Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Serbest Bölge!
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Serbest Bölge! Kategorize edemediğiniz her telden konuyu bu başlık altında tartışabilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 14-01-2008, 19:42   #1
gz_antepli
Guest
Mesajlar: n/a
Tesekkür:
mesajina kez tesekkür edildi
 
Tanımlı Müsteşarın ayıbı


siteadi.com - Müsteşarın ayıbı
Müsteşarın ayıbı

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı 10 yaşındaki Emine'yi ezdi üstüne bir de harcırah aldı

SAĞLIK Bakanlığı Müsteşarı Fevzi Gümrükçüoğlu’nun içinde olduğu makam aracının ’aşırı hız’dan küçük bir kızın ölümüne neden olduğu ortaya çıktı. Gümrükçüoğlu’nun atandıktan bir hafta sonra makam aracıyla Konya’ya giderken, aşırı hız nedeniyle çarptığı 10 yaşındaki Emine’nin olay yerinde öldüğü, önce şikayetçi olan babasının bir süre sonra şikayetinden vazgeçtiği, böylece olayın kapandığı anlaşıldı.

Kulu Adliyesi’ndeki dosyada ‘skandal içinde skandal’ dedirtecek bilgiler yer aldı. Buna göre müsteşarın makam aracıyla yaptığı özel gezide Bakanlık Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Haydar Mezarcı, Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya da vardı. Özel bir gezi olmasına rağmen ekip, ‘sağlık tesislerini yerinde tetkik etmek’ gerekçesiyle ‘görevlendirme’ yazısıyla harcırah ve yolluk da tahakkuk ettirdi. 06 BC 8329 plakalı makam aracının şöförü Orhan Elmas’ın kısa süre tutuklu kaldıktan sonra bırakılmasıyla ‘üstü örtülen’ olaylar şöyle gelişti:

Emine öldü Şevval yaralı


Müsteşar Fevzi Gümrükçüoğlu, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Haydar Mezarcı ve Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya’yla birlikte Konya’da bir arkadaşlarının annesinin cenazesine gitmeye karar verdi. 27 Eylül 2007’de Müsteşar olan Gümrükçüoğlu ve arkadaşlarının bulunduğu makam aracı, 3 Ekim 2007’de Ankara’dan yola çıktı. Aşırı hızlı araç, Konya’nın Kulu ilçesi girişindeki Yunus Emre İlköğretim Okulu önünde karşıya geçmeye çalışan 10 yaşındaki iki kızı görünce duramadı. 1997 doğumlu Emine Çetin çarpma anında öldü. Şevval Çelik ise yaralandı. Savcılık ve polis ekiplerince hazırlanan tutanakta, “makam aracından 7 metre ilerde ölen kıza ait kırmızı saç bandajı ile yoldan 2 m. dışarda baş kısmından sızan kan birikintisi bulunduğu” ifadelerinin katip ve savcılık ekibini ağlattığı da anlatıldı. Baba Muzaffer Çetin’in, müsteşarın üzerine yürüdüğü ve çevredekilerce güçlükle sakinleştirildiği belirtildi. Baba Çetin ifadesinde, “Olay sırasında kızımın okuldaki veli toplantısına gitmiştim. Büyük kızım Nurgül de ’Baba Emine okulda yok’deyince kaza yerine gittim ve Emine’nin öldüğünü öğrendim. Şikayetçi ve davacıyım.”

Kuvvetli baskı şüphesi

Kazanın ardından Gümrükçüoğlu, Mezarcı ve Yerlikaya’nın da ifadeleri alındı. İfadelerin ardından savcılık, şoförün tutuklanmasını istedi. Mahkeme de soför Elmas’ın, ‘taksirle ölüme neden olmak, tanık ve mağdurlara baskı yapılması yönünde kuvvetli şüphe bulunduğundan, tutuklanmasına” karar vardi.

Ancak baba Muzaffer Çetin, kazadan 12 gün sonra sürpriz bir şekilde şikayetini geri alarak, tutuklu şoförün tahliyesini istedi. Çetin ile ayrı olduğu eşi anne Asiye Kızılbuğa imzalı dilekçede, “Sanık hakkındaki şikayetimizden vazgeçiyoruz. Hatta mümkünse sanığın tahliyesinin sağlanmasını istiyoruz” denildi.

Ve makam şoförü Orhan Elmas 28 gün sonra serbest bırakıldı.

PARA MI VERDİ?

Emine’yi öldüren kazadan 12 gün sonra baba Muzaffer Çetin ve eski eşi şikayetlerini geri alınca komşuları, ’30 bin YTL para verildi’ dedi. İddiaya göre Müsteşar Gümrükçüoğlu aracılar koyarak aileyi ziyaret etti ve şikayetlerini geri almasını istedi.

Müsteşar, savcıya “Özel gezi” dedi

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Fevzi Gümrükçüoğlu kazayla ilgili ifadesinde, görevlendirme yazısıyla harcırah ve yolluk aldığı seyahatin, özel bir gezi olduğunu itiraf etti. Mali Bütçe Kanunu’yla belirlenen Harcırah Cetveli’ne göre müsteşarın harcırahı 33 YTL. Görevlendirme yazısı makam aracını kullanabilmeyi ve benzini de devletin ödemesini sağlıyor.

Müsteşar Gümrükçüoğlu kendi imzasını taşıyan savcılıktaki ifadesinde şunları söyledi: “Bugün Ankara ilinden Konya iline bir cenaze törenine katılmak için Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı makam aracı olan 06 BC 8329 plakalı araç ile şoförüm Orhan Elmas, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Haydar Mezarcı’yla birlikte yolculuk yapıyorduk. Olay esnasında ben aracın arka sağ tarafında oturuyordum. Aracın ön tarafında oturan Haydar Mezarcı aracın arka tarafına dönmüş kendisi ile sohbet ederken, hızımız normaldi, yolun sağ tarafından sol tarafına geçmek isteyen iki çocuk belirdi. Şoför eyvah diyerek bir taraftan klakson çalıp, bir taraftan fren yaparken çocuklara çarpmamak için mümkün olduğunca yolun sağına doğru kaçtı. Çocuklardan biri yolun ortasında durdu fakat koşmaya devam edene çarpmak durumunda kaldı.”


Alıntı....

Benzer Konular
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 15-01-2008, 08:07   #2
    Banlanmış Üye
    Üyelik Tarihi: Oct 2007
    Bulunduğu Yer: Ankara
    Yaş: 41
    Mesajlar: 871
    Tesekkür: 0
    8 mesajina 10 kez tesekkür edildi
     efla isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    bu vicdan azabı ile nasıl yaşayacaklar acaba..

      Alıntı ile Cevapla
    Eski 15-01-2008, 09:01   #3
    Dost
    ekinyorum - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Nov 2007
    Yaş: 49
    Mesajlar: 158
    Tesekkür: 2
    2 mesajina 2 kez tesekkür edildi
     ekinyorum isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    teşekkürler abi
    önce şikayetçi olan babası sonra vazgeçmiş ne olduki acaba
    adamın vicdarı re durumda olacak canım vicdan varmıdır ki

    __________________
    Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür
    Ve Bir Orman gibi Kardeşcesine
    N.Hikmet Ran
      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    ayıbı, müsteşarın


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:01 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1