Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Siyaset Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 20-03-2011, 12:39   #1
Dost
Maralım - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2011
Mesajlar: 95
Tesekkür: 174
65 mesajina 594 kez tesekkür edildi
 Maralım isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Bir Yorum / Erdoganin asimilasyon deyimi üzerine

Gectigimiz günlerde Erdogan Almanyaya gelip meshur Düsseldorf konusmasini yapti.
siteadi.com - Bir Yorum / Erdoganin asimilasyon deyimi üzerine ''Erdoğan: Asimilasyona hayır'' ''entegrasyona evet, asimilasyona hayır'', ''Herkes, içinde yaşadığı topluma entegre olması lazım'' ve 'Kimse bizi kültürümüzden ve medeniyetimizden koparamaz'' gibi deyimler sarfetti.
Sorulmasi gereken kanimca sudurki Erdogan acaba Avrupadaki göcmenlerin neler yasadigini neler ile karsilastigini bilmektemidir?
Kesinlikle HAYIR!
Gelen ilk kusak (1960larda) yurtlarda kalirlardi. Isten eve evden ise nefes almaya dahi zor vakit buluyorlardi.
Her yerde emekcinin ezildigini birkez daha yasar ve dilini dahi düzgünce bilmedikleri bu memlekete alismakta güclük cekerlerdi.
Sonrasinda ailelerini getirip yerlesmeye basladilar istemeye istemeye. Oysaki sadece bizim oralarin deyimiyle "gün yüzüne cikasiya" dek kalmak sonrasinda köylerine geri dönmek istiyorlardi.
Aileleride gelince cocuklarin okulu, cocuklarin üniversitesi yada meslek okullarini bitiresiye dek kalma hayali avuntuya dönüsür "ben okuyamadim bari cocuklar okusun adam olsun" düsüncesiyle 2nci kusagi yetistirmekteydiler.
Bu 2nci kusakta büyüdü evlendi ilk kusak torun sevdasi bahanesiyle yine kaldi Avrupada. Bu arada emekli olmuslardi 6 ayligina Türkiyeye gidip kesin seneye döneriz der dururdu.
Torunlarda büyüdü bu zaman evresinde. 3ncü kusak dil sorunu yasamamakta ama Türkiyeyede yabancilasmaktaydi. Ancak tatil merkezlerin isiltili hayatlarini görür köye gidincede Avrupayla kiyas edip "burada yasanmaz" derler.
"Iki arada bir derede" kalan 1nci ve 2nci kusakta Türkiyedeki gelismelere alisamaz ve artik ne Avrupada nede Türkiyede kendini yerli hisseder.
Siyasi yönden ne secme nede secilme hakkina sahip olamadiklari icin göcmenler her yerde 2nci sinif insan gibi hisseder kendisini. Türkiyede secim olur "oy kullanamiyoruz nasilsa" deyip kirginlik yasar, Avrupada secim olur "ne diye seceyim zaten yabancilari önemsemiyorlar" deyip pasif duruma öteki konumuna düsmekteler.
3ncü kusaktan TC vatandasligindan cikanlar ise bu sorun ile karsilasmiyorlar ama ellerine yasadiklari ülkenin pasaportu olmasina ragmen kendilerini yinede yabanci hissetmekten kurtaramiyorlar,.
Simdi sorulmasi gereken soru: Hangi entegrasyon? Hangi kültüre deginiyorsunuz sayin Erdogan??? Kendi insanini yoksulluktan dolayi yurtdisina göc ettiren kültürmü? Askeri darbeler yüzünden konusurken sesini iki ton kisan kültürmü? TCden buraya gelip din istismarligina soyunup insani soyan sonradan TCde krallar gibi karsilanan kültürmü? Bunlarin cevabini vermedikce senin sundugun kültürü reddediyorum.

__________________
Başkalarının düşünceleriyle bilgelik etmektense, kendi hesabına delilik etmek daha iyidir...!
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
asimilasyon, bir, deyimi, erdoganin, yorum, üzerine


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:54 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1