Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Serbest Bölge!
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Serbest Bölge! Kategorize edemediğiniz her telden konuyu bu başlık altında tartışabilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 09-10-2007, 09:44   #1
Dost
tufan - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Bulunduğu Yer: Ankara
Yaş: 43
Mesajlar: 730
Tesekkür: 0
14 mesajina 47 kez tesekkür edildi
 tufan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı MHP (Şeriatcı Hareket Partisi)

Milliyetçi Hareket Partisi değil, Şeriatçı Hareket Partisi
siteadi.com - MHP (Şeriatcı Hareket Partisi)

“Ilımlı milliyetçilikten”ten Şeriatçılığa

Milli Mücadele Derneği Genel Başkanı ve yazarımız Hüseyin Adıgüzel, iki sayı önce MHP için “ılımlı milliyetçi” tanımını yapmış ve bunun aslında AKP’ye teslimiyet olduğunu açıklamıştı. MHP’nin Anayasa tartışmalarında almış olduğu tavır, Adıgüzel’in ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkardı.

MHP, Anayasanın değiştirilmesi gereken maddeleri olduğunu, bu konuda AKP’ye destek vereceğini açıkladı. Tek itirazları vardı: Taslağın gizli kapılar ardında hazırlanması. Bu sebeple TBMM Başkanı’na bir mektup yazarak, Mecliste bir “Anayasa Uzlaşma ve Hazırlık Komisyonu” kurulmasını ve burada görev almayı istemişlerdi.

Mecliste hazırlanacak bir taslağın şimdikinden farklı olmayacağı ortadayken yapılan bu başvuru sadece ve sadece AKP’yi ve tüm numaracı Cumhuriyetçileri memnun etmiştir. MHP, Cumhurbaşkanlığı sürecindeki tavrı ile (MHP, Abdullah Gül’ü Çankaya’ya halkın iradesinin çıkardığını açıklamıştı) zaten AKP’ye koltuk değneği olacağını göstermişti. Bu yüzden Anayasa konusunda gösterdiği tavra pek şaşmamak gerek.

Ancak işin daha vahim bir boyutu var. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamalarla yalnızca Anayasanın değiştirilmesine destek verdiklerini açıklamadı, hayallerindeki Anayasanın “Şeriat Anayasası” olduğunu gösterdi.

Devlet Bahçeli, 2 Ekim günü parti grubunda yaptığı konuşmada yeni Anayasa konusuna da değindi ve Şeriatçılıkta AKP’yle yarıştığını bir kez daha ispatladı. Bütün dinci basın Bahçeli’yi öve öve bitiremedi. “Ilımlı milliyetçilik”ten Şeriatçılığa bir adım daha attı MHP.

Bahçeli “Şeriat Anayasası”nı savunuyor!

İşte Bahçeli’nin tüm Şeriatçıların alkışını alan konuşmasından bir bölüm: “Türkiye’yi sokaklarında, düşünce ve inanç özgürlüğü sorunlarının yaşandığı, ancak baskıcı otoriter rejimlerde görülebilecek manzaralara rastlandığı, 18 yaşına gelmiş kızların başlarını örtüp örtmeyeceğine müdahale edildiği bir ülke konumundan kurtulmalıyız.”

Devlet Bahçeli, bir siyasi parti lideri değil de, fikirlerini özgürce yazabileceği bir köşe yazarı olsaydı bu konuşma şöyle devam ederdi: “Kemalist rejim, tepeden inme yöntemlerle halkın inançlarına müdahale etmiş ve kendi milletinden kopmuştur. Totaliter rejimlerdeki yasaklardan kurtulmalı ve dinsel inanışların rahatça yaşandığı, kızlarımızın dini emirleri olan türbanı her yerde rahatça takabileceği bir ülke olmalıyız. Yeni Anayasada türban yasağı ile beraber bir nevi sivil toplum örgütü olan tarikatler de serbest olmalıdır.”

Abartılı mı? Hayır, çünkü Bahçeli lâikliği “din ve vicdan hürriyetinin garantörlüğü” olarak tanımlıyor aynı konuşmada. Bu tanım herhalde, Fethullah Gülen ve Aczmendi Şeyhleri için yapılmış. Bu tanımı kabul etmeyecek bir Şeriatçı var mı acaba?

Din ve vicdan özgürlüğü, laiklik ilkesinin ikincil boyutudur. Aslolan, din ve devlet işlerini ayrılığıdır. Devlet Bahçeli, tipik bir Şeriatçı gibi burayı es geçerek lâikliğin içini boşaltmaktadır.

Devlet Bahçeli, kimsenin Türkiye’yi inanç ve girişim özgürlüğü gibi temel hususlarda sakıncalı bir ülke konumunda tutmaya hakkı olmadığını vurgulamıştır. Bahçeli’nin burada kimi hedef aldığını ise, bir önceki Meclis konuşmasında buluyoruz: “Devlet ve kurumları, inançlarla kavgalı bir duruma düşmemelidir.”

Demek ki, devlet ve kurumları, yani yargı, Ordu, bürokrasi vs.. halkın inançlarıyla, daha açık bir ifadeyle İslamiyetle (aslında Şeriatla) karşı karşıyadır.

Laik devlet yapımızı değiştirmek isteyen Şeriatçılar açıktan laikliğe karşı çıkmazlar ve din devletini, yani Şeriatı savunmazlar. Onlar sinsice kafalarındaki rejimi benimsetmek için halkın inançları ve İslamiyet gibi kavramları kullanırlar.

Devlet Bahçeli, klasik bir Şeriatçıdır bu söylemiyle; çünkü devlet, Anayasada belirtilen kurallara göre yönetilir. Anayasada belirtilen devlet yapımız,

-onca karşıdevrimci müdahaleye rağmen- Atatürk’ün laiklik ilkesine dayanır. Anayasanın bu yapısının değişmesine yol açacak tüm düzenlemeler Şeriat düzenine giden yolu açmaktadır. Bu yüzden Devlet Bahçeli ve partisi MHP, AKP’nin hazırlattığı “Şeriat Anayasası”nı savunmaktadır.

Din dersi saati az olduğu için suç oranı artıyormuş!

Hatta MHP, bazı konularda AKP’den daha hızlıdır. Örneğin zorunlu din eğitimi meselesi... AKP, zorunlu din derslerinin kalkması konusunda yorum yapmazken, MHP buna şiddetle karşı çıkmış ve din derslerinin saati ve sayısının artmasını istemiştir.

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, yaptığı açıklamada yalnızca İmam-Hatip’e giden 150 bin öğrencinin yeterli din eğitimi alabildiğini belirterek, bunun da toplam öğrenci sayısının ancak %1’i olduğundan yakınmıştır.

Görüşünün, “milliyetçi ve muhafazakâr MHP’nin hissiyatı ve partinin tavanının da tabanı gibi dini değerler konusunda hassas olduğunu” vurguladıktan sonra şunları söylemiştir Serdaroğlu: “Matematik, fizik, kimya ve edebiyat ne kadar zorunlu ise, din dersi de o kadar, hatta onlardan daha fazla zorunludur. “

Milletvekili hızını alamadı ve din eğitiminin zayıflığı yüzünden gençler arasındaki suç oranının arttığını söyledi. Daha sonra da İmam-Hatipliler arasındaki suç oranının azlığıyla (hangi istatistiğe dayanarak söylüyorsa) fikirlerini güçlendirdi!

Milletvekiline hatırlatalım. Devlet kadroları içindeki İmam-Hatip mezunları sayısı her geçen gün artıyor; suç oranlarıyla beraber!

Şeriatçı Hareket Partisi

MHP milletvekilinin, tavanın da taban kadar hassas olduğu (siz onu Şeriatçı okuyun) vurgusunu Devlet Bahçeli’nin “Malezya’ya benzer miyiz?” tartışmalarıyla ilgili yaptığı sert çıkış doğrulamaktadır.

“Malezya’ya benzer miyiz?” diye sorularak sinsi bir proje hazırlandığı söyleyen Bahçeli, Türkiye’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını belirtti. Türkiye’nin Malezya’ya, İran’a ya da Afganistan’a dönüşmesinden endişe duyanlar, Bahçeli’ye göre sinsi bir proje hazırladılar.

MHP, Genel Başkanı’na bu aklı herhalde başdanışmanı Doç.Dr.Vedat Bilgin verdi. Bakın ne diyor doçentimiz: “Türkiye’nin Malezya, İran olacağını düşünenleri, Batı üniversitelerinde 2. sınıfa bile geçirmezler. Türkiye’yi kapalı topluma götürmek isteyenler bilsinler ki, bu mümkün değil. Dinimizden, kültürümüzden endişe duymadan korkularımızdan kurtulalım. Ben başörtüsü yasağına karşı çıkarken eşimin başörtüsüz olmasını da savunuyorum.”

Neresinden tutsanız cahillik akıyor.

Bir, başörtüsü ya da türban, dinimizin ve kültürümüzün parçası değil, Şeriatçılığın sembolüdür.

İki, gericiliğe karşı toplumu koruyan düzenlemeler yapmak Atatürk’ün emridir ve kapalı topluma değil, uygarlaşmaya götürür.

Üç, İran’a Şeriat, Vedat Bilgin gibi “demokrat”ları ve hoşgörücüleri önce kullanarak sonra yok ederek gelmiştir.

Bizim Batı ülkelerindeki üniversitelerde ikinci sınıfa geçemememizin pek önemi yok; ama hocanın bu fikirlerle adı milliyetçi olan bir partinin Şeriatçılığa evrilmesindeki katkısı önemli. Zaten partinin tabanı da, tarihi de Şeriatçılaşmaya müsait. Buna elbette bilimsel kılıf bulmak da gerekir. İşte doçentimizin görevi de bu.

Devlet Bahçeli’nin önderliğindeki MHP, Atatürk Cumhuriyeti’nin sonunun hazırlandığı bir dönemde tarihsel misyonunu oynamakta ve gerici-Şeriatçı cephede yerini almıştır. MHP’nin, “Kanımız aksa da zafer İslamın!” sloganını her yere yazacağı günler yakın görünüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin artık adını değiştirme vakti gelmiştir:

Şeriatçı Hareket Partisi!



Türksolu Gazetesi
Özgür Billur




Peki kurtuluş CHP miydi hayır belki kurtuluş değildi ama yinede yapılabilecek oy verilebilecek tek anlamlı partiydi, AKP bu dönem içerisinde CHP den güç topladı belki o zaman farkında değildi çoğumuz, yapılan mitingleri "işte Türk halkı Türk askeri budur" diye izliyorduk.
Türk askeri susmuş, Türk halkı Türkiyeyi satmıştı, CHP Tayyipin gemiciğiyle, kaç tane villa aldığıyla , onun arabası var benim niye bir şeyim yok dercesine uğraştı. Asıl Türkiye sorunlarını unutarak AKP nin ekmeğine yağ sürdü.

Çünki Türk milleti her zaman ezilenin yanındaydı emellerine ulaşan AKP liler bıyık altından gülerek olayları izlerken onların ekmeğine yağ süren ATD sadece iyi bir şey yaptık diye düşünmekle yetindi halbuki kendileride biliyordu bu olayların hangi yola çıkacağını yani yolun sonundaki uçurumdan ATD ninde CHP ninde haberi vardı yani yine sonuçda olan yine bizim halkımıza bizlere oldu. Sonumuz hayır ola.


Saygılar.......

__________________
Bir insanı bir yere kapatmak suçtur ama
kapattıgınız bir suçluysa, bu bir cezadır.
Yani aslında her ceza biraz da suçtur ve
her suç aynı zamanda ceza!
.................................................. ...............................


Aşkları da devralır mı
kalp nakli yaptıranlar?


Yılmaz Erdoğan

http://www.dostunsayfasi.net/image.php?type=sigpic&userid=10995&dateline=119934  7940
  Alıntı ile Cevapla
Eski 09-10-2007, 13:57   #2
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Oct 2007
Bulunduğu Yer: Çorum-Samsun
Mesajlar: 27
Tesekkür: 0
1 mesajina 2 kez tesekkür edildi
 HüDeYu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

MHP ne üdüğü belirsiz bir oluşum içindedir..Hepimizde biliriz ki MHP anti-devrim,anti-kominizm düşüncesiyle 80'li yıllarda öğrenci olaylarında Amerikan hegemonyası altında karşımıza çıkmıştır..

Bizler 6.filoyu taşlarken onlarda bizi polis işbirliği ile kuşatma altına almıştır..

Burdan baktığımız zaman direk olarak bir Amerikan etkisi görünüyor ancak 22 Temmuz öncesine baktığımızda MHP,milliyetçilik damarları kabarmış bir it gibi ortalıkta asıp kesmekteydi!

Ne Amerika ne İktidar hepsine karşı top,tüfek tavır halindeydi..

Ancak gördük ki meclise girer girmez uşağı olduğu Amerika'dan bir ikaz Gül'ü C.başkanı yapıverdiler..

Eğer MHP,meclise gireriz dememiş olsaydı şu an ki durum çok farklı olabilirdi..

Olan oldu ama yine de insan yazdıkça rahatlıyo..Teşekkürler paylaşım için..

  Alıntı ile Cevapla
Eski 09-10-2007, 19:47   #3
Dost
Tuncelili - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Mesajlar: 323
Tesekkür: 58
10 mesajina 15 kez tesekkür edildi
 Tuncelili isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

dostum çok iyi yakalamışsın bu konuşmalar başka birşeyi ifade etmez hepsi aynı kafadan bunlar ama mutlaka sonu geleçek herşeyin bir başlangıcı birde sonu vardır dost oda olacak er yada geç olacak

  Alıntı ile Cevapla
Eski 30-10-2007, 11:55   #4
Aktif Üye
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Bulunduğu Yer: ankara
Yaş: 45
Mesajlar: 209
Tesekkür: 0
10 mesajina 11 kez tesekkür edildi
 crazydark isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Angry

arkadaşlar yapmayın mhp nin yeni oluşumu sanmayın bu söylenenleri türkeş dönemine inin lütfen adamlar komando kamplarından aynı memleketin aynı okulunda okuyan gençlerin nasıl öldürüleceğinin eğitimini verdi aylarca eğitim molalarındada namaz kıldırdı ılımlı islam diyosunuz son verilen şehitlerde gördük sokağa dökülüyorlar günlerdir şehitler ölmez vatan bölünmez kahrolsun amerika hepimiz askeriz gibi sloganlar atıyorlar buraya kadarki sloganlar güzel ama meclisede yalakalık diz boyu tekbir allahuekber işte bu sloganı anlayamıyorum milenyum zamanında cihata gider gibi slogan yazık bu memlekete elimizde atamızdan emanet bir bayrak gönlümüzde bir acı dilimizdeki lafa bak şehitlerimiz ve kaçırılan erlerimiz kimin suçu pkk mı barzanimi talabanimi hayır efendim bu suç o itleri bize musallat eden kafa tutturan hükümetin bu sloganları atan zihniyetin suçu atamıza gıpta eden liderler ülkemizin askeri gücünden korkan ülkeler bugün bize hodri meydan diyor yıllar önce baş pislik olan amerika devrimci gençler tarfından denize atılırken üstümüze milliyetçi olarak gönderilen köpekler tarfından bıçaklanıyordu nerde bu milliyetçiler ülkemizi bölmeye çalışan itlere niye saldırmıyor bunlar. niye polis mhp işbirliğini şimdi muntazam olarak görmüyoruz amerika piçleri sloganını biz bundan 30 yıl önce söylerken üstümüze silah doğrultuyolardı kendi ülkesinin evladını asıyordu şimdi neyi bekliyor gariban mehmetçikler yok yere ölüyor amerikadan okeymi bekliyor bir dönemin güçlü ülkesi türkiye artık yeter 3 tane itin bize kafa tutması türk genci olarak kanıma dokunuyor askere daha gitmemiş adamların çıkıp yürümesi ve gösteriş yapması zoruma gidiyor tüm şehitlerimize rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum ve ne mutlu türküm diyene

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hareket, mhp, partisi, Şeriatcı


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:32 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1