Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 01-05-2007, 08:14   #1
Aktif Üye
Üyelik Tarihi: Apr 2007
Bulunduğu Yer: dostun sayfasi
Mesajlar: 1,786
Tesekkür: 0
27 mesajina 61 kez tesekkür edildi
 _aytekin_ isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı istanbul trafiği felc oldu(1 mayıs)

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarına yönelik Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüsü'nde alınan güvenlik önlemleri nedeniyle özellikle kentin Avrupa yakasına geçişlerde büyük trafik sıkışıklığı yaşandı.
siteadi.com - istanbul trafiği felc oldu(1 mayıs)


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Boğaz köprülerinde alınan güvenlik önlemleri ve aramaların da etkisiyle Avrupa yakasına geçişler yavaşladı.


Kentin Avrupa yakasına geçiş yönündeki trafik yoğunluğu Boğaziçi Köprüsü bağlantı yollarında Kızıltoprak'a, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bağlantılarında ise Küçükbakkalköy'e kadar ulaştı.


1 MAYIS KUTLAMALARI

DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, bazı siyasi partiler, meslek odaları, siyasi dergiler, çeşitli demokratik kitle örgütleri, sanatçı, yazar ve aydınlar, 1 Mayıs 1977 katliamının 30'uncu yıl dönümünde, yaşananları unutturmamak, sorumluların yargılanmasını sağlamak, TBMM Araştırma Komisyonu kurulması ve 1 Mayıs'ın resmi tatil olarak ilan edilmesini sağlamak amacıyla, İstanbul Valiliği'nin “izin vermemesine” rağmen, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlayacak.

TÜRK-İŞ ise 1 Mayıs mitingi için Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanacak. Türk-İş, İstanbul Valiliği'nde kutlamalar için izin aldı.

Şişli ve Beyoğlu'ndaki bazı okullar tatil İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Şişli ve Beyoğlu'nda bulunan 41 okulun 1 Mayıs nedeniyle bir günlüğüne tatil edildiğini bildirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul Valiliği'nin aldığı karar çerçevesinde Şişli'deki 8 ,Beyoğlu'ndaki 33 okulun güvenlik nedeniyle yarın tatil edildiğini açıkladı.

Açıklamada, tatil edilen okulların Taksim'e yakın okullardan oluştuğu kaydedildi.

Vali Güler: "Taksim'de kitlesel eyleme izin verilmeyecek" İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ta Taksim'de kitlesel bir eyleme izin verilmeyeceğini belirterek, ''Herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum'' dedi.

Güler, DİSK'in, 1 Mayıs'ta Taksim'de anma yapma çağrısını gazetecilere değerlendirerek, defalarca Taksim'in toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanlardan olmadığını belirttiklerini söyledi.

İDO seferlerinde değişiklik İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre, 1 Mayıs 2007 Salı günü, İDO'ya ait vapur ve deniz otobüsü seferlerinin 07:30'a kadar devam edeceği, bu saatten sonra Karaköy Kabataş, Beşiktaş iskelelerinden yolcu taşınmayacağı bildirildi. Seferler Valilikten yapılacak açıklama ile normale dönecek.

1 mayıs 2007 günü İstanbul Valiliği tarafından alınan güvenlik önlemleri kapsamında, Kadıköy'de yapılacak miting nedeniyle Kadıköy-Beşiktaş ve Kadıköy -Eminönü iskelelerin kapatılacağı buna karşılık, Haydarpaşa - Eminönü ve Üsküdar - Eminönü vapur seferlerinin artırılacağı bildirildi.

Deniz otobüsü seferlerinde ise aynı gün Kadıköy - Kabataş - Beşiktaş bağlantılı boğaz seferleri ile Bakırköy - Kadıköy seferlerinin yapılmayacağı, Bakırköy - Bostancı seferlerinin ise Yenikapı'ya uğrayacak şekilde gerçekleştirilebileceği kaydedildi.

İstanbullular 1 Mayıs sebebiyle değişen seferler ya da kapalı olan iskelelerle ilgili bilgiye www. ido.com.tr web sitesinden ya da 444 4 436 no'lu İDO müşteri hizmetleri bilgi hattından ulaşabilirler.

KADIKÖY'DE YAPILACAK MİTİNG İÇİN KAPATILACAK YOL VE GÜZERGAHLAR

1 Mayıs günü İDO'ya ait vapur, deniz otobüsü ve yolcu taşımacılığı yapan diğer özel vapurlar saat 07:30'a kadar sefer yapacak, bu saatten sonra Kadıköy, Karaköy, Kabataş, Beşiktaş iskelelerinden yolcu taşınmayacak, ancak Haydarpaşa Eminönü, Üsküdar Eminönü vapur seferleriyle yolcu taşınmasına devam edilecek - Taksim Levent arası çalışan metro 07:30'a kadar yolcu taşıyacak daha sonra Mecidiyeköy-Taksim arası yolcu taşınmayacak.

- Kabataş- Zeytinburnu arasında çalışan tramvay saat 07:30'a kadar sefer yapacak, bu saatten sonra Yusufpaşa-Zeytinburnu arasında sefer yapacak, Yusufpaşa-Kabataş istasyonları arasında sefer yapılmayacaktır.

- Taksim ve Taksim'den geçerek diğer bölgelere yolcu taşıyan İETT ve özel halk otobüsleri Taksim Meydanı'nda duraklarda bekleme yapmadan diğer duraklarda duracaklardır. Ayrıca Taksim Meydanında duraklar kullanılmayacaktır.

- Tünel- Karaköy arasında çalışan trenin seferleri iptal edilecek

- İstiklal Caddesi'nde sefer yapan tramvay iptal edilecek. Taksim Kabataş, Beşiktaş, Dolmabahçe civarında otoparklar boşaltılacak ve araç parkına müsaade edilmeyecektir.

-Kadıköy ilçesi Kumluk işletme şefliği otobüs duraklarından kalkan İETT otobüsleri ve Kadıköy Moda seferini yapan tramvay seferleri iptal edilecektir.

- Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılacak miting nedeniyle Haydarpaşa Numune Hastanesi, Tıbbiye Caddeleri yürüyüş güzergahı olarak belirlendiğinde, yürüyüş güzergahı olarak belirlenen güzergah ve yakın çevresindeki okulların 1 gün süreyle öğrenimleri ertelenecektir.

- Özel deniz motorları şirketlerinin Kadıköy İlçesine sefer yapan tekneleri saat 07:00'den itibaren miting bitimine kadar Haydarpaşa Vapur iskelesine sefer yapacak ayrıca 07:30'dan sonra Karaköy-Kabataş ve Beşiktaş istikametine sefer yapılmayacak.

TRAFİĞE KAPATILAN CADDE VE SOKAKLAR

Rıhtım caddesi tamamen trafiğe kapalı Boğa Meydanı'ndan Rıhtım Caddesi'ne kadar tüm yollar Söğütlüçeşme Caddesi'nden Rıhtıma inen ara sokaklar trafiğe tamamen kapalı. Taşköprü Caddesi, Kışla Caddesi, Orgeneral Şahap Gürler Caddesi, Albay F. Sözdener Caddesi ihtiyaç duyulduğunda trafiğe kapalı olacak.

SÜRÜCÜLERİN ALTERNATİF OLARAK KULLANACAKLARI YOLLAR

Tıbbiye Caddesi'nden gelen trafik akımı; Burhan Felek Caddesi'nden E-5 yönüne yönlendirilecek, Behiçbey sokaktan İbrahim Ağa ışıklar istikametine yönlendirilecek, Sögütlü Çeşme Caddesinden gelen trafik akımı Altıyol Boğa Meydanı'ndan Rıhtıma inmeleri engellenerek Kuş Dili Caddesi, Salı Pazarı istikametine yönlendirilecek. Moda'dan gelen trafik akımı Mühürdar kavşaktan geri yönlendirilecek.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 01-05-2007, 08:49   #2
Dost
pınar09 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Yaş: 37
Mesajlar: 3,610
Tesekkür: 201
173 mesajina 805 kez tesekkür edildi
 pınar09 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

ellerine paylaşımına sağlık dostum.

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
felç, istanbul, mayıs, oldu1, trafiği


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:51 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1