Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Yemek Tarifleri
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 31-03-2007, 08:46   #1
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Thumbs up Kebap Tarifleri ( 11 adet )

ALİ NAZİK KEBABI
siteadi.com - Kebap Tarifleri ( 11 adet )

MALZEMELER
1 kg patlıcan
½ kg.kuzu kıyma
10 yeşil biber
Sarımsaklı yoğurt
2 kaşık toz kırmızı biber
3 kaşık tereyağı

HAZIRLANIŞI
Patlıcan ve biber közlenip temizlenir .Borcama önce patlıcan sonra üstüne biberler konulur. Sarımsaklı yoğurt üzerine dökülüp karıştırılır. Kıyma kavrulup en üste dökülür. Tereyağda eritilen toz biber yemeğin üstünde gezdirilir.



BİBER KEBABI


MALZEMELER
10 adet dolmalık sivri biber
200 gr çökelek
2 adet domates
1 adet kuru soğan
arzuya göre kuru nane
tuz
karabiber
kimyon
pulbiber
1 çay bardağı ılık su
1/2 su bardağı bulgur
1 çorba kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI
Dolmalık biberler hariç domates ve soğanları küp küp doğrayıp diğer malzemelerle karıştırın.
Biberleri malzemeyle doldurun. Fırın tepsisine yerleştirin. Orta derecede ısıtılmış fırında biberler kızarıncaya kadar pişirin.


BOLU ORMAN KEBABI


MALZEMELER
1 kg kemiksiz kuzu eti
1 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 baş soğan
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz

mantar malzemesi :

1 kg Kanlıca mantarı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet küçük soğan
1/2 demet maydanoz
karabiber,tuz
1/2 adet limon

HAZIRLANIŞI
Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın. 1 bardak ılık suyu da ekleyin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin. Pişen etleri bir tepsiye yada borcama alın. Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpin.
Sıcakkek servis yapın.
Mantarın hazırlanışı :
Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün. Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzün. Mantarları dörde bölüp,bir tencerede haifçe kızdırdığınız tereyağına katın. Bir dakika sote edip, tuz ve biberi ilave edin ve 5-6 dakika kanştırarak kavurun.


BOMONTİ KEBAP


MALZEMELER
4 parça dana rosto haşlanmış
1 kg patates
200 gr taze kaşar
2 adet yumurta
yeşil biber
domates

HAZIRLANIŞI
Haşlanmış patatesleri ve rendelenmiş kaşarı iyice yoğurup hamur hazırlanır, dörde bölüp açılır içine rosto konulur ve yumurtalanıp kızgın yağa atılır sıcak veya soğuk servis yapılır domates, biber garnitür olarak kullanılır.

AFİYET OLSUN !



BUĞU KEBABI


MALZEMELER
1 kg koyun eti (but tarafından)
yarım su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
2 iri domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası)
2 kahve kaşığı kekik
1 defne yaprağı
300 gr arpacık soğanı
1 kahve fincanı su
2 kahve kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Yarım bardak unu , bir kahve fincanı suyla yoğrurarak hamur haline getirin. Sonra orta boy bir güvece kuşbaşı kesilmiş 1 kg koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, margarini, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranmış domatesi (veya 3 çorba kaşığı suda eritilmiş bir kaşık domates salçasını) koyun. Kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karıştırın. En üste defne yaprağını koyun, sonra güvecin kapağını kapatın, üzerine de bir ağırlık koyun.
Önceden hazırladığınız hamurla, güveç ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu çıkaracak hiçbir boşluk kalmayacak biçimde iyice sıvayın. Güveci 15-20 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını açın, orta ateşte 2-2.5 saat pişirin. Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizleyin ve güveci servis yapın.

AFIYET OLSUN!



ÇARDAK KEBABI


MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağ
1/2 kg dana kuşbaşı
1 diş sarmısak
250 gr yoğurt
kırmızı biber
2 adet yufka

HAZIRLANIŞI
Eti, bol soğan ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile, çok yumuşak bir hale gelinceye dek düdüklü tencerede pişirin. Suyu çekilince tahta bir kaşıkla ezip, püre kıvamına getirin. İçine kavrulmuş dolma fıstığını ilave edin. Yufkaları üçgen biçimde kesin, hazırladığınız et ile 2 parmak eninde sigara böreği şeklinde sarın. Teflon tavada, sıvı yağ ile kızartın, servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökün ve kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip servis yapın.

AFIYET OLSUN!




ÇÖMLEK KEBABI


MALZEMELER
1 kg koyun eti
250 gr yeşil biber
1 baş sarımsak
1 kg domates
kararınca tuz

HAZIRLANIŞI
Yüksek ateşte eti kavurun ve sonra biberi ve sarımsağı ilave edin. 5 dakika kadar bekledikten sonra diğer malzemeleri ilave edin. Etler pişene kadar ağzını kapatın. Pişme süresi ortalama 45 dakikadır.

Afiyet Olsun !





ÇÖP ŞİŞ


MALZEMELER
250 gr soğan
1/2 kg domates
1/2 kg patlıcan
2 su bardağı et suyu
150 gr dolmalık biber
1 kg kuşbaşı koyun eti
2 çorba kaşığı margarin
8 çorba kaşığı zeytinyağı
12 adet tahta şiş (ya da defne dalı)
kekik
tuz

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyup, eninden ve boyundan dörde bölün. Acı sularının çıkması için bol tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Dolmalık biberleri dörde bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Soğanların kabuklarını soyun. Bir domatesi daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayrın, diğer domatesleri, kaynar suya sokup çıkardıktan sonra, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın. Dört çorba kaşığı zeytinyağı bir tavaya koyup kızdırın. Yağ kızdığında, tuzlu suyunu çıkarıp, kuruladığınız patlıcanları tavanın içine atın ve karıştırılarak nar gibi kızartın. Delikli bir kepçeyle yağını süzüp, tavadan alın. Ardından, önceden yıkayıp, dörde böldüğünüz dolmalık biberleri tavaya atın. Bir tencereye kuşbaşı et, soğan ve margarin koyup, orta hararetteki ateşe yerleştirin. Bir süre tahta kaşıkla karıştırıp, çevirdikten sonra domates ve tuz ilave edip, tencerenin kapağını örtün. Domates ve et suyunu çekinceye dek, arada bir karıştırarak pişirin. Daha sonra dört çorba kaşığı zeytinyağı ve iki su bardağı ılık et suyunu dökün, tencerenin kapağını kapatıp
etler iyice yumuşayıncaya dek pişirin. Eter piştiğinde tencereyi ateşten alın, delikli bir kepçeyle etleri çıkarın. Soğanları çıkarıp atın. Sonra, tahta şişlere sırasıyla bir et, bir patlıcan, bir biber şeklinde dizin. Dizme işini tamamladıktan sonra, şişleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kekik serptikten sonra, daha önceden bir kenara ayırdığınız domatesi ince ve yuvarlak dilimler halinde kesip, şişlerin üzerine yan yana yerleştirin. Tencerenin içinde kalan malzemeyi de tepsiye döküp, tepsiyi kızgın fırına verin. 10-15 dakika kadar pişirdikten sonra bir servis tabağına alın ve tepsideki suyu da üzerlerine döküp, servis yapın.

AFIYET OLSUN!




TEPSİ KEBABI


MALZEMELER
500 gr az yağlı kıyma
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 kaşık salça
4 diş sarımsak
2 adet domates
5 adet sivri biber
kimyon
karabiber
pul biber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Tepsinin içine kıymayı koyup üzerine ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsak ile sıvı yağ, baharatlar ve tuz ekleyin, iyice yoğurun. Tepsiye yayın, üzerine eritilmiş salça dökün, daha sonra domates ve biberle üzerini süsleyip fırın da 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.




SEBZELİ KEBAP


MALZEMELER
1/2 kg kuşbaşı et
5-6 adet sivri biber
3 adet orta boy havuç
3 adet patlıcan
4 adet patates
2 adet domates
1 kg konserve bezelye

HAZIRLANIŞI
Etleri biraz yağ ile birlikte kavurun ve kendi suyunu verince üzerine su koyun. Haşlanmaya bırakın. Patatesleri, patlıcanları, havuçları ve biberleri küp küp doğrayın. Hepsini ayrı ayrı kızartın ve bir tepside karıştırın. Üzerine iyice haşlanmış etleri dizin ve daha sonra bezelyeleri altı görünmeyecek şekilde tepsinin üzerine serin. En üste ise daha önce rendelenmiş olan domatesleri dökün. Arzuya göre kekik konulabilir. Tencerede kalan et suyu üzerine dökün ve tepsinin üzerinde biraz yağ gezdirip fırına verin. Suyunu biraz çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN !



PATLICANLI KEBAP


MALZEMELER
1/2 kg kuşbaşı koyun eti (but tarafından)
1 kahve fincanı maydanoz, ince kıyılmış
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 çorba kaşığı margarin
1/2 kg domates
1 kg patlıcan
karabiber
et suyu
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyup, yurvarlak dilimler halinde doğrayın. Üzerine tuz serpin, acı sularının süzülmesi için altmış dakika bekletip, bol suda yıkayın.Diğer yanda kuşbaşı eti tencereye koyun, suyunu salıp çekinceye dek karıştırarak kavurun, suyunu çektiğinde bir çorba kaşığı zeytinyağı katın ve etleri zeytinyağında karıştırarak hafifçe kızartın. Kızarttığınız patlıcanları tavadan çıkarıp, bir tepsiye dizin. Bütün patlıcanlar kızardığında, üstüne diğer tencerede kızarttığınız eti boşaltın. Domatesin kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkarttıktan sonra çok ince doğrayın ve bir tutam tuz, karabiber ve bir kaşık margarinle birlikte tencerede koyu bir salça oluncaya dek pişirin. Bunu tepsideki patıcan ve etlerin üzerine boşaltın. Yeterli miktarda et suyu ilave edip, orta ateşte pişirin. Kebap suyunu çektiğinde ateşten alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak servis yapın.

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi ZiLAN üyemize tesekkür ettiler
Eflatun (10-04-2014)
Eski 31-03-2007, 10:13   #2
Dost
maral - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Mesajlar: 1,670
Tesekkür: 3
6 mesajina 8 kez tesekkür edildi
 maral isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

çok teşekkür ederim devrimcim .bende ne zamandırlı kebab rarifi nerden alsam diyordum.bunlar çok işime yarayacak.peki sende iskender kebabının tarifi var mı?bu arada bende laf aramızda bahçıvan kebabını hiç fena yapmam hani.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 31-03-2007, 10:20   #3
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Alıntı: maral´isimli üyeden Alıntı | Mesajı Göster
çok teşekkür ederim devrimcim .bende ne zamandırlı kebab rarifi nerden alsam diyordum.bunlar çok işime yarayacak.peki sende iskender kebabının tarifi var mı?bu arada bende laf aramızda bahçıvan kebabını hiç fena yapmam hani.

ee şimdi hamaratım diyosun yani benimde canım çekti..Şimdi ekliyorum iskender kebapın tarifinide...

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 31-03-2007, 10:58   #4
Dost
maral - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Mesajlar: 1,670
Tesekkür: 3
6 mesajina 8 kez tesekkür edildi
 maral isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Alıntı: devrim58´isimli üyeden Alıntı | Mesajı Göster
ee şimdi hamaratım diyosun yani benimde canım çekti..Şimdi ekliyorum iskender kebapın tarifinide...

harikasın arkadaşım ya teşekkür ederim

  Alıntı ile Cevapla
Eski 06-12-2012, 08:48   #5
Dost
Üyelik Tarihi: Apr 2012
Bulunduğu Yer: istanbul
Mesajlar: 2,557
Tesekkür: 2521
517 mesajina 1038 kez tesekkür edildi
 birol1966 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Teşekkürler

Çok Teşekkür Ederim

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
adet, kebap, tarifleri


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:35 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1