Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Teknoloji Dünyası
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Teknoloji Dünyası Son Teknolojik Gelişmeler burada!

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 10-11-2018, 13:49   #1
Can Dost
Üyelik Tarihi: Jul 2017
Bulunduğu Yer: Ankara
Mesajlar: 2,935
Tesekkür: 4056
507 mesajina 3529 kez tesekkür edildi
 Orhandost isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Yeni kamera Satın Alırken bu 7 Özelliğe Bakın arayın!

Daha çarpıcı daha keskin kareler mi yakalamak istiyorsunuz?veya kullanımı ve tutuşu daha kolay olan bir kamera mı arıyorsunuz?Bir sonraki kameranızı satın alırken bakmanız gereken,bu söylediklerimizi ve fazlasını size sunacak 7 önemli özelliğe Bakın aşağıda sıraladık.
siteadi.com - Yeni kamera Satın Alırken bu 7 Özelliğe Bakın arayın!

1.Kompozit modu: Bu mod,aynı sahneden birkaç benzer kare yakalayarak,çok daha güzel görünen bir fotoğraf oluşturmaya izin veriyor.



2. Low-pass filtresine gerek yok:Özellikle tekrarlayan desenlerde görünen artefact'leri kaldırmayı amaçlayan anti-aliasing (low-pass) filtresi, resmi bir miktar bulanıklaştırarak kalitesini bozabiliyor.Bu tür sahneleri sıkça çekmeyeceğinizi düşünürsek,filtreyi kenara bırakan yeni kameraları tercih edebilirsiniz.



3. 4K video: Bugünkü kameraların çoğu yüksek kalitede Full HD video kaydı yapabiliyor, ancak bir 4K video izlediğinizde aradaki farkı görebiliyorsunuz. Bugünkü kompakt,aynasız modellerde ve DSLR'larda bulunan 4K video kayıt özelliği, Full HD'ye göre dört kat daha fazla pikseli yakalamanıza izin veriyor. Kaydettiklerinizi izleyeceğiniz bir 4K ekranınız olmasa bile, 4K görüntülerin 4K olmayan çoğu HD ekranda HD'ye göre daha keskin göründüğünü söyleyelim.



4. Focus peaking:Giderek daha çok kamerada görmeye başladığımız bu işlev,manuel odaklanma sırasında yaşayabileceğiniz sorunları,örneğin yüksek ışık altında veya düşük kontrastlı bir öznede yaşayacağınız sorunları azaltıyor.



5. Bükülebilen ekran:Farklı yönlere doğru açabildiğiniz LCD ekranlar, zor açılardan fotoğraf çekerken işinizi kolaylaştırıyor.Örneğin Pentax K-1 ve Fujifilm X-T2 ilk bakışta diğer makinelerdeki gibi ekranlara sahipler,ancak kamerayı ister dikey tutun ister yatay, ekranı istediğiniz yöne doğru eğebiliyorsunuz.




Af ince ayarı AF ince ayar Menü



6. AF ince ayarı: Bazı DSLR/lens kombinasyonlarında odak, olması gerekenin biraz önünde veya arkasında kalabiliyor.Nikon D500 gibi birkaç DSLR gövdesi, bunu yeni AF fine-tune seçeneğiyle düzeltmenize yardımcı oluyorlar.


7. Elektronik deklanşör:Işığın çok olduğu koşullarda geniş diyafram kullanıyorsanız, kameranız sizi sahnenin düzgün biçimde canlandırılamayacağı konusunda uyarabilir.En düşük ISO ayarında bile doğru deklanşör hızıyla kareyi yakalamanız mümkün olmayabilir;bu durumda diyaframı daraltmaktan başka çareniz kalmayacaktır.Bu ise yüzeysel bir alan derinliği sağlamanın zorlaşması anlamına geliyor. Yeni kamera Satın Alırken Çoğu kompakt kamera ve sistem kamerası,bu sorunun üstesinden gelmek için normal 1/2000 veya 1/4000 saniyelik limitleri hızlandıran elektronik deklanşörle geliyorlar.Böylece örneğin 1/16.000 saniye veya 1/32.000 saniye deklanşör hızıyla en parlak ışıkta f/1,8 veya f/1,4 diyafram kullanabiliyor ve istediğiniz pozlamayı elde edebiliyorsunuz.


http://www.infoteknoloji.com/2016/08/yeni-kamera-satin-alirken-bu-7-ozellige-bakin-arayin.html

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Orhandost üyemize tesekkür ettiler
MDENİZ (19-05-2019)
Eski 05-05-2019, 23:00   #2
Can Dost
Üyelik Tarihi: Mar 2018
Bulunduğu Yer: Mühlacker
Mesajlar: 241
Tesekkür: 7
5 mesajina 5 kez tesekkür edildi
 ali bey isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

teşekkürler

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:10 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1