Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Saglik Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 21-04-2007, 07:51   #1
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Kanser tedavisinde devrimsel gelişme

Amerika’nın Dallas eyaletindeki bilim adamları, kanser hastalığı tedavisinde devrim niteliğindebir buluşa imza attı. Bilim adamları RNA adı verilen yöntemle kanser hücrelerini daha güçlü etkisiz hale getirmeyi keşfetti.
siteadi.com - Kanser tedavisinde devrimsel gelişme
Bilim adamları kanser tedavisi kemoterapide acı duyulmayan bir buluşla tıbbi bir mucizeyi gerçekleştirdi. Kemoterapi ilaçlarının etkisini artıran ve yan etkilerini ortadan kaldıran bir yöntem geliştirildi. RNA müdahalesi adı verilen ve bazı genlerin etkisizleştirilmesi temeline dayanan bu yöntemle Taxol adlı ilaç, akciğerdeki kanserli hücrelerde 10 bin kat daha etkili oldu.

Paclitaxel adı altında da tanınan Taxol ilacı rahim ve meme kanserlerinin tedavisinde de kullanılıyor. Bu ilaç şu ana kadarki kullanımında, yorgunluk, bunaltı, sağırlık ve bulaşıcı hastalıklara yol açıyordu. Bilim adamları bu buluşla, kemoterapi tedavisi görerek ağır yan etkilerin gelişmesine maruz kalan onbinlerce insanın çektiği acıların geride kalmasını umuyor.

Araştırmacılar, bununla birlikte yöntemin insanlar üzerinde denenebilmesi için daha fazla laboratuar çalışmaması ve hayvanlar üzerinde deneye ihtiyaç olduğunu söylüyor. Hastalar üzerindeki deneylere üç ila beş yıl içinde başlanması bekleniyor.

Texas Üniversitesi Güneydoğu Sağlık Merkezi hücre biyoloji uzmanı Profesör Michael White ’’biz henüz başlangıç aşamasındayız. Ancak bu tür yaklaşımlar hızlı ve etkindir. Esas buluşun geliştirilmesinin yolunu kısaltıp daha kolay hale getiriyor’’ dedi. Bilim adamları boğaz kanseri hücrelerini alarak, RNA-i metodunu uyguladı. Ardından Taxol ilaçları ile hastalığı gidermeye çalıştılar.

RNA-İ denilen yöntemle kanserin gelişmesinde rol alan bazı tümörlerdeki genler ‘sessiz’ hale getirilerek veya tümden kapatılarak, ilaçların etkin olması sağlandı. RNA-i tekniği ile son 10 yılda 21 bin gen üzerinde yapılan bilimsel araştırmalarda bunlardan 87’sinin bir tümör hücresini kemoterapiye etkili hale getirebildiği, 6’sının ise Taxol (paclitaxel) ilaçlarını etkilediği tespit edildi.

Ancak yapılan aynı araştırmalarda kansere karşı kullanılan gemcitabine ve vinorelbine ilaçlarının paclitaxel gibi etkinlik değişimine uğramadığı ortaya çıkarıldı. Profesör White, RNA-i ile genlerin ‘sessizleştirilmesi’nin tek başına bir sonuç yaratmadığını, paclitaxelin kullanılmasının esas sonuçları ortaya çıkarmaya başladığını söyleyerek ’’bunu insan hücrelerinde yapmak, hem de hızlı bir şekilde yapabilmek çok güçlü bir şeydir’’ dedi.

KANSERE KARŞI İLK SAVUNMA MEVZİSİ: KEMOTERAPİ

Kemoterapi kanser hücrelerini öldürme amacıyla kanser-karşıtı ilaçların karışımından oluşan bir tedavi yöntemi. 1909 yılında Paul Ehrlich tarafından, arsenic ilacı karışımı, arsphenamine ile tifo tedavisinde keşfedildi. Kanser hücrelerinin dağılımını, dolayısıyla kendisini çoğaltmasını engelliyor. Kanserli alanın ameliyatla alınmasından önce veya kanser hücrelerinin tümden temizlenmesinden emin olmak için ameliyattan sonra kullanılıyor.

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
devrimsel, gelişme, kanser, tedavisinde


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:00 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1