ancak ihtiyaçlar yeniden gözden geçirildiği zaman TeamViewer, rakiplerini geride bırakıyor.

Türkçe arabirimi, ücretsiz olması, güvenlik duvarını aşabiliyor olması, modem üzerinde herhangi bir ayar gerektirmemesi, kurulum gerektirmeden web üzerinden de çalıştırılabiliyor olması gibi özelliklerinden dolayı, ShiftDelete.Net editörlerinin beğenisini kazandı.
Kurulum Nasıl Yapılıyor?

Yazılımın kurulum dosyasını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. Hem Windows hem de MAC uyumlu olan yazılımın sadece USB bellek üzerinden çalışan sürümü de bulunuyor.

Yazılımın 1.9 MB'lık kurulum dosyasını indirdikten sonra çalıştırdığınızda, kolay birkaç adımdan oluşan kurulum sihirbazı sizi karşılıyor.

Kurulumda sizlerle paylaşacağımız 2 nokta bulunuyor. Bunlardan ilki yazılımın hangi lisansını tercih edeceğiniz. Sadece kendi bilgisayarınızı uzaktan yönetmek ve ticari bir amaç gözetmeden kullanmak istiyorsanız, ilk adımı seçmenlisiniz.

Windows ile Otomatik Başlasın
Kurulum sırasında dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da yazılımın Windows ile beraber başlamasını sağlamak. Bunu tercih etmenizde fayda var.

Nedeni ise, uzaktan yönetmek istediğiniz bilgisayar yeniden başlatıldığında fiziksel müdahaleye de gerek olmadan işlemleri yapabiliyor olmanız.

Aksi halde birilerinin klavye başına geçip Windows hesabınıza giriş yapması veTeamViewer'ı çalıştırması gerekiyor. Bu da pek güvenli bir yöntem değil.

O nedenle ekran görüntüsünde olduğu gibi tercihinizi gerçekleştirin ve Windows hesabınıza ait bilgiyi girin.
İlk Bilgileriniz

Hem kullandığınız hem de uzaktan erişmek istediğiniz bilgisayara TeamViewer'ı başarılı bir şekilde kurdunuz. Şimdi sıra geldi, bu iki bilgisayarı nasıl haberleştireceğinize. Buna geçmeden önce size verilen bazı bilgileri açıklamakta fayda var.

Yazılımı başlattığınızda karşınıza gelen ekranda sol tarafta "ID" kısmı bulunuyor. Bu ID'yi, o anda kullanmakta olduğunuz bilgisayarın adı olarak düşünebilirsiniz. Hemen altında da yazılımı her yeni başlattığınızda değiştirilen geçici bir parola var.

Her seferinde bu parolayı kaydetmek istemiyorsanız, bu parolanın üzerine tıklayarak kalıcı bir parola da belirleyebilirsiniz. Kalıcı bir parolayı belirlemenizi öneriyoruz.

Aksi takdirde, sizin isteğiniz olmadan, uzaktaki bilgisayarın yeniden başlaması durumunda geçici yeni parolayı bilmediğiniz için maalesef erişiminiz olmayacak.
Yöneteceğiniz Bilgisayarın Kimlik Bilgileri


Kullandığınız bilgisayarın ID'sini biliyorsunuz. Asıl önemli olan şey, uzaktan erişmek istediğiniz bilgisayarın kimlik bilgisi. Bunun için IP adresi veya başka şeylerle uğraşmanıza hiç gerek yok.

Biraz önce olduğu gibi, uzaktan erişeceğiniz bilgisayara TeamViewer'ı kurduğunuzda verilen ID ve parolayı bilmeniz yeterli. Kendi bilgisayarınızda olduğu gibi, erişeceğiniz bilgisayarda da kalıcı parola oluşturmanızda fayda var.

Geçici parola kısmına dokunduğunuzda çıkan seçenekler arasından en alttakini seçtiğinizde, yukarıdaki gibi bir ekran sizi karşılıyor ve kalıcı parola belirliyorsunuz.

Şu anda her iki bilgisayara da TewmViewer kuruldu ve her iki bilgisayarın ID ve parolalarını biliyoruz. Bir sonraki adımda asıl operasyona geçebiliriz.
Uzaktan Erişmek için İlk Adım
TeamViewer'ı ilk başlattığınızda karşınıza gelen ekranın hemen sağ tarafındaki ID alanına, erişmek istediğiniz bilgisayarın ID'sini yazmanız yeterli. Bu kısmın altında bazı seçenekler olduğunu göreceksiniz. Şimdi bunların neler olduğuna bakalım.

Uzaktan bakım: Bilgisayarın kontrolünü tamamen sağlar. Anlık görüntü eşliğinde bilgisayarı kontrol edebilirsiniz.

Sunum: Kullanmakta olduğunuz bilgisayarın görüntüsünü karşı tarafa iletir ve sunum yapmanıza olanak sağlar.

Belge aktarımı: FTP yazılımlarından alışık olduğunuz bir ekranı karşınıza çıkarır. Görsel bir kontrol olmadan sadece dosya sistemlerini görürsünüz.

Uzaktaki bilgisayardan sadece dosya alacaksanız, kesinlikle bu seçeneği kullanmalısınız.

VPN: İki bilgisayar arasında özel bir ağ oluşturmanızı sağlar.

Şimdi "Uzaktan bakım" seçeneğini işaretleyerek, bilgisayara tam erişimi sağlayalım. Erişmek istediğiniz bilgisayarın ID'sini yazdıktan sonra "Ortağa bağlan" seçeneğine tıkladığınızda sizden bir parola isteyecektir.

Bu, erişeceğiniz bilgisayara TemViewer kurduktan sonra belirlediğiniz kalıcı paroladır. Girişten hemen sonra ise sizi bir ekran karşılayacaktır. Hem de tanıdık bir ekran. Uzaktaki masaüstünüz artık karşınızda.
Belge Aktarımı Nasıl Yapılıyor

Uzaktaki bilgisayarınızdan sadece dosya transferi yapacaksanız, görüntüye gerek kalmadan erişim sağlayabiliyorsunuz.

"Belge aktarımı" seçeneğine tıklayarak giriş yaptığınızda karşınıza gelen ekranda sağ taraftaki dosya sistemi, uzaktan eriştiğiniz bilgisayara ait olup, sol taraftaki ise kullanmakta olduğunuz bilgisayara aittir.

Bu alanda birden fazla dosya ve klasörü seçebiliyorsunuz. Seçim işleminden sonra hemen üst tarafta bulunan "Gönderin" veya "Kabul etmek" butonu ile dosya alışverişi yapabiliyorsunuz.
Diğer Avantajları ve İpuçları
TeamViewer'ın son sürümünü, ShiftDelete.Net ofisindeki bilgisayarımızda bulunan dosyalara erişmek ve video düzenleme gibi çok yüksek performans gerektiren işlemleri hızlıca yapmak için uzunca bir süredir kullanıyoruz. Yazılım, aynı zamanda Windows 7 ile de uyumlu.

Eğer yavaş bir bağlantınız varsa ve uzaktaki bilgisayarınızı görsel olarak yönetiyorsanız, hem görüntü kalitesini düşürebiliyor hem de uzaktaki bilgisayarın görsel efektlerini de kapatabiliyor.

Sizin için önemli olan, o bilgisayarı en hızlı şekilde kontrol edebilmek olduğundan dolayı görsel netlikten az da olsa feragat edebiliyor olmalısınız.

Uzaktan erişim sağladığınız bilgisayarlar arasında sohbet etme penceresi de bulunuyor. Bu sayede, iletişim konusunda da önemli bir avantaj elde edilmiş olunuyor. Bu özelliklerin çoğu, Windows ile beraber gelen uzaktan erişim aracında bulunmuyor.

Erişim seçeneklerini de düzenleyebiliyorsunuz. Dilerseniz, her işlem için onay vererek bilgisayarınıza ulaşılmasını da sağlayabiliyorsunuz.

Beyaz liste ve kara liste yaparak, bilgisayarınıza erişmesini istediğiniz kişiler dışında başka Teamviewer kullanıcılarının deneme yapmasına bile imkan tanımayabilirsiniz.


kaynak shiftdelete.net


TeamViewer'ı indirmek için buraya tıklayın.

__________________
,,,BiLmeyen Ne BiLsin Bizi, BiLenLere SeLam oLsun,,,
 
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Abudeniz üyemize tesekkür ettiler
Corumlu (23-03-2010), MEHMETDOST (20-04-2012), sinbas (06-07-2011)
Eski 24-08-2009, 17:06   #2
Dost
süleyman58 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2009
Bulunduğu Yer: İSTANBUL
Yaş: 39
Mesajlar: 577
Tesekkür: 69
171 mesajina 535 kez tesekkür edildi
 süleyman58 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

ewet bu mumkun bu programı kullanıyorum güzel

 
Eski 06-09-2009, 06:35   #3
Admin
MEHMETDOST - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Bulunduğu Yer: Defne / Hatay
Yaş: 54
Mesajlar: 19,980
Tesekkür: 7379
2694 mesajina 33665 kez tesekkür edildi
  MEHMETDOST isimli üye çevrimiçidir (Online)
Tanımlı yardım

sağol dost zaman ayırıp kurmama yardım edersen sevinirim

 
Eski 08-02-2010, 21:01   #4
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 1
Tesekkür: 0
0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
 Ruyagibi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

tskl arkadasim
elline saglik

 
Eski 27-02-2010, 20:16   #5
Dost
Ayşe - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Bulunduğu Yer: eskişehir
Mesajlar: 86
Tesekkür: 209
59 mesajina 233 kez tesekkür edildi
 Ayşe isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

tesekkurler

 
Eski 28-02-2010, 20:10   #6
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Bulunduğu Yer: Baba min Villa si :)))))
Mesajlar: 5
Tesekkür: 6
2 mesajina 9 kez tesekkür edildi
 siinem isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

tesekurler

 
 

Tags
bilgisayarı, etmek, kontrol, uzaktan


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:37 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1