Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Teknoloji Dünyası
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Teknoloji Dünyası Son Teknolojik Gelişmeler burada!

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 01-10-2010, 20:10   #1
Onursal Dost
Lavinia - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 35
Mesajlar: 696
Tesekkür: 958
563 mesajina 4998 kez tesekkür edildi
 Lavinia isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı vimeo.com da erişime kapatıldı


siteadi.com - vimeo.com da erişime kapatıldı 1 Ekim 2010, Cuma



vimeo.com da erişime kapatıldı



Dünyanın en ünlü video paylaşım sitesi YouTube’a erişimin engellenmesi kararı 2 yılı geride bırakırken en büyük rakibi vimeo.com’a erişim de savcılık talebiyle engellendi
Dünyanın en ünlü video paylaşım sitesi YouTube’a erişimin engellenmesi kararı 2 yılı geride bırakırken, yasaklı video sitelerine bir yenisi eklendi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), savcılığın talebi üzerine vimeo.com’a da erişimi engelledi. Sansür gerekçesi olarak sitenin “müstehcen yayınları” gösterildi. Yayını engellenen sitelerin sayısı 7 bini geride bırakırken, en önemli sansür gerekçesinin “müstehcenlik” olduğu öğrenildi.
Popüler video paylaşım sitelerinden vimeo.com’a Türkiye’den erişim engellendi. Siteyle ilgili bir şikâyeti değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 28 Eylül tarihli koruma tedbiri kapsamında TİB, siteye erişimi durdurdu.
TİB yetkilileri, kararın, 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Kanunu” kapsamında alındığını belirtti. vimeo.com’a dünyada verilmiş genel bir müstehcenlik cezası olmadığı öğrenildi.
İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD), vimeo.com ile ilgili engelleme kararına, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili bir videonun neden olduğu, CHP’lilerin başvurusuyla site yayınının durdurulduğu yönünde duyum aldıklarını belirtti. Dernek yetkilileri, bu duyumun CHP tarafından yalanlandığını bildirdi.

Müstehcenlik en popüler gerekçe
Kararın ardından, Türkiye, internet yasakçısı ülkeler arasındaki lider konumunu daha da pekiştirdi. İYAD verilerine göre 16 Eylül 2010 itibarıyla 5651 sayılı kanun kapsamında Türkiye’de 7223 siteye erişim engellendi. Sansür kararlarında en önemli gerekçeyi vimeo.com kararında olduğu gibi müstehcenlik oluşturdu. Site kapatma kararlarının gerekçelerinin oranları şöyle oldu:
- Yüzde 69 “müstehcenlik”,
- Yüzde 25 “çocukların cinsel istismarı”
- Yüzde 1.8 “bahis/kumar”,
- Yüzde 1.7 “kumar oynanması için yer ve imkan sağlama”
- Yüzde 1.1 “fuhuş”
- Yüzde 1’den az, “Atatürk aleyhine işlenen suçlar”, “uyuşturucu/uyarıcı madde teminini kolaylaştırma” ve “intihara yönlendirme”...
YouTube’un Türkiye’deki sansür macerası ise Atatürk’e hakaret içeren bir video nedeniyle 2007’de başladı. Bu video yüzünden youtube’un Türkiye yayını durunca site söz konusu videoyu kaldırdı ve site yeniden açıldı. İkinci yasak 2008’de aynı gerekçeyle geldi. Üçüncü yasak aynı gerekçeyle getirilirken fark, değişik DNS adreslerinden de siteye erişimin engellenmesi oldu. youtube ile ilgili son yasaklama da mayıs 2008’de getirildi. Bu kararda, Türkiye’nin başvuruları sonucu kaldırılan videoların sadece sitenin Türkiye veritabanından kaldırıldığına dikkat çekildi.
Geçtiğimiz haziranda da internet kullanıcıları popüler arama motoru google’ın servislerine erişimde de sorun yaşamaya başladı. Hükümet ise bu sorundan google’ın sorumlu olduğunu belirterek, YouTube yetkililerini Türkiye’de ofis açmaya çağırdı.

Muhaliflere bel altı cezasız
Geçtiğimiz dönem içinde pek çok site başta müstehcenlik gerekçesiyle erişime kapatılırken; yargı mensupları, askeri ve sivil bürokrasiden kişiler ile hükümet muhalifi siyasilerin özel video ve ses kayıtlarının yayımlandığı Dailymotion ? Vidéo, musique et film. Regardez une vidéo maintenant ! sitesi ise yayınına halen devam ediyor. Pek çok kişinin hükümete muhalif ifadelerine ve özel hayatına yönelik konuşmalarına yer verilen site bir dönem kapatılmış, sonra yeniden erişime açılmıştı.


milliyet

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Lavinia üyemize tesekkür ettiler
Corumlu (01-10-2010)
Cevapla

Tags
erişime, kapatıldı, vimeocom


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:53 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1