Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Saglik Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 12-11-2010, 14:52   #1
Dost
Sisi - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Mesajlar: 940
Tesekkür: 1356
683 mesajina 12241 kez tesekkür edildi
 Sisi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Variste Radyofrekans Yöntemi


siteadi.com - Variste Radyofrekans Yöntemi Yetmezlik yada içindeki kanı geri aşağı kaymasına yol açan toplardamarlar için yapılan başlıca tedavi yöntemi söz konusu toplardamarın tahrip yada yok edilmesidir. Bu amaçla kullanımda olan en klasik yöntem yetmezlikli safen toplardamarının ameliyatla çıkartılmasıdır. Ancak ameliyatın nispeten ağır bir girişim olmasından ötürü, hastaların daha kısa sürede normal hayata dönmelerini sağlayacak ve hastaya daha az sıkıntı oluşturarak yetmezlikli safen toplardamarının etkisiz hale getirilmesini sağlayacak olan yeni yöntemler son 5-6 yılda yaygın kullanılır hale gelmiştir. Bu yöntemler laser ve radyofrekansta olduğu gibi ya yüksek ısı ile damarı yakmakta (veya dağlamakta), yada skleroterapide olduğu gibi damarı içerden yapıştırarak tıkamaktadırlar.

Radyofrekans yüksek frekanslı radyodalgalarını damarın içine yerleştirilmiş olan bir kateter yada kabloya göndererek damarın yüksek ısı ile içerden yakılması prensibine göre çalışır. Bu yöntemler damar ısınır, büzüşür ve sonuçta kapanır.

Yöntem
Uygulama günübirlik yani o gün işlemin yapılıp, aynı gün hastanın evine gönderildiği bir şekilde genelde lokal veya bazen genel anestezi altında yapılır. Uygulama aşağıdaki aşamalarla yapılır.

Ultrasonografi ile yetmezlikli safen toplardamarının işaretlenmesi: Venöz renkli Doppler ultrasonografi ile uygulama yapılacak olan damar değerlendirilip, kalem ile cilde önem taşıyan anatomik noktalar işaretlenir. Bu sayede kateterin terleştirilme ve ilerletilme noktaları belirlenir. Bunun yanında işlem esnasında miniflebektomi yöntemi ile çıkarılması gereken varisli damarlar veya yetmezlikli perforanlar (kominikan=derin ve yüzeyel damarlar arasında bağlantı sağlayan toplar damarlar) işaretlenir.

Kateterin yerleştirilmesi: Kateter lokal anestezi altında genelde diz hizasından safen toplardamarı içerisine ultrasonografi altında yerleştirilir. Kateterin ucu kasıkta yetmezlikli safen toplardamarının en üst bölümüne kadar ilerletildikten sonra ultrasonografi altında damar çevresine boylu boyunca ısı hasarını engellemek için tekrar lokal anestezi enjekte edilir.

__________________
*********************************
Yaşamak, kendi kendini adam etmektir. Zeka ve bilgiyi kullanarak etinden kemiğinden kendi heykelini yapmaktır.

Goethe
*********************************
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
radyofrekans, variste, yöntemi


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:31 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1