Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Serbest Bölge!
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Serbest Bölge! Kategorize edemediğiniz her telden konuyu bu başlık altında tartışabilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 14-02-2008, 07:52   #1
gz_antepli
Guest
Mesajlar: n/a
Tesekkür:
mesajina kez tesekkür edildi
 
Tanımlı Ajandayı yapan kılıfını hazırlar

Ajandayı yapan kılıfını hazırlar
siteadi.com - Ajandayı yapan kılıfını hazırlar
AKP, yeni yıl için hazırlattığı ve makarna günü, kaynanalar günü gibi günlerin yer aldığı, ancak hilafetin kaldırılması, tekke ve zaviyelerin kapatılması gibi konulara hiç girilmediği ajandasına ilginç bir savunma geldi. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, “Atatürk’ün devrimlerine ve manevi mirasına sahip çıkmak, onu geliştirmek, sözde ve şekilde olamayacağı gibi hiçbir kişi, kurum ve partinin tekelinde de olamaz” dedi. AKP’nin yeni yıl için bastırdığı ve parti örgütlerine gönderdiği “Nice Ak Yıllara” adlı ajandada vatandaşlar tarafından neredeyse hiç bilinmeyen “önemli günler” yer alırken, Cumhuriyet ve Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktaları adeta görmezden gelindi.
Meclis Anayasa Komisyonu üyesi ve CHP Kırklareli milletvekili Turgut Dibek, Başbakan Tayyip Erdoğan’a ajandada saltanatın ve halifeliğin kaldırılması, Şeriye ve Evkaf Vekaleti’nin kaldırılması, Medeni Kanun’un kabulu, Tekke ve Zaviyelerin kapatılması, şapka ve kıyafet devrimlerine ilişkin bilgilerin neden yer almadığını sordu. Dibek TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesine, ajandada; Cumhuriyet tarihinin çok önemli günleri yerine; Makarna günü, Nineler Günü, Kaynanalar Günü, Komşular Günü, Ozon Tabakasını Koruma Günü, Televizyon İzleme Haftası gibi çok sayıda günün yer aldığını hatırlattı.


ÇİÇEK’TEN YANIT

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, önergeye verdiği yanıtta ajanda ile diğer ajandalarda yer alan tarihi ve önemli günlere ait bilgiler arasında herhangi bir fark bulunmadığını belirtti. Çiçek, ajandada, 10 Nisan Laiklik Günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 15 Nisan Türkçe’nin Resmi Dil Olmasının Kabulü, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 22 Haziran Amasya Tamimi, 30 Ağustos Zafer bayramı, 3 Eylül Sivas Kongresi, 26 Eylül Türk Dil Bayramı, 13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 1-7 Kasım Türk Harf Devrimi Haftası, 10-16 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Haftası, 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişine yer verildiğini ifade etti.


DEVRİMLERİN ÖNEMİ AZALMAZ

Çiçek, bu devrimlerin milletin günlük yaşam biçiminde ve felsefesinde hayatiyetini bulduğunu belirterek, “Bir ajanda sayfasında yer alıp almaması bu devrimlerin önemini azaltmaz” dedi. Atatürk’ün devrimlerine ve manevi mirasına sahip çıkmanın, onu geliştirmenin “sözde ve şekilde olamayacağını” vurgulayan Çiçek, “Bu konular hiçbir kişi, kurum ve partinin tekelinde olamaz. Bunlara sahip çıkmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de hedef gösterdiği gibi çağdaş, muasır medeniyyet seviyesini yakalamak ve geçmekle, devletimizi ve milletimizi her alanda daha ileriye götürmekle mümkündür” dedi.
(GAZETEPORT)

Benzer Konular
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 14-02-2008, 10:57   #2
    Dost
    melike1907 - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Jan 2007
    Mesajlar: 2,341
    Tesekkür: 100
    80 mesajina 157 kez tesekkür edildi
     melike1907 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    özünde de çok sahip çıkıyorlar ya birde efelik taslıyorlar

      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    ajandayı, hazırlar, kılıfını, yapan


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:13 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1