Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Serbest Bölge!
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Serbest Bölge! Kategorize edemediğiniz her telden konuyu bu başlık altında tartışabilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 21-06-2007, 01:16   #1
Dost
Cemo_62 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: Belcika / Verviers,,,
Mesajlar: 131
Tesekkür: 19
18 mesajina 32 kez tesekkür edildi
 Cemo_62 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı | AKP işbirlikçilikte 'rutini' bozmadı

ABD'ye atıp tutanlar İncirlik'in süresini uzatıyor
siteadi.com - | AKP işbirlikçilikte 'rutini' bozmadı
Oligarşik iktidar bir yandan ABD'yi eleştirip, hava sahamızı ihlâl ettiniz diye "uyduruk" notalar verirken, öte yandan ABD'ye hizmet etmeye devam ediyor.
Bunun son örneği İncirlik Üssü'nün süresinin 1 yıl daha uzatılması oldu.
ABD'nin İncirlik Üssü'nü kullanım süresi 23 Haziran 2007'de dolacak. Sürenin uzatılması için, Bakanlar Kurulu kararnamesi gerekiyor. AKP hükümeti, İncirlik'in süresinin 1 yıl daha uzatılması yönünde tavır belirlemesinin ardından, Dışişleri Bakanlığı da geçen hafta içinde, sürenin uzatılmasına ilişkin kararname taslağını hükümete resmen iletti. Taslak şimdi Bakanlar Kurulu'nun önünde, onaylanacağı ise gün gibi açık. AKP İncirlik'in süresini dört kez uzatarak, Felluce'deki çocukların, kadınların katline hizmet etti. Bu beşinci uzatma kararı olacak.
AKP'li Dışişleri Bakanlığı'nın gelen eleştirilere karşı yaptığı açıklama hükümetin soruna nasıl baktığını açıkça ortaya koyuyor. Dışişleri Bakanlığı, "bu rutin olarak her yıl uzatılıyor." diyor.
Ne demek "rutin uzatma"?
O zaman Bakanlar Kurulu kararına ne gerek var; otomatiğe bağlayın, bu düzen sürdükçe uzasın!
İşbirlikçiliği, bağımlılığı içselleştirmiş bir kafa yapısını yansıtan bu cevap, bu ülkenin nasıl yönetildiğini, emperyalizme ilişkilerin nasıl sürdüğünü de açıkça gösteren bir örnektir.
Emperyalizmin istekleri karşısında asla "hayır" demeyi aklının ucundan geçirmeyen, emperyalizmin isteklerini emir diye algılayan işbirlikçi iktidarlar yönetiyor bu ülkeyi. Halkın tepkisini sistem içinde eritmek için, ABD'ye karşı "çıkışlar" yapanlar dahil olmak üzere bütün iktidarlar aynı yolu izliyorlar.
Çok de ğil daha bir hafta önce iki ABD F-16'sı hava sahamızı ihlâl etti diye gürültü koparan Genelkurmay ve AKP iktidarı de ğil miydi? ABD'ye sözde 'nota' vermemişler miydi? ‹ncirlik sözkonusu olunca ne Genelkurmay'ın itirazı oluyor, ne de iktidar 'rutini' bozmayı aklından geçiriyor.
Nasıl geçirsin! Bırakın kökleri 1950'lere dayanan yeni-sömürgecilik ilişkilerini, bu iktidarın kendi varlı ğı do ğrudan Amerikan deste ğine ba ğımlıdır. ABD'ye böyle bir konuda "hayır" demek, deste ğin de kesilmesi demektir ki, Tayyip Erdo ğan koltuk u ğruna yapamayaca ğı hiçbir şey olmadı ğını bugüne dek defalarca göstermiştir.
1955 yılında emperyalizmle yapılan anlaşmalar uyarınca faaliyete geçen ‹ncirlik, o günden bu yana bölge halklarına karşı bir saldırı, tehdit üssü olarak kullanılıyor. Oligarşi emperyalizmin bölge hakimiyetine hizmet ederken, halk düşmanlı ğının ortaklı ğını yapıyor.
‹ncirlik'in ne işe yaradı ğına dair, buradan kalkan uçakların hangi ülkeleri bombaladı ğı, saldırılar öncesi nasıl keşif uçuşları yaptı ğına dair bu sayfalarda defalarca örnekler sunuldu, bunları yinelemeyec ğiz. 1991-2003 arasında Irak'ın sürekli olarak bombalanmasında kullanılan ‹ncirlik, işgal sırasında da lojistik destek üssü olmakla kalmadı, buradan kalkan uçaklar Felluce'de, Ba ğdat'ta çocukların, sivillerin üzerine bombalar ya ğdırdı.
‹ncirlik'in süresini uzatanların neye hizmet ettikleri ortada. Amerika'ya sa ğladı ğı yararları, ABD'nin 2006 yılı 'terörle mücadele' raporu da şu örnekle açıklıyor:
"Irak'taki ABD güçlerinin ihtiyacı olan hava kargosunun yüzde 60'ı İncirlik üzerinden ulaştırılıyor. İncirlik'in silah haricindeki malzeme için lojistik merkez haline getirilmesiyle, eskiden Almanya'dan 9-10 uçakla yaptığımız nakliyeyi şimdi incirlik üzerinden 6 adet C-17 ile gerçekleştirebiliyoruz. Bu yılda yaklaşık 160 milyon dolar tasarruf sağlıyor." (Milliyet 10 Haziran)
Peki bu tasarrufu nerede kullanıyor Amerika? İşgali finanse etmekte, başka ülkelere yönelik saldırgan politikalarında...
Sadece bununla da sınırlı değil. Tezkere'nin reddi ile İncirlik'ten ayrılan F-16 filoları, Ocak ayı başında AKP hükümetinin kararıyla 6-8 haftalık eğitimler için yeniden İncirlik'te konuşlandırmaya başladı.
Bu ülkede işbirlikçilik anlaşmalarının halktan gizlenmesi adı konulmamış bir kural gibidir. İncirlik konusu da böyle. Kuruluşunda gizlenen, sonra "üs yok tesis var" denilen İncirlik'in sürelerinin uzatılması "gizlilik" gerekçesiyle resmi gazetede yayınlanmıyor. ABD'ye aleni olan halktan gizleniyor.
Öte yandan halen varlığı reddedilen 90 nükleer başlığı da düşündüğümüzde, topraklarımızın aleni olarak "patlamaya hazır bomba" haline getirilmesinden de zerre kadar rahatsızlık duymuyor.


Yürüyüs dergisinden alintidir.


,,,,,,,,,,,,


Konu Cemo_62 tarafından (21-06-2007 Saat 03:18 ) de değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
akp, bozmadı, işbirlikçilikte, rutini


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:22 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1