Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Siyaset Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 06-06-2013, 18:29   #1
Admin
MEHMETDOST - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Bulunduğu Yer: Defne / Hatay
Yaş: 54
Mesajlar: 19,973
Tesekkür: 7377
2691 mesajina 33648 kez tesekkür edildi
  MEHMETDOST isimli üye çevrimiçidir (Online)
Tanımlı Erdoğan Yurtdışına "Kaçtı" Sokağa Direnişe!

Direniş sürüyor. Direniş her gün daha çok, daha kararlı sürüyor. Polis saldırganlığında yeni yöntemler denenmesine rağmen halk faşizme karşı direnmeye devam ediyor.
siteadi.com - Erdoğan Yurtdışına "Kaçtı" Sokağa Direnişe!
Faşizm keyfi uygulamalar bütünüdür. Hiçbir kuralı yoktur. Çıkarı neyi gerektiriyorsa onu yapar ve bunları yaptıktan sonra bir de "yasal kılıfını" hazırlar. Tıpkı Hitler'in insanları gaz odalarına doldurup katletmesinin yasal kılınması gibi. Sokaklarda faşizmin saldırganlığı kol geziyor. Sokağa çıkan insanlar yaşanan zulme karşı isyan ediyor ve faşizm her tür saldırganlığı uyguluyor.

Direniş sürüyor ve süreceği de görünüyor. Gezi Parkı'nda başlayan direniş hareketi hemen her kentte karşılığını buluyor. Bir tarafta devletin faşist güçleri, diğer tarafta faşizmin baskısıyla örgütlenemeyen insanların tepkisi. Faşizme karşı mücadele eden devrimciler yetişebildikleri her yerde insanların örgütlenmesine ve direnişin sürmesine katkı sağlıyorlar. Bu direnişin en önemli göstergesi uzun yıllardır kararlılıkla devrimci mücadeleyi yürüten sosyalistlerin haklılıklarının kanıtlanmasıydı. Sokağa çıkan her insan mücadele eden devrimcilerin haklılığını gördüler. Uzun yıllardır faşizmin yarattığı ayrımcılığın medya eliyle nasıl körüklendiğine şahit oldular. Kürt halkı üzerinde yıllarca uygulanan şiddet ve katliamı devletçi medyada izleyenler bu kez kendi yaşadıklarının devletçi medyada nasıl yansıdığına şahit oldular.

BAŞBAKAN YURTDIŞINA HALK SOKAKLARA

Recep Tayyip Erdoğan 4 günlük Arap ülkeleri seyahatine çıkmadan önce bir basın toplantısı düzenledi. Her zamanki Erdoğan sahnedeydi. Halkına kin dolu saldırgan davranan, tehdit eden ve tam bir diktatör havasında atıp tutan patolojik vaka ortadaydı yine. Halkı kirli çıkarlar için bölüp parçalayan Erdoğan kendisine oy verenlerin de sokaklara çıkabilecekleri tehdidini ortaya atarak gitti. Sivas, Çorum, Maraş katliamını yapanların tekrardan sokaklara çıkacağı tehdidiyle ülkede bir iç savaş yaratacağını ve buna hazırlandığını söyleyen başbakan kanlı bir sürece girmekten çekinmeyeceğini ve halkını katletmeyi göze aldığını beyan etmiş oldu. Korkaklar sürüsü haline getirilen İktidara oy verenleri "tasmalı köpekler" gibi gördüğünü açıklayan Erdoğan direniş yenilirse insanları katlettirmeye yönelik davranacağının da sinyalini verdi. Erdoğan yurtdışına kaçtı ve bunu "rutin bir gezi" olarak göstermeye çalıştı. Giderken de halkı katliamla tehdit etmekten çekinmedi. Ya direniş güçlenecek ya da Erdoğan'ın "tasmalılarına" katliam yolu açılacak.

DİRENİŞİ GÜÇLENDİRELİM

Herkes direnişe kendi algılayışıyla katıldı. Kimi bayrakla, kimi pankartla, kimi eline geçirdiği bir kağıda yazdığı dövizle. Sokaklara çıkan herkes bu anlayışıyla kendisine yer buldu. Direnişin bu halini anlayamayanlar direnişe katılmamanın gerekçelerini sıraladılar. Direnişe katılmak için şu veya bu simgenin olması veya olmaması gerektiğini söyleyenler faşist devletin yanında saf tuttular. AKP ile sınırlı bir mücadeleden ötesini göremeyen politik aktörlerin de meydanlara çıkmasının sadece direnişin karmaşık yapısıyla ilgili olduğu anlaşılmadı. Bir yanda "barış süreci" denerek gelişen olaylar karşısında donup kalanlar diğer yanda sokaklarda direnişi sadece AKP karşıtlığıyla sınırlamaya çalışanlara rağmen faşist devlete direnen sosyalistler. Sokağa çıkılması gerekirken "biz neler yaşamıştık" diyerek direnişten uzak kalmanın hayatta bir karşılığı olmadığı görülüyor. Sokaklara çıkıp direnişi büyütmek yeni bir dönemin kapısını açacak. Sokaklardaki direniş yenilirse faşizmin karanlığı daha da koyulaşacaktır. Direnişi güçlendirmek ezilen her kesim ve halkaların çıkarınadır. Sendikaların da bu süreçte sessizce izleyici konuma düştükleri görünmekte. Cesaretle GENEL GREV ilan edilmelidir. Metal iş kolunda süren grev havası öne alınmalı ve genel grevin adımı atılmalıdır.

Sokağa çıkmak ve sokakta kalmak faşizmi geriletecektir. Direniş ne sonuç verirse versin şu veya bu simgeler meydanda diyerek evlerden çıkmayanların da hayatını değiştirecektir. Ya geriletilmiş bir faşizmi tasmalı hale getireceğiz ya da faşizmin daha saldırgan haliyle karşılaşacağız sokaklardaki direniş bu ikilem arasındadır.

Sokağa, direnişe, barikat kurmaya ve faşizmi teslim almaya, yurtdışına kaçan Erdoğan'ı orada kalmak zorunda bırakmaya adım atılmalıdır. Direnişin kazanılması yeni bir dönemin kapılarını açacak ve yeni dönemde sokaklara çıkanlar yer alacaktır..

KızılYıldız.org


__________________
Bizim paşa gönlümüzden çıkmış paylaşıyoruz kıymet bilmeyenler UTANSIN!!
‐----------‐-----‐---------‐-----
Seni her halinle niye seveyim?FENERBAHÇEmisin sen.
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi MEHMETDOST üyemize tesekkür ettiler
ipek damla (06-06-2013), Malik DOSTELi (06-06-2013), Sürgün*25 (07-06-2013), talip (03-08-2014)
Cevapla

Tags
direnişe, erdoğan, kaçtı, sokağa, yurtdışına


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:36 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1