Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Siyaset Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 08-10-2009, 11:07   #1
Dost
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Yaş: 50
Mesajlar: 1,485
Tesekkür: 1366
808 mesajina 26425 kez tesekkür edildi
 Abudeniz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Shp’de ufuk uras çatlağı


siteadi.com - Shp’de ufuk uras çatlağı Partisinin Ufuk Uras ekibiyle birleşeceği haberlerine tepki gösteren 8 üst düzey SHP yöneticisi görevlerinden istifa etti. SHP’de parti meclisi yeni bir MYK seçimine gidecek
SHP ile ilgili çıkan İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ve ekibiyle birleşme haberleri sonrası partide istifa depremi yaşanıyor. SHP Genel Sekreteri Hulki Yakupoğlu, Genel Sayman Nurullah Deniz, Genel Başkan Yardımcısı Teoman Alptürk, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Dinçel, MYK üyeleri Ahmet Abakay, Bülent Ergezer, Pelin Taşdemir ve Ülkü Ekren görevlerinden istifa etti. İstifa eden SHP’liler, Parti Meclisi üyesi olarak bu mücadelelerini parti içinde sürdüreceklerini bildirdi.
İstifa eden SHP’liler tarafından yapılan açıklamada Genel Başkan Hüseyin Ergün’ün seçildiği günden bu yana partinin tüzük, program ve geleneklerine aykırı davranışlar sergilediği, bir süredir dile getirdiği sağ-liberal görüşlerini yönetim anlayışına da taşıdığı, partinin yapısına uymayacak bir şekilde seçilmiş kurulları etkisizleştirmeye yöneldiği ifade edildi. Ergün’ün yanlışlarına itiraz edilmesini yıkıcı faaliyet olarak nitelendirerek, muhalefete tahammülsüz olduğunu da gösterdiği kaydedilen açıklamada son olarak kendi adayı seçilmediği için parti tüzüğünü zorlayarak Genel Sekreterin görevlerini kendisine yakın bulduğu bir genel başkan yardımcısına devrettiğini ilan ettiği bildirildi.
YAKUPOĞLU: SAĞCILIK KABUL EDİLEMEZ
İstifa eden SHP Genel Sekreteri Hulki Yakupoğlu BirGün’e konuştu. Yakupoğlu, “SHP bünyesi liberalizm dinine tapanları, sağcılığı kabul etmez” dedi. Yakupoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başkan diğer çevrelerle görüşmelerini gizli kapaklı yürütüyor. Bizim hissettiğimiz, kendisine yakın gördüğü çevrelerle görüşüp var olan partimizi yok etmek istemesi. Bize katılım olacaksa biz tüzüğümüzü değiştiririz, gerekirse adımızı da değiştiririz ama bu yapılan partimizi yok saymaktır. O zaman kapatıp gidelim partiyi. Sorosçuluktan kastım, Ergün’ün daha önce söylediği “emperyalizm bitti”, “Çayan’lar darbeciydi” gibi sözlerin geçtiği röportajdaki fikirlerdir.” Yakupoğlu, partinin yeni bir MYK seçeceğini bildirdi.
ABAKAY: PARTİYİ KİŞİYE BAĞLIYORLAR
Daha önce benzer kaygılar ileri sürerek genel sekreterlik görevinden istifa eden SHP PM üyesi Ahmet Abakay ise, “seçimlere girme hakkı olan bir partiyi, kendi partisinden dışlanmış kopmuş, henüz partisi bile olmayan Ufuk Uras’a yani bir kişiye bağlıyorlar. Bu solda bir garabettir. Partiyi bir kişiye, ya da küçük bir gruba nasıl bağlarsınız?” dedi.
Gazetemize konuşan Abakay şunları kaydetti: “Ben genel sekreterlikten istifa ederken Genel Başkan’ın açıklamalarının sol adına kabul edilemeyeceğini ve böyle bir kişinin başkan olmaması gerektiğini söyledim. Bu fikirlerimin arkasındayım. Kendi partisini yok sayıp kimi görüşmelerde bulunuyor. MYK’dan dahi bilgi kaçırıyor. Böyle bir şey olmaz. ‘Uras parti kurmuyor’ gibi ifadeler kullanıyor halbuki girişimin sözcüsü olarak adı geçiyor. Yine bir üyemiz temas grubunda geçiyor. Bu nasıl bir iş? Uras parti kurabilir ama bu girişime yardımcı olmak bize düşmez.”
İŞTE İSTİFA GEREKÇESİ
İstifa gerekçesi olarak 8 yöneticinin imza attığı ve “Genel Başkan’ın böylesine demokratik olmayan bir yaklaşım içinde olması, PM’nin seçtiği Genel Sekreterini yok sayması kabul edilemez” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“SHP, her şeyden önce biat etmeyenlerin, tek adam sultasına karşı çıkanların partisidir. Partimizin örgüt demokrasisi anlayışı, Genel Başkan diktatörlüğü kurmak isteyen anlayışlara karşı çıkarak gelişmiştir.
Sayın Genel Başkan, aday olurken öne çıkardığı ‘çağdaş solda büyük buluşma’ hedefini giderek, Genel Başkanlığı sürdürmenin ve partiyi bir grup arkadaşıyla birlikte yakınlık duyduğu bir gruba teslim etmenin aracı olarak kullanmaktadır.
Kurultayımızın sonuç bildirgesinde ‘Çağdaş Solda Büyük Buluşma’, solda birliğin, ‘gerekirse’ isim ve program değişikliği de yapılarak SHP çatısı altında olmasını öngörmektedir.
Kurultaydan bu yana geçen uzun zamanda bu konuda nasıl bir gelişme olduğu hakkında MYK’ya ve Parti Kurullarına açık bilgi verilmemektedir. Genel Başkan, yakın çevresindeki birkaç arkadaşıyla sürdürdüğü temasların ne aşamada olduğu konusunu MYK’dan saklamaktadır. Çok kısa olarak verilen bilgiden anlaşılan, dar bir grupla birlikte parti kurma çalışması yürütüldüğüdür.
Yani, kurultayımızda alınan kararın öngördüğü, ‘SHP çatısı altında’ şartı unutturulmuş, partimiz kendi gündemini, parti içi örgütlenme çalışmalarını bir yana bırakarak, bir başka partinin kurulması çalışmalarına dahil edilmiştir. Söz konusu partiyi kurma çalışmasını yürütenlerin yaptıkları açıklamalardan da anlaşılan budur. 5 Ekim 2009 tarihli Vatan gazetesinde çıkan haber de bu düşüncemizi doğrulamaktadır.
Sol buluşmanın diğer bileşenleri olan, 10 Aralık Hareketi ve Alevi örgütlülükleri ile gelinen noktada bir birliktelikten uzak düşüldüğü de görülmektedir.
Aslında bütün söylenenlerin ve yapılanların temelinde partimizin emek ekseninden saptırılarak Soros eksenli bir parti haline dönüştürülme çabası bulunmaktadır.
Türkiye, tarihinin en ağır bunalımını yaşıyorken, giderek artan gericileşme, siyasi tarihimizde görülmemiş ölçüde sürdürülen siyasal kadrolaşma ve yolsuzluklar bir kenarda duruyorken, yoksulun, işsizin, emekçinin, esnafın ve küçük üreticinin örgütlü gücü ve sesi olması gereken partimiz, aylardır Genel Başkan tarafından yaratılan yapay gündemlerle vakit kaybetmektedir.
Bu durum parti içi dayanışmayı, büyümeyi, örgütlülüğü üst noktaya çıkarmayı engelleyen, partiyi bitirmeye götüren bir süreçtir. Yazık ki Genel Başkan, tüm uyarılara karşın, bir hizip başı görüntüsü veren tavrından vazgeçmemektedir.
SHP, kuruluşundan bu yana solda buluşmanın sürekli savunucusu olmuş, bunun için çaba göstermiş, bedel ödemiştir. Bundan sonra da sol birliğin adresi ve savunucusu olacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Şüphesiz ki solda büyük buluşmadan anlaşılması gereken partimizin bir gruba peşkeş çekilmesi olamaz. Partimizi bir gruba yamama, kurulacak yeni bir partinin kurucu unsuru yaparak yok etme niyetinin önünde durduk, bundan sonra da Parti Meclisi üyesi olarak bu mücadelemize devam edeceğiz. Ancak, Sayın Genel Başkanla aynı kurulda çalışmamız, giderek yaşanan olumsuzluklara destek anlamına geleceğinden, MYK üyeliğinden istifa ediyoruz.”


Kaynak- BirGün

__________________
,,,BiLmeyen Ne BiLsin Bizi, BiLenLere SeLam oLsun,,,
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
çatlağı, shp’de, ufuk, uras


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:53 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1