Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Siyaset Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 17-05-2009, 22:08   #1
Dost
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Yaş: 50
Mesajlar: 1,485
Tesekkür: 1366
808 mesajina 26425 kez tesekkür edildi
 Abudeniz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı DSP'de Masum Türker zamanı

DSP'nin Olağanüstü Kurultayı'nda partinin yeni Genel Başkanı Masum Türker oldu. İlk iki turda hiçbir aday başkanlık için yeterli oyu alamadı. Üçüncü turda 834 oyun 431'ini alan Masum Türker genel başkan seçildi.
siteadi.com - DSP'de Masum Türker zamanı

DSP'de olağanüstü kurultay heyecanı yaşandı. Genel başkanlık seçiminin ilk turunda Musa Abay 5, Tayfun İçli 23, Sait Kekeç 2, Serdar Savaş 12, Zeki Sezer 357, Masum Türker 363 ve Alemdar Yalçın 87 oy aldı.

Serdar Savaş'ın adaylıktan çekilmesiyle başlayan İkinci turda, Musa Abay 3, Tayfun İçli 7, Sait Kekeç 1, Zeki Sezer 380, Masum Türker 415, Alemdar Yalçın 38 oy aldı.

Ücüncü tur oylamasında ise Masum Türker 431, Zeki Sezer 375, Alemdar Yalçın 20, Musa Abay 2, Tayfun İçli 4, Sait Kekeç 2 oy aldı. Kurultayda ücüncü turda 837 oy kullunılırken, bu oyların 834 oy geçerli oldu.



Türker: Türkiye'nin ulusal bütünlüğünün koruyucusu DSP olacaktır

DSP Olağanüstü Genel Kurultayı'nda genel başkanlık seçimlerinde ipi Masum Türker göğüsledi. Türker, kesin sonuçların açıklanmasının ardından delegelerin büyük coşkusu altına konuşma yaptı. Türker konuşmasında şunları kaydetti:

"Değerli demokratik solcular ve bizi bu demokratik yarışta yalnız bırakmayan değerli basın mensupları hepinize teşekkür ediyorum. Teşekkür yalnız şahsım adına değil, burada yapılan yarışın sonunda Türkiye'nin her yerinde, partiye kayıt olsun olmasın bütün demokratik solcular adına yapıyorum. Demokratik Sol büyük bir camiadır. Bu camia çığ gibi büyüyecektir. Bütün adaylara teşekkürlerimi ve bu konudaki çalışmalarında yararlanacağımızı belirtmek istiyorum.

DSP'den daha önceden istifa eden Genel Başkanım Sayın Zeki Sezer bizim gönlümüzde genel başkan olarak kalmaya devam edecektir. Çok önemli bir görevi Sayın Sezer, Türkiye'de büyük sıkıntılar çekerek demokratik sol hareketi önce kuramsal olarak, sonra siyasal olarak örgütleyen rahmetli Bülent Ecevit'in bıraktığı yerden alıp buraya kadar getirmiştir. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı geçici olarak üstlenen Saffet Başaran Vekil olarak değil kalıcı olarak gelecek . Bugüne kadar herkes ne söyleyecekse söyledi. Önemli olan bundan sonra bizin dışarıya karşı ne söyleyeceğimizdir. Örgütlerle benim görevim DSP'yi kurumsallaşma yolunda bir kadro ve örgüt partisi haline getirmektir. Kadro ve örgüt partisi demek liderin kendisini ön planda almadığı ve kurumsal olarak her yerde her bölgede Şırnak'tan Edirne'ye kadar aynı sesin yükselmesidir.

Türkiye'nin ulusal bütünlüğünün koruyucusu kolaycısı DSP olacaktır. Türkiye'de halk asla ezilmeyecektir. Kendisini yalnız hisseden herkesin yanında DSP olacaktır. Ben buradan bugüne kadar DSP ye gönül vermiş herkese çağrıda bulunuyorum. Gelin birlik olalım, bütünleşelim. Değerli arkadaşlar Ardahan'dan, Hakkari'den, Van'dan Edirne'den Keşan'dan geldiniz. Bu zafer sizin zaferinizdir, bu emek sizin emeğinizdir. Türkiye'nin yükselmesinde ve DSP'nin iktidarından yönlendirmek benim sorumluluğumdadır. 27 ay sonra yapılacak genel seçimlere yürüyüş başlatmaktadır. Allah bizi bu yürüyüşte yalnız bırakmasın. Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum."



Zeki Sezer çekilmek istedi, taraftarları engelledi

DSP Olağanüstü Genel Kurultayı'nda ikinci tur oylamada, Masum Türker'in 35 oy gerisinde kalan Zeki Sezer genel başkanlık seçiminden çekilmek istedi.

Sezer, Divan Kurulu'na giderken bir çok delege tarafından etrafı sarılarak engellendi. Sezer taraftarı delegelerce, "lütfen çekilme","çekilemezsin" diyerek Sezer'in çekilmesini önlemeye çalıştı. Basın mensuplarının Sezer'in etrafını sarması üzerine bazı delegeler Sezer'in ağzını kapattı. Sezer'in gözleri dolarken etrafındaki partililerde "Zeki Sezer" sloganları atmaya başladı.


http://cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=57144

__________________
,,,BiLmeyen Ne BiLsin Bizi, BiLenLere SeLam oLsun,,,
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dspde, masum, türker, zamanı


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:34 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1