Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Saglik Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 18-12-2006, 12:15   #1
Onursal Dost
Memoli - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: KKTC
Mesajlar: 2,222
Tesekkür: 15
108 mesajina 493 kez tesekkür edildi
 Memoli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Horlama ve uyku apnesinde yeni tedavi yöntemi

Horlama ve uyku apnesinde yeni tedavi yöntemi
siteadi.com - Horlama ve uyku apnesinde yeni tedavi yöntemi Horlama; kişiyi ve çevresindekileri etkileyen sadece bir sağlık sorunu olmayıp, aynı zamanda sosyal bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

Uyku apnesi ise; uyku esnasında nefes kesilmeleri anlamına gelen, gündüz yorgunluk ve uyku hali, otururken uyuklama veya uykuya dalma hali, sabah başağrısı, cinsel isteksizlik, huzursuzluk gibi şikayetlerle kendisini belli eden daha ciddi bir sorundur.

Uyku bozukluğu ve horlama sorunu yaşayan bir hasta veya bu dertten muzdarip dünyadaki milyonlarca eşten biriyseniz, bu en son gelişme hakkındaki yazımı mutlaka dikkatlice okuyacaksınızdır.

Horlama ve uyku apnesinin tedavisi için günümüze dek bir çok yöntem kullanılmıştır. Bunlar kilo vermeden başlayarak küçük dil, yumuşak damak ve bademciklerin alındığı daha komleks cerrahilere kadar uzanan bir çok tedavi yöntemini içerir. Bunlara kabaca değinecek olursak;

LAUP denilen yöntem, havayolunu açmak için lazerle yumuşak damağın bir kısmının çıkarılmasıdır.

UPPP havayolunu açmak için yumuşak damağın bir kısmının, küçük dilin ve bademciklerin çıkarılmasıdır.

Yumuşak damağa ya da dil köküne radyofrekans uygulanması bu bölgelerin termal harabiyetini amaçlayan başka bir tedavi yöntemidir.

Skleroterapi; yumuşak damağı sertleştirmek için, irritan bir maddenin yumuşak damağın içine verilmesidir.

CPAP ise yatarken takılan, uyku esnasında akciğerlere hava göndermek için burun üzerine oturan bir maskenin yerleştirilmesi işlemidir.

Horlama ve uyku apnesinin tedavisinde geliştirilen en son teknik ise PİLLAR İMLANT uygulamasıdır ve bu yöntem etkin, güvenilir ve çok kolay uygunabilen bir yöntemdir.

Pillar implant uygulaması; yumuşak damağı sertleştirerek, horlamaya neden olan titremeyi azaltacak ve yumuşak damağın havayolunu tıkamasına mani olacak üç minik implantın, yumuşak damağa yerleştirilmesi işlemidir.

Pillar imlant uygulaması sonrası, implantlar damak içinde onları sabitleyen doğal bir doku etkisi meydana getirerek, yumuşak damağın kas tabakasına yapısal destek olurlar; böylece yumuşak damağa bağlı horlama ve uyku apnesinin ortadan kalkmasını sağlarlar.

UYGULAMAYLA İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

Uyku apnesi sık görülen bir hastalık mıdır?

Sadece Amerika'da 12 milyon kişi uyku apnesinden şikayetçidir. İşin ilginç olan bir yanı da bu hastaların 10 milyonunun hastalığının farkında olmamalarıdır.

Uyku apnesinin farkında olunmaması veya bunun tedavi edilmemesi ne gibi sonuçlar doğurabilir?

Sadece şunu bilmemiz bile, bizleri bu hastalığın önemi ve ortaya çıkarabileceği problemlerin ciddiyeti hakkında düşündürmeye sevk ediyor; her sene malesef 38 bin kişi uyku apnesi ve bunun yol açtığı kötü sonuçlardan dolayı ölmektedir!!!

Uyku apnesi ve horlama tedavi edilmezse başka nelere yol açabilir?

Kişilerin normal uyku düzeninde oluşan huzursuzluk yüzünden, uyku apnesi olan kişiler gün içerisinde kendilerini uykulu hissederler ve konsantrasyon ve performanslarının azalmasından şikayet ederler.

Bu hastalarda depresyon, sinirlilik, cinsel fonksiyon kaybı, kilo alma, kalp rahatsızlıkları, yüksek tansiyon, baş ağrıları, öğrenme ve hafıza zorluğu, günlük aktiviteler sırasında uykuya dalma gibi şikayetler oluşabilir.

Tedavi edilmemiş uyku apneli hastalarda kaza yapma oranları normal kişilere göre 3 kat daha fazladır.

Pilar implant nasıl uygulanır?

İşlem muayenehane koşullarında yapılabilen, basit, neredeyse ağrısız, yaklaşık 15 dakika süren kısa bir bir girişimdir. Damağın lokal anestezi ile uyuşturulması sonrası 3 adet küçük implant özel bir alet yardımıyla damağa yerleştirilir. İşlem sonrası hastaların çoğu aynı gün işine devam edebilirler. Kulak Burun Boğaz Doktoru Süreyya Şeneldir, Mynet okurları için yazdı.

Pillar imlant uygulamasının diğer yöntemlerden üstünlüğü nedir?

Bu yöntemin en önemli üstünlüğü; kimyasal ajanlar içermemesi, ısıtma ve doku çıkartılması gerektirmemesidir. Bu nedenle hastalara minimal rahatsızlık verir. Bir çok hasta aynı gün normal diyetine ve günlük aktivitelerine geri dönebilmektedir.

Diğer tedavi yöntemlerine göre minimal risk içermektedir. Diğer tedavi yöntemleri ameliyathane koşulları gerektirirken pillar implant uygulaması muayenehane koşullarında yapılabilen basit bir yöntemdir.

Pillar implant uygulaması diğer tedavilerle kombine edilebilir mi?

Bu uygulama ile birlikte diğer tedavi yöntemleri de birlikte kombine edilebilir.

İşlemin maliyeti diğer tedavi yöntemlerine göre nasıldır?

Muayenehane koşullarında yapılabilen basit bir girişim olan pillar implant uygulamasının maliyeti diğer yöntemlerden daha ucuzdur.

Kullanılan implantların özelliği nedir?

Yaklaşık 18 mm uzunluğunda, 2 mm genişliğinde polyesterden yapılmış, yıllardır imlant olarak çeşitli yerlerde kullanılan FDA onaylı bir materyaldir.

İmplantlar damakta ne kadar kalırlar?

Yerleştirilen implantlar vücutla uyumlu oldukları için ömür boyu kalırlar ve hiç bir sorun çıkarmazlar.

Benzer Konular
    __________________
    Yenilikci bir tarzımız için PAYLAŞIMLAR KENDİ uploandmuz olacaktır .... RAR olarak paylaşılan bütün dosyalarda Sitemizin Reklamları Olacaktır.. Aynı zamanda bütün Paylaşmış olcagım Paylaşımlar Anti Virüs Eset Smart sucrity programı ile Taranmış ve Anti virüs ve sapam Hiç bir şekilde olmayacaktır... Ama Hersey Rahmen Bütün Paylaşımları indirdikten sonra Kullanmış oldugunuz Anti virüs Programı ile tarama Yapın... Sorumluluk Kabul edilmez...

    İletişim Msn - E - posta

    [email protected]
      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    apnesinde, horlama, tedavi, uyku, yeni, yöntemi


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:28 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1