Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Serbest Bölge!
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Serbest Bölge! Kategorize edemediğiniz her telden konuyu bu başlık altında tartışabilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 13-02-2008, 15:05   #1
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Feb 2008
Yaş: 39
Mesajlar: 11
Tesekkür: 0
0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
 KEMALIST19 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Post Yüzsüz Tye :)

Erdoğan milliyetçi. Türkiye Başbakanı Recep T. Erdoğan’ın Kölnarena’da Türklere yönelik konuşması hem Alman siyasetçilerinden hem de medyada tepki gördü. Bavyera eyaletinin sağcı Başbakanı Günther Beckstein, Erdoğan için ‘milliyetçi’ dedi. Alman basını ise Erdoğan’ı için ‘sağı solu belli olmayan, sadece kendisine faydası olan başbakan’ yorumu yaptı. Alman siyasetçiler Türk Başbakanı Erdoğan’ı yerden yere vurdu. Önceki akşam ARD televizyonunda yayınlanan “Anne Will” isimli tartışma programına katılan Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya’da yaşayan çocukların adil bir şansa sahip olabilmesi için okullarda Almanca konuşmaları gerektiğini söyledi. Almanca bilmeyen çocuk ve gençlerin Alman eğitim sisteminde ve iş piyasasında ortada kalacağı uyarısını yapan Schaeuble, ek olarak Türk öğretmenlerin vereceği Türkçe derslere olumlu baktığını söyledi. “Türkçe Almanca’nın yerine geçemez. En ideal olan, çocukların iki dilli büyümesidir” diye konuşan bakan ayrıca Ludwigshafen yangınında sağlam ipucular olmadan olayı yabancı düşmanlığına bağlamış olmaları nedeniyle Türk basını halkları bir birine düşürmekle suçladı.
siteadi.com - Yüzsüz Tye :)


Sağcı Beckstein’ı kızdırdı



N24 televizyonuna konuşan Bavyera Eyalet Başbakanı Günther Beckstein ise Erdoğan’ın önceki gün Köln kentinde yaptığı konuşma nedeniyle Türk başbakanını sert dille eleştirdi. “Asimilasyon insanlık suçudur. Kimse bunu yurtdışında yaşayan Türklerden isteyemez” diye konuşan Erdoğan’a yanıt veren Beckstein, bu sözleri “milliyetçi ve talihsiz” olarak nitelendirdi. Beckstein devamında “Demek ki, gettolaşma eğilimleri Türk hükümeti tarafından da destekleniyor. Türk hükümeti ile bir daha çok açık ve ciddi bir şekilde konuşmamız gerekiyor. Bu böyle devam edemez” dedi. CSU’lu Beckstein ayrıca Türkçe dilinde eğitim veren okul ve üniversite talebine ilişkin “bu şekilde yine Türk ortamında, Türk gettosunda kalınır. Bunun yerine şu denilmeli: Almanya’da iyi birer yurttaş olun, Almanca’yı öğrenin, evde Almanca konuşun. Çünkü eğitimde diğer çocuklarla eşit koşulların şartı budur” diye konuştu. Birlik 90/Yeşiller’in meclisteki grubun parlamenter müdürü Volker Beck ise Erdoğan’ın önerilerini somutlaştırmasını istedi. Beck, iki dilli bir eğitim konseptinin olumlu olacağını söylerken, Türk kurumlarının Almanya’ya ihraç edilmesine karşı çıktı. Volker Beck ayrıca Türkiye’de içpolitik bir krizin yaşandığını belirtip, Türkiye’de kriz dönemlerinde ulusal kimlik bilincini güçlendirmek için böylesi taleplerin sık sık dile getirildiğini ifade etti.



‘Sağı solu belli değil’



Aynı yorum, Erdoğan’ın Kölnarena’daki konuşmasına geniş yer ayıran Alman basınında da yer buldu. Flensburger Tageblatt “Türk Başbakanı neye ulaşmak istiyor? Erdoğan, onu dinleyen duygusal insanlara verdiği öğütlerle iyi bir hizmet sunduğunu ya da bir bakış açısı getirdiğini kanıtlamıyor. Dışarıdan bakıldığında sağı solu belli olmayan bir izlenim yaratıyor. Ama sadece kendine faydası var ve yasla seçim kampanyasını birbirine karıştırıyor. Erdoğan, ülkesinde yaşanan sorunlardan dikkati başka bir yöne çevirmek için Almanya’da açıkça güçlü adamı oynuyor.” yorumunu yaptı.



Pforzheimer Zeitung gazetesi de Erdoğan’ın Almanya’da huzursuzluk yaydığını yazdı: “Erdoğan sadece yeni siyasi tartışmaları beslemekle kalmayıp, etkili bir huzursuzluk duygusunu yaydı ve gerçek yüzü ile ilgili şüpheler bıraktı. Çünkü dün vatandaşlarına Avrupalı Erdoğan değil de, Türk milliyetçi Erdoğan idi. (...) Erdoğan böylece hem vatandaşlarına, hem de tek hırslı çabası olan Türkiye’nin AB üyeliğine hiç de katkıda bulunmadı. Çünkü Avrupa’nın temel düşüncesi var olan sınırları çimentolamaktan ziyade sınırları ortadan kaldırmaktır.”



‘Samimiyetsiz Erdoğan’



Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinde yer alan değerlendirme ise şöyle: “Erdoğan Köln’de yabancı topraklarda ev sahibiydi. Ve kendi evinde olduğu gibi şu şiara göre davrandı: Türklerin yaşadığı her yer bir parça Türkiye’dir. Uzun bir süreden beri Almanya’da yaşayan ve muhtemelen dönmeyecek olan vatandaşlarına fazlasıyla uyum sağlamama tavsiyesini vererek, bu parçayı çimentolamak ve belki de büyütmek istiyor. Bu, kötü bir tavsiye. Çünkü bunun gerçekleştirilmesi kendi kabuğuna çekilme eğilimlerini güçlendirdiği gibi, göçmenleri Alman toplumuna dahil etme çabalarına terstir.”



Kieler Nachrichten gazetesi de Erdoğan’ın uyum konusunda samimi olmadığını yazdı: “Erdoğan’ın Köln’de mükemmel bir şekilde sahnelenen çıkışı, Almanya’daki vatandaşlarının fazlasıyla entegre olmasından yana olmadığı yöndeki kuşkuları ortadan kaldırmadı. Paralel toplumların varlığının tehlikelerine karşı net belirlemeler yapılmadı.”



‘Popstar Erdoğan’



“Şov” olarak nitelendirilen Kölnarena organizasyonu Tagesspiegel gazetesinde şu şekilde yer buldu: “Müzik Yıldızlar Savaşı’nı anımsatıyor. Işıldaklar parıldıyor, ekranda Türk başbakanı Tayyip Erdoğan’ın yüzlerce resmi geçiyor. Sahnedeki sunucu, starın planlandığından daha fazla zamana ihtiyaç duyması nedeniyle sürekli yeniden başlayan müzikle birlikte insanları hep yeniden alkışa kaldırmak zorunda kalıyor.” Hamburger Abendblatt gazetesi ise “Biraz daha mütevazı olunsa...” başlıklı haberde Erdoğan’ın Kölnarena’daki programı için “sanki Almanya’da siyasi bir makam için aday imiş” gibi afişlerini astırdığını belirtti. Gazete, Türk başbakanının Almanya’da kendini beğenmiş sahnelerin” enerji kaybından başka bir şey olmadığını da yazdı.



‘Çenesi düşük’



Westdeutsche Zeitung gazetesi de Erdoğan’ın Köln’de yaptığı konuşmayı şu şekilde eleştirdi: “Önyargılı bir Türk basını, çenesi düşük bir Erdoğan ve hakarete uğramış bir cumhuriyet. Hayır, Almanya’da dürüstçe barışçıl bir birliktelik için çaba gösteren insanlar için maalesef iyi bir gün değildi. Ludwigshafen’da ortaya çıkan duygu dolu manzara, gürültüyü bir yana bırakmayı gerektiriyor. Bir anne oğlu için ağlıyor, bir adam eşi için, bir ağabey kızkardeşi için. Dokuz kişi alevler içinde can verdi, yakınlarının acısı sınırsız olmalı. Erdoğan, cenaze töreni nedeniyle sesini biraz kısabilirdi. Güçlü sözleriyle yeniden sahne almak için bugünleri kullandı. Ne yangın kurbanları ne de Almanya’daki milyonlarca göçmen bunu hak ediyor.”



HABER MERKEZİ











Heyva Sor’dan Erdoğan’a tepki



Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nato Güvenlik Konferansı’nda hedef gösterdiği Heyva Sor, “Erdoğan Kürtlere saldırıda sınır tanımıyor” şeklinde tepki gösterdi. Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen 44. Nato Güvenlik Konferansı’nda Avrupa ülkelerine ve özellikle Almanya’ya seslenen Türkiye Başbakanı Erdoğan Kürt dernek ve kurumlarını şöyle hedef göstermişti: “PKK Avrupa’da para kazanmak için uyuşturucu ve insan kaçakçılığı yapmaktadır. Örneğin bizde olduğu gibi bunların da burada bir Kızıl Ay denilen bir örgütleri vardır. Bu örgüt sadece bir ülkede 5 milyon Euro toplamıştır. Tüm bu paralar terör örgütü PKK’ye gidiyor. Burada yakalanan terör elemanları yeniden serbest bırakılıyor. Resmen İnterpol tarafından aranan teröristler bile yakalanıp bize teslim edilmiyor. Biz bunların derhal Türkiye’ye teslim edilmelerini ve Avrupa’da tüm terör örgütlerinin yasaklanmasını istiyoruz.“



‘Erdoğan şuursuz’



Konuya ilişkin gazetemize yazılı bir açıklama yapan Heyva Sor a Kurdistanê yönetim kurulu, “T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Kürtlere saldırıda sınır tanımıyor” dedi. Açıklamaya şöyle devam edildi: “Erdoğan Almanya’da katıldığı ve açılış konuşmasını yaptığı ‘Diyalog yöntemiyle barışı geliştirme’ adlı toplantıda yine hedefinde Kürtler ve Kürt kurumları vardı. İlginçtir bu seferki hedefine aldığı kurum kendisi tarafından mağdur edilip ülkesini terk etmek zorunda bırakılan Kürtlerin kurduğu Heyva Sor a Kurdistanê’ydi.” Erdoğan’ın bu saldırıyı yaparken de Türkiye’de iktidar olduğundan bu yana oynadığı mağduriyet oyununa başvurduğunun belirtildiği açıklamada, “Erdoğan’ın deyimiyle Heyva Sor a Kurdistane yılda ‘5 milyon Euro’ para toplayıp PKK’ye aktarıyormuş. Erdoğan yıllık ciromuzun 5 milyon Euro olduğunu nerden biliyordu? Koca bir devletin başbakanı bu kadar mı palavracı ve aymaz olur? Sanki bizim mali müşavirimizmiş gibi kesin konuşuyordu” şeklinde tepki gösterildi.



Heyva sor a Kurdistane kurumunun Erdoğan hükümeti ve devleti tarafından işkenceden geçirilen, köyleri yakılan, sürgün edilen, açlığa sevk edilen insanlara yardım ettiğinin kaydedildiği açıklama şöyle noktalandı: “Erdoğan’ı, Almanya’da yaptığı ve bizi hedef gösteren bu uğursuz ve ahlaksız ifadelerinden dolayı şiddetle kınıyor ve herkesi protesto etmeye çağırıyoruz.”


Benzer Konular
      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    tye, yüzsüz


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:02 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1