Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 20-06-2007, 07:37   #1
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Bilim insanlarından Tüzel'e tam destek

İzmir’in çeşitli üniversitelerinden öğretim üyeleri ve meslek örgütü temsilcileri emek, demokrasi ve barış güçlerinin İzmir 1. Bölge ortak bağımsız milletvekili adayı Abdullah Levent Tüzel’e tam destek verdiklerini belirttiler.
siteadi.com - Bilim insanlarından Tüzel'e tam destek Tüzel’den seçimlerde aktif olarak çalışmak için görev isteyen akademisyenler, emeği, barışı ve kardeşliği savunanların bu seçimlerde ülke barajını aşarak meclise girmesi düşüncesinin kendilerini son derece heyecanlandırdığını dile getirdiler. Konak Life Restoran’da yapılan toplantıya bilim insanları ve kurum temsilcilerinin yanı sıra DTP, EMEP, ve SDP il başkan ve yöneticileri de katıldılar.


Barajı birlikle aşacağız


Toplantıda konuşan emek, demokrasi ve barış güçlerinin İzmir 1. Bölge adayı Abdullah Levent Tüzel bağımsız aday olarak seçime girilmesinin gerekçelerini anlatarak, anti-demokratik seçim barajını aşmak için güçlerin birleştirildiğini dile getirdi. Artık Türkiye’de barajları savunan çok az insan kaldığına dikkat çeken Tüzel, hala kendine “sol” demeye devam eden, başta CHP olmak üzere statükocu partilerin bu düzenin temel direği olmak için çabaladıklarını belirtti. CHP’nin sırtını dayadığı güçlerin kendilerini bu ülkenin gerçek sahipleri gibi gördüklerini, bu yüzden karanlık güçlere de ses çıkarmadıklarını kaydeden Tüzel, “Ne gariptir ki bu karanlık güçler tarafından katledilen Uğur Mumcunun eşi CHP tarafından İzmir milletvekili adayı olarak gösteriliyor” diye konuştu. Seçim sürecine girilmeden önce Emek Partisinin ülkede halka dayatılan seçeneklere mahkum olunmadığının, üçüncü bir seçenek olarak halk güçlerinin birliğinin büyük bir güç olduğundan hareketle güçlü bir ittifak yaratılması yönünde çalışmaları olduğunu aktaran Tüzel, ancak bunun güçlü bir ittifaka dönüştürülemeden seçim sürecine girildiğini kaydetti. İzmir’in demokrasi güçleri açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Tüzel, aydın bir halk kitlesinin olduğu İzmir’in aynı zamanda Kürt, Türk, göçmenler gibi halkların birlikte yaşadığı bir yer olma özelliğini gösterdiğine dikkat çekti. Bölge illerinden göç edip İzmir’de yaşamak zorunda kalan Kürt emekçilerinin son derece kötü koşullarda yaşadığının altını çizen Tüzel, önceki gün Kadifekale’de yaptığı gözlemlerini aktardı.


Yol göstericiliğinize ihtiyacımız var


Toplantıya gelen akademisyenlere ve kurum temsilcilerine teşekkür eden Tüzel, “Önemli şeyler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bu çalışma hepimizi elbirliği ile yapabileceği bir şey. Eleştirilerinize, yol göstericiliğinize ve emeğinizi ihtiyacımız var” dedi. Tüzel, toplantıya katılanlara yapılan seçim çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgiler de verdi. Toplantıda konuşan DTP İl Başkanı Mehmet Bayrak bin yıllık Türk-Kürt kardeşliğinin tehlikede olduğunu belirterek, bağımsız aday olarak meclise gidecek kişiler Kürt sorununun çözümüne önemli katkıları olacağına inandıklarını söyledi. SDP İl Başkanı Semra Sezgin parti olarak yaptıkları seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek, 23 Temmuz’da mecliste başka bir ses duymak istediklerini söylerken, EMEP İl Başkanı H. Hüseyin Evin ise özellikle Kürt sorununun çözümü noktasında görüşlerini anlattı.


“Bize görev verin”


Toplantıya katılan akademisyenler ve kurum temsilcileri de seçimlerle ilgili görüşlerini aktarırken Tüzel’in ortak aday olarak seçilme şansının yüksekliği konusundaki heyecanlarını dile getirdiler. “Bize göver verin, emeğimiz emrinizde” diyen akademisyenler, pratik olarak seçim çalışmaları içinde yer alma düşüncelerini vurguladılar. İzmir tabip Odası eski başkanı Dr. Zeki Gül, Emek Partisi eski Genel Başkanı olarak Tüzel’in İzmir’den bağımsız aday olmasının bir onur olduğunu söylerken, Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölgesi Şube Başkanı Ertuğrul Barka ise metropol bir kent olarak İzmir ve İzmirlinin doğru bir analizinin yalpamsı gerektiğine işaret etti. Barka, Tüzel’in örgütlü bir çalışma sonrası seçilmesi olasılığına dikkat çekerek, “Bizim tek atımlık mermimiz var. Hedefi tek atışta vurmalıyız” diye konuştu. Bağımsız aday fikri ortaya çıktığından bu yana “Ne yapabilirim? Nasıl bir görev alabilirim?” diye düşündüğünü belirten Dokuz Eylül Tıp Fakültesi öğretim üyesi Cem Terzi, seçim çalışmalarında aktif olarak görev almak için kendisine görev verilmesini istedi. Tüzel, Terzi’ye katkıları için teşekkür ederek, “sağlık emekçilerinin çalışma koşullarını ve yaşadıkları zorlukları biliyoruz. Sizden aktif olarak bir şeyler istemeye dilim varmıyor o yüzden ama hastalarınıza bizleri ve düşüncelerimizi aktarırsanız çok seviniriz” diye konuştu. Ege Üniversitesi Halk Sağlığı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Osman Karababa, CHP’ye yönelik eleştirilerden öte AKP ve Genç Parti’ye oy verenlere yönelik bir propaganda yürütülmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bizler de bağımsız adayların desteklenmesine dair üzerimize düşen görevi yerine getiririz” diye konuştu. Dr. Ata Soyer daha geniş katılımlı meslek grupları toplantısı örgütlenmesi çağrısı yaparken, sağlıkçıların, akademisyenlerin ve TMMOB’a bağlı mühendislerin kendi alanlarında seçimle ilgili en kısa zamanda toplantılar yapması gerektiğini dile getirdi. Tüzel toplantı öncesi Şirinyer Eğit-Der Şubesi’nde eğitim emekçileri ile de bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 20-06-2007, 07:57   #2
Dost
maral - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Mesajlar: 1,670
Tesekkür: 3
6 mesajina 8 kez tesekkür edildi
 maral isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

bilgi için teşekkürler zilan..

__________________
Bazen SUSMAK haksıza verilecek en güzel cevaptır...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 20-06-2007, 10:08   #3
Dost
mnoocalan - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Bulunduğu Yer: ANKARA
Yaş: 48
Mesajlar: 4,240
Tesekkür: 87
113 mesajina 198 kez tesekkür edildi
 mnoocalan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

sağolasın can

__________________
Kayıp kentin güzel insanı
Rüzgar esermi sizin oralarda?
Ve
Umut türküsü söylenirmi
Sevda misali?
Yada buradan sesimiz duyulurmu
Bir SELAM desek dosta...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilim, destek, insanlarından, tam, tüzele


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:22 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1