Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 14-12-2007, 16:39   #1
Dost
ekinyorum - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2007
Yaş: 49
Mesajlar: 158
Tesekkür: 2
2 mesajina 2 kez tesekkür edildi
 ekinyorum isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Küresel Isinmanin Etkileri

KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİ
siteadi.com - Küresel Isinmanin Etkileri
Küresel ısınma en büyük etkisini 21. yüzyılda gösterecek.Dünyanın her yerinde küresel ısınmanın etkileri üzerine görüşmeler yapılıyor.Yıkıcı etkilerinin nasıl yavaşlatılabileceği konusunda araştırmalar yapılıyor. deniz seviyeleri yükselecek. Sera etkisiyle de gezegenimiz günden güne yok oluyor.Gezegenimizin çevresini saran bir kalkan var.Bu kalkan Nitrojen ve Oksijenden oluşuyor.Bu kalkan CO2 ( Karbondioksit) ve CH4 ( metan gazı) sebebiyle zarar görüyor. 2050’ye kadar bitki ve hayvan türlerinin dörtte birini ya da 1 milyondan fazlasını yok edecek” denmektedir. Otomobiller ve fabrikaların gaz yayılımında en büyük etkenler yayılan gazların, 21. yüzyılın son yıllarına doğru ortalama sıcaklıkları tarihte görülmemiş düzeylere yükselteceğini belirtmekte. Ve eğer bir çözüm üretilmezse, türlerin kitlesel tükenişlerinin tarihte görülmemiş boyutlara ulaşabileceğine dikkat çekmekte.
Yerkürede 1992 verilerine göre 12,5 milyon tür yaşamaktadır. Bu türlerin insan marifetiyle yok olma hızları doğal yok olma hızlarının 100 ila 1000 katı olarak tahmin edilmektedir, bu eğilim devam ederse 50 ilâ 100 yıl içerisinde mevcut türlerin %10-50’sinin yok olacağı hesaplanmaktadır. Bugün doğadaki kuş türlerinin yaklaşık %15’i –ki bu 1000 türe karşılık geliyor– tükenme tehdidi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Doğadaki besin zincirinin bir kez kırılması inanılmaz sonuçlara yol açacağından canlı türlerinin bazılarının ortadan kalkması, diğer canlı türlerini de doğrudan etkileyecektir.
Dünya besin üretimi giderek sınırlı sayıda bitki türü ve çeşidine bağımlı hale gelmektedir. Balık stoklarının %47’si tamamen tüketilmiştir; %18’i aşırı tüketildiği için yok olmaktadır, %10’u ise aşırı tüketildiği için verimliliğini yitirmiştir. Okyanuslarda birikmiş olan karbon miktarları yüzünden okyanusların asitliği artmıştır. Bu, balıkların yaşamını doğrudan etkileyecek bir durumdur. Hepsi birer karbon emme makinesi olan mercanların yavaş yavaş ortadan kalktığı görülüyor. Böyle bir durum doğadaki karbon zincirinin kırılmasına ve buna bağlı olarak karbondioksit emisyon miktarlarının inanılmaz boyutlarda artmasına sebep olabilir.
Yapılan araştırmalara göre, dünya yüzeyinin ortalama sıcaklığı 20. yüzyıl boyunca 0,6 ºC kadar artmış, son kırk yıldır atmosferin 8 kilometrelik alt kısmında sıcaklıklar yükselmiş, kar örtüsü ve buzlanma ise %10 civarında azalmıştır.
Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre, 11 bin 700 yıl önce Afrika’yı etkisi altına alan hava dalgasıyla oluşan Kilimanjaro buzulu erimeye başladı. Science dergisinde yayımlanan araştırmada, “uydu verilerine bakılırsa, 2020 yılında Kilimanjaro’nun beyaz şapkası yok olacak” deniliyor. Yok olacağından söz edilen Kilimanjaro’nun tepesinde bulunan buz tabakası, şu anda bile susuzluk çeken Tanzanya’nın nehirlerini besleyen ana kaynak. 2025 yılı itibariyle dünya nüfusunun neredeyse yarısının su kıtlığıyla karşı karşıya kalacağı tahmin edilmektedir. Kaynak: kuresel-isinma.org

ALINTI

KUZEY buzulları bu yaz rekor miktarda eridi
Washington - ABD'de düzenlenen bir bilimsel konferansta, kuzeydeki buzulların, geçmiş yıllarla mukayese edildiğinde, bu yaz çok daha fazla eridiği bildirildi.

Amerikalı oşinograf Michael Steele, Amerikan Jeofizik Birliğinin San Francisco kentinde düzenlenen yıllık toplantısındaki sunumundan sonra yaptığı açıklamada, Kuzey Kutbu'ndaki buz tabakası 2006'ya kadarki dönemde her yaz ortalama ABD'nin Batı Virginia eyaletinin yüz ölçümü (62 bin 809 km2) kadar erirken, 2007 yazında erime miktarının bunun 30 katı, Alaska'nın yüz ölçümü (1,7 milyon km2) veya Fransa'nın 3 katı kadar olduğunu belirtti.

Steele, bunun anormal bir erime miktarı olduğunu söylerken, normalde buzulların yazın eridiği kuzey bölgelerinde, yaz sıcaklıklarının da ortalamanın 2 ila 3 derece üstünde olduğunu kaydetti.

Steele, Alaska'da sıcaklığın yazın 12 ila 13 dereceye ulaştığını belirterek, "Bu daha önce hiç görülmemişti" dedi.Bir başka katılımcı, Kaliforniya Monterey'deki deniz bilimleri okulundan oşinograf Wieslaw Maslowski de kuzey buzul tabakasının yaz sonunda sadece 4,13 milyon km2 olduğunu ve bunun modern zamanların en küçük yüz ölçümü kabul edildiğini kaydetti.

NASA'nın 2004 ve 2005 uydu verilerine göre de, Kuzey Kutbu'nda ekim 2004-mart 2006 döneminde Türkiye'nin yüz ölçümü kadar bir alan erimişti.

ALINTI

__________________
Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür
Ve Bir Orman gibi Kardeşcesine
N.Hikmet Ran
  Alıntı ile Cevapla
Eski 14-12-2007, 19:32   #2
gz_antepli
Guest
Mesajlar: n/a
Tesekkür:
mesajina kez tesekkür edildi
 
Tanımlı

Eyvallah Sevgili Dost
Ellerine sağlık

  Alıntı ile Cevapla
Eski 17-12-2007, 08:36   #3
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Oct 2007
Bulunduğu Yer: Ankara
Yaş: 41
Mesajlar: 871
Tesekkür: 0
8 mesajina 10 kez tesekkür edildi
 efla isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

cmrt bodruma kar yağmış,yakında ankarayada deniz gelir
allah sonumuzu hayır etsin..

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
etkileri, isinmanin, küresel


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:31 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1